Привет на всички!
Професионалното и коректно отношение към всеки лаишки (като моите) въпрос ме насърчи да публикувам няколко въпроса и да се надявам да ударите по едно рамо със съвет или опит!
И така… Малко предистория…
В началото на 90-те си закупих с голям мерак усилвател, дек и cd-плеър на Sony:
Sony TA-F419RSony CDP-211 Sony TC-K590 За тогавашните стандарти пръснах бая пари. В началото всичко беше направо грейт, но по едно време се появи проблем – десните колони започнаха да пращят, звукът направо убиваше… Проблемът се появяваше, когато се плейваше CD-то. Започнах да се опитвам да „измамя“ машинките като го свързвах към различен порт на усилвателя, напр. на порта за тунера… Сменях колоните… Сякаш за кратко се оправяше.. Давах всички компоненти в сервиза на Sony зад пазара на Красно село, какво са правели не знам, връщаха ми ги, проблемите пак същите… пак ги давах, пак ги връщаха и накрая просто ми писна и ги шибнах на тавана… Както си давате сметка, в онези години нямаше интернет!))))
Наскоро си ги изрових, вързах им едни смешни колонки от уредба за 200 лв… Дори по този начин и след толкова време звукът е просто супер як… Но! Отново се появи пращенето в колоните… Ето и въпросите ми към уважаемата аудитория:
1. Препоръчайте ми сервиз, в който ще ми обърнат внимание…
2. След като с тези псевдо-ОТ звукът е супер (по моите критерии), представям си какво ще се случи, когато им закача нещо „истинско“. След като изпълня т.1, разбира се. Няколко дни четох и четох и много ми допаднаха Monitor Audio Bronze BX2. Стаята, в която се помещава системата, е около 20 кв.м. (3.5м х 5.5м), мисля да ги разположа около средата на дългата страна… Подходящи ли са като за техниката, с която разполагам, и мястото, в което искам да ги разположа?