Автор Тема: Какво очаквате от експото?  (Прочетена 27346 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Какво очаквате от експото?
« Отговор #15 -: Май 30, 2010, 12:28:58 pm »
Очаквам да видя нови неща , дори да закупя нещичко ;)

Доста общо, при положение че така или иначе не си чувал почти нищо от "новите" изделия в бранша, всичко ще ти е ново...
А какво плануваш да купиш... и защо от експо? Експото е за излагане и демонстриране на стока... За покупка има магазини.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #16 -: Май 30, 2010, 16:48:16 pm »
На изложенията няма нищо нормално....Демонстрация в помещение пълно с няколко десетки хора вдигащи шум и коментиращи на глас си е пърлна глупост. Все едно да тествам в Техномаркет нещо. В този случай ако искаш да чуеш нещо на дадена система имаш само един избор-да изгониш цялата публика включително и търговеца и да си поиграеш и слушаш на спокойствие и тишина. После ако имаш въпроси ,да отидеш при търговеца и да го попиташ-пак насаме.

На тези изложения трабва да дават картончета със запазен час /като за паспортите/ ;D ,като това става предварително по интернет. Примерно от 15,00 до 15,30h на дадена дата помещението с представените системи да е само на твое разположение -да тестваш. Добре е да има определени дни от изложението само за това. За сеирджиите дето само зяпат и се радват на лъскавият дизайн ,да им отделят последните два дни и това е.

kokolinon

• Гост
« Отговор #17 -: Май 30, 2010, 16:51:01 pm »
Доста общо, при положение че така или иначе не си чувал почти нищо от "новите" изделия в бранша, всичко ще ти е ново...
А какво плануваш да купиш... и защо от експо? Експото е за излагане и демонстриране на стока... За покупка има магазини.

Отстъпки?
Нормално е на изложенията да се предлага някаква отстъпка. Друг е въпроса, че представяйки високи модели, фирмите се целят към купувачи, които едва ли ще се поблазнят от 1-5-10% намаление...

vasilivanov

• Гост
« Отговор #18 -: Май 30, 2010, 17:01:09 pm »
На изложенията няма нищо нормално....Демонстрация в помещение пълно с няколко десетки хора вдигащи шум и коментиращи на глас си е пърлна глупост. Все едно да тествам в Техномаркет нещо. В този случай ако искаш да чуеш нещо на дадена система имаш само един избор-да изгониш цялата публика включително и търговеца и да си поиграеш и слушаш на спокойствие и тишина. После ако имаш въпроси ,да отидеш при търговеца и да го попиташ-пак насаме.

На тези изложения трабва да дават картончета със запазен час /като за паспортите/ ;D ,като това става предварително по интернет. Примерно от 15,00 до 15,30h на дадена дата помещението с представените системи да е само на твое разположение -да тестваш. Добре е да има определени дни от изложението само за това. За сеирджиите дето само зяпат и се радват на лъскавият дизайн ,да им отделят последните два дни и това е.

Ако стане така, то ще трябва само определен кръг от хора да се явят на това експо или да трае цял месец... ;D
И аз искам така, но за съжаление е трудно да се получи.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #19 -: Май 30, 2010, 17:42:07 pm »
Аз пък твърдо не мисля, че ще е такъв проблем слушането. Експото не е един ден, не е и два. Нещата не са изложени в общо помещение, и много силно ме съмнява посетителите да са огромен брой. Та... представям си нещата доста по-спокойни - и откъм хора и откъм слушане. Ако въобще има голяма маса хора, предполагам тя ще е първия ден- или пък през уикенда ... през останалото време дори подозирам, че изложителите ще скучаят.
Но ще видим.

Относно отстъпките, българите като клиенти уви имат вкоренена ориенталска черта... 

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #20 -: Май 30, 2010, 18:35:22 pm »
Ако стане така, то ще трябва само определен кръг от хора да се явят на това експо или да трае цял месец... ;D
И аз искам така, но за съжаление е трудно да се получи.
То и така трябва да бъде -да продължава близо месец ,за да може повече хора да го посетят.
Малцина са тези които искат да прослушат/тестват изложеното. Повечето посетители са сеирджии или джебчии  :)

Отстъпки?
Нормално е на изложенията да се предлага някаква отстъпка. Друг е въпроса, че представяйки високи модели, фирмите се целят към купувачи, които едва ли ще се поблазнят от 1-5-10% намаление...
Нормално е да продават тези мостри от изложението с 10-15% отстъпка. Всеки ги пипа ,бара ,човърка  :)

hristobote

• Гост
« Отговор #21 -: Май 30, 2010, 19:51:24 pm »
Дори не вярвам, че ще има отстъпки.
Защото, това е изложение , а не пазар.
Защото българския пазар на аудио-видео техника е много малък и на него някакви хора продават някаква техника на цени "по крайна тарифа на производителя".
Защото 80 % от пазаруващите се насочват към Техномаркет и Технополис и наистина им се възхищавам на тези 5-6 български търговци на техника, дръзнали в такава обстановка да правят бизнес.

vdsvicky

• Гост
« Отговор #22 -: Май 31, 2010, 21:51:43 pm »
Това не означава да купя на всяка цена техника :D. Възможно е да има стойки за тонколони + отстъпката (ако има такава) = в къщи.
Другото нещичко е CD с MP3 .

vasilivanov

• Гост
« Отговор #23 -: Май 31, 2010, 23:46:46 pm »
Това не означава да купя на всяка цена техника :D. Възможно е да има стойки за тонколони + отстъпката (ако има такава) = в къщи.
Другото нещичко е CD с MP3 .

