Автор Тема: Дилема между два субуфера от нисък клас  (Прочетена 2634 пъти)

mitko8732

  • Гост
Дилема между два субуфера от нисък клас
« -: Декември 03, 2016, 20:06:56 pm »
Здравейте.Искам да попитам за избор между 2 субуфера Pioneeer s21w който е с 16 см. говорител или Sony sw2500,Които са в ниския ценови диапазон.Каква е разликата в честотния диапазон в който работят и какво е значението им за подобряване на саунда.Имам колони  Pioneer Sh320 и искам малко да подобря звученето у дома.Какво бихте ме посъветвали?Благодаря.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Дилема между два субуфера от нисък клас
« Отговор #1 -: Декември 04, 2016, 18:07:42 pm »
Здравей,
С риск да те разочаровам - не виждам как с добавянето на силно компромисни компоненти би могло да се подобри звученето на една аудио система.
Бих те посъветвал да не бързаш с покупката - да отделиш време за четене и след месец, два, три... или когато можеш да си позволиш нещо смислено, да огледаш варианти за приличен субуфер втора ръка. Посочените от теб модели се намират употребявани за около 150-200лв, а според мен (след няколко минути търсене в интернет) смислена покупка на приличен субуфер от най-начално ниво втора употреба би струвала поне 500-600лв.
Разбирам, че такъв съвет надали отговаря на плановете ти и вероятно не ти се струва особено смислен, но не мисля, че наливането на пари в продукти като тези, които си посочил, би ималко какъвто и да е смисъл, ако човек се надява ако не сега, то в близко бъдеще системата му да достигне някакво поне прилично ниво за слушане на музика.

Друг, вероятно по-разумен вариант, е да се замислиш вместо за субуфер - за смяна на самите колони, но бюджета би бил същия или по-висок. Уви изграждането на прилично звучаща система, дори от съвсем начален клас изисква все пак внимателно обмисляне и влагането на бюджет поне колкото за един модерен мобилен телефон.

Успех!

Неактивен asiurib

  • Публикации: 9
Re: Дилема между два субуфера от нисък клас
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2017, 13:35:33 pm »
BK monolith е прекрасен вариант за парите си, особено за филми. Представя се добре и в малки стаи, но е доста обемен и при липса на място е неудобен. Добър вариант е и XXLS400 и е доста по компактен. Той става и за музика, а и поради затворения си обем е безпроблемен за поставяне. Най-важните колони в едно кино са център и суб,, затова не прави компромис със суббуфера.