Автор Тема: Препоръки за ОТ в бюджет до 2000  (Прочетена 7560 пъти)

Halba

• Гост
Препоръки за ОТ в бюджет до 2000
« -: Януари 26, 2016, 15:23:48 pm »
Здравейте колеги,
Дойде и моя ред да мисля за ъпгрейд на ОТ. В момента съм с Quadral Quintas 505 но дойде ред и аз да мисля за по-високо качество.  Новите ОТ вероятно ще се захранват с ресивър Marantz SR5009. Ще се ползват за гледане на филми основно.На по-късен етап ще мисля и за стерео усилвател с чиято помощ да кача и качеството на музикалното звучене.Търся само стоящи ОТ а не букшелф. Аз съм "стар" човек и слушам основно джаз, класическа музика и хард-рок. За съжаление не съм запознат с разнообразието на марки и модели така че ще разчитам на помощ от форума. Отворен съм за всякакви идеи и предложения в рамките на 2000 лв. Единствено мога да кажа, че бягам от JBL и  Jamo. Слушал съм ги и не съм доволен. Това не са моите ОТ.Очаквам вашата помощ. Благодаря предварително.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Re:Препоръки за ОТ в бюджет до 2000
« Отговор #1 -: Януари 26, 2016, 17:02:44 pm »
Marantz и Qadral си имат вносител в БГ , мисля , че има цялата гама от продукти и на двете марки , иди и чуй по високия клас на колоните ще останеш очарован .

Halba

• Гост
« Отговор #2 -: Януари 26, 2016, 17:23:39 pm »
Първо, ще се вместя ли в бюджета? И второ цените специално на Маранц в Бг. са силно спекулативни. С Денон проблемът е същия. Ще отида да ги чуя но ще сравнявам и цените в Амазон. Ако не е голяма разликата ОК. Но ако е както при ресивърите и усилвателите......

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Януари 26, 2016, 19:17:46 pm »
Цитат
И второ цените специално на Маранц в Бг. са силно спекулативни. С Денон проблемът е същия.

Halba, ще те помоля да се въздържаш от необосновани кфалификации.
В търговията с аудио компоненти и с куп други продукти, има нещо, което се нарича RRP - препоръчителна цена на дребно. Това е официалната цена, на която се продава даден продукт в даден регион.
За Denon, както и за много други производители, складът за Европа се намира в Германия.
Бърз преглед на немския сайт на Denon би ти показал официалните цени и това как се съотнасят към цените тук.

Нямам нищо против да пазаруваш от Англия, САЩ, Австралия или от където намериш за добре, но това, че някоя голяма верига, по една или друга причина, си е позволила да направи сериозни отстъпки в цените - няма нищо общо с официалните цени на продукта и с това - завишени ли са те в България или не.

Хубаво е нещата да се проверяват преди да се правят изказвания като твоето.

Предлагам с това офтопикът да приключи - темата е за препоръки за колони в даден бюджет. А ако беше прочел предишни теми, както вече те посъветвах, вероятно щеше да забележиш, че за адекватна препоръка са нужни повече сведения от бюджета и предпочитаните стилове музика.

Halba

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 26, 2016, 21:02:30 pm »
    Приемам критиката и ако съм обидил някого не е било умишлено, за което моля да бъда извинен.
Четох доста по темата както бях посъветван но освен квадратурата на помещението не виждам какво още пропускам.
ОТ ще бъдат разположени в помещение 20 кв. м.и отстоят от стените отзад и отстрани на не по-малко от около 40 см. както са и в момента.Разстоянието между тях е около 3 метра.От какво устройство ще бъдат захранвани вече писах. За друга информация повече не се сещам.Ако пропускам нещо моля подскажете ми.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #5 -: Януари 28, 2016, 00:11:03 am »
За този  бюджет имаш доста варианти и много от тях вече са обсъждани тук във форума.
Не отхвърляй изцяло идеята за по-висок клас букшелф колони. Помещението не е чак толкова голямо.
Примерно Monitor Audio Silver 2.
Иначе от стоящите може да разгледаш Monitor Audio Bronze 6 или Focal Chorus 716
Не съм наясно с моделите на Quadral за да съм полезен, но задължително разгледай KEF Q500 и моделите на Dali.