Надали ще има mp3  ;D
Да се надяваме, че няма да има.

vdsvicky

• Гост
« Отговор #24 -: Юни 02, 2010, 20:44:29 pm »
Утре е откриването . Хайде да се разберем и да се видим там . На мен специално ще ми бъде приятно да се видим .

civica

• Гост
« Отговор #25 -: Юни 03, 2010, 18:37:43 pm »
Колеги , ако някой вече го е посетил , нека да сподели как е ! Не всички сме от София !  ;)

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #26 -: Юни 04, 2010, 00:23:39 am »
Супер е, най-голямо кеф ми беше като слушах следните модели Avelon Isis, MBL, PMC EB1i, Focal Scala Utopia,
P.S. Искам  Авелон  :D

Странно... толко пъти съм слушал Avalon... и нито веднъж AvElon  ;)
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #27 -: Юни 04, 2010, 09:44:13 am »
Опа  ;D
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

vasilivanov

• Гост
« Отговор #28 -: Юни 04, 2010, 17:15:59 pm »
Като цяло ми хареса, не можах да чуя всичко, но утре ще го направя.
Започнах от първия етаж, но заради повечето присъствие на хора, не се минах през всички стаи.
Имаше доста неща, които не ме впечатлиха с нищо, дори българската марка Everything But The box (мисля, че така беше). Минах покрай Top Av Design и отминах. На първия етаж половината беше предимно домашно кино.
На втория етаж ме впечатли най-много цифровият преобразувател на Antelope Audio, имаха три вида. Слушах средния модел, който струваше около 2300 Euro другия по-малкия е на половината някъде като цена. Всеки, който има възможност да го чуе, но на слушалки, за тези пари надали ще се намери друг като него. Бих си взел по-малкия модел по-нататък.
Отбих се да чуя системата на Wilson Audio, която по описание на човека, който я представяше там, струвала около половин милион. Определено тази система не може да свири рок музика...
От втория етаж, от по-бюджетните неща ме впечатли Naim Supernait и Focal Electra. И свирят доста добре за парите си.
После в High-End центъра чух големите Focal Utopia. На първо време много впечатляващ звук, страхотен, но след като се качих горе на третия етаж всичко се промени.  ;D
Чух MBL при Kirov High-End, бяха по-приветливи от High-End центъра и успях да чуя мои дискове на системите им. Определено голямото изживяване беше горе. Всички системи свиреха, но не всички си струваха парите. MBL си имаше своите недостатъци и за цената, която го предлагаха, не би трябвало да ги има.
И доста други неща чух на третия етаж ,но няма да навлизам в подробности.
Изненадан бях от озвучителните тела на PMC, но нямах време да ги чуя с моя музика, защото затваряха.
Общо взето беше много добро като за първо експо. Нямаше такива, които да откажат да пуснат музика с мои дискове, изключение правеше HIGH END центъра (Скобелев), там слушах техни дискове и плочи.

А и забравих още нещо, слушах Kef Reference, не бяха зле, но очаквах повече от тях. Интересното бе, че когато ги слушах на един лампов усилвател с който бяха свързани се представиха доста по-зле отколкото с Arcam 37.

Имаше и едни страхотни колони от около 30 000 лева, но не успях да намеря марката, бяха в една стая с McIntosh.
Засега толкова.  ;)

vdsvicky

• Гост
« Отговор #29 -: Юни 04, 2010, 19:01:48 pm »
Привет . Ще ви кажа общо как е.  Представителите на техниките са възпитани и с удоволствие си представят нещата . Направи ми силно впечатление красотата на повечето изделия , но не мога да кажа добър отзив как звучат . Може би самото разположение на озвучителните тела в помещенията не са където трябва или нещо друго , но басите се губят , а средите имат особен отенък  и то в повечето случай . Като цяло съм много приятно изненадан от качествените компоненти на системите и най-вече с ръка да пипна уникалните грамофони. Горещо Ви препоръчвам да се види и чуе на място , тъй като е много по-лесно да се направи сравнение (та те са на едно място) :)  . Единствения недостатък на изложението са асансьорите ,които ги чакаш като келнер след като са ти сервирали водката. Прилагам малко снимки и ме извинете за лошото качество , тъй-като са от GSM.