От трите варианта, на които си се спрял, аз определено бих избрал
Monitor Audio Silver 2, но това е, защото мен основно ме интересува качеството на възпроизвеждания звук, а количеството бас е на по-задно място в класацията.
Чисто технически, като обявени данни, трите модела са сравнително близко като характеристики :
Monitor Audio Bronze 6:
Frequency Response 34Hz - 30kHz
Sensitivity (1W@1M) 90dB
Maximum SPL (dBA @1M - each) 114.8dBA (pair)
Dali Zensor 7 :Frequency Range (+/-3 dB) [Hz] 40 - 26,500
Sensitivity (2,83 V/1 m) [dB] 90.0
Maximum SPL [dB] 110
Monitor Audio Silver 2 :
Frequency Response: 40Hz - 35kHz
Sensitivity (1W@1M): 88dB
Maximum SPL (dBA): 112.6 (pair)
По технически характеристики, разбира се, няма как да се правят изводи за това как звучи една колона.
Давам ги просто за ориентир. Според тях
Monitor Audio Bronze 6 слизат най-ниско като честоти, а в същото време са способни на най-голямо налягане.
Така или иначе, тези цифри наистина могат да бъдат само бегъл ориентир. Звученето на една колона като цяло, а особено в ниските честоти, силно зависи от усилвателя с който се захранва, от помещението, от кабелите и т.н.
Във форума има потребители с посочените от теб колони или предходни техни варианти. В случай, че не изкажат мнение в темата - потърси техните теми в "Моята система" и разделите за озвучителни тела.
Имай все пак предвид, че количеството и качеството бас, което може да ти даде един добър субуфер, трудно можеш да постигнеш с колони в такъв бюджет.
Ако аз бях на твое място и имам познат, който може да ми достави Monitor Audio Silver 2 на ниска цена - сериозно бих обмислил този вариант. Така би взел по-висок клас колони без да се вкарваш в преразход, а ако случайно усещаш недостиг на бас - спестените пари можеш да инвестираш в добър субуфер и да решиш всичките си проблеми по отношение на звук и бас.