Автор Тема: Мнение за NAD Masters M 51 High End / DAC  (Прочетена 3540 пъти)

Неактивен manchorov

  • Публикации: 25
Мнение за NAD Masters M 51 High End / DAC
« -: Март 06, 2018, 01:44:06 am »
Какво мислите за конкретния модел ДАК?Търся нещо по добро от вградения ДАК в Marantz PM6006.

Неактивен manchorov

  • Публикации: 25
Re: Мнение за NAD Masters M 51 High End / DAC
« Отговор #1 -: Март 09, 2018, 04:30:28 am »
Дайте мнение,че мисля да купя въпросния дак,а нямам възможност да го чуя.Ревютата са му доста добри,но искам мнение от личен опит ако е възможно. ???

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Мнение за NAD Masters M 51 High End / DAC
« Отговор #2 -: Март 09, 2018, 09:12:45 am »
Мисля, че като се изгражда система трябва да се следва някаква логика и баланс при изграждането и.
Този DAC струва повече от цялата ти настояща система и е напълно нормално да се представя далеч по-добре от вградения DAC в усилвателя от начално ниво, с който разполагаш. Добре е обаче да се запиташ - с този усилвател и тези колони до колко би разкрил/използвал потенциала на такъв DAC и дали не би имало по-осезаем ефект, ако бюджетът се разпредели по друг начин. Предполагам си го намерил на невероятно ниска цена и това провокира засиления ти интерес, но не съм убеден, че супер изгодните покупки трябва да са водещото, при изграждане на една система.

Неактивен dimstanchev

  • Публикации: 57
Re: Мнение за NAD Masters M 51 High End / DAC
« Отговор #3 -: Март 09, 2018, 13:18:16 pm »
Като знам как свири NAD C510, който е наследник на M51, можеш с кеф да си го купиш.  (y)

Неактивен vidolov

  • Публикации: 59
Re: Мнение за NAD Masters M 51 High End / DAC
« Отговор #4 -: Март 09, 2018, 13:30:53 pm »
Подкрепям Рудра освен ако не е хипер изгодно.Искам да добавя също така ,че ревютата в нета се базират на субективни мнения и причини да се пишат.Всяко едно мнение на съфорумци ще представлява още едно ревю,което обаче може драстично да не съвпада с твоя вкус,т.е. няма стойност за Теб.Може да те ориентира как се представя въпросният продукт според нечий вкус.Няма гаранция че на теб ще допадне.
Имам няколко познати които придават божествени качества на определена марка американски кабели.За мен свирят много мътно и запушено и не искам и да чуя система окабелена по този начин.Кой е правият в случая?Ами и двамата,поради различните вкусове.Аз харесвам сочен,прозрачен звук.От другата страна....да речем по-загадъчен и мътен. ;)Та ако можеш чуй въпросният ЦАП преди покупка на твоята система.Ако не-имаш стрелба в тъмното.Навремето си бях купил един предусилвател за 3350 паунда ,базирано на ревю в Уот Хай Фай.Издържах го точно 6 месеца.Мъчих се да ми хареса ама ядец.Само дето си потроших парите.Оказа се че това не е моята марка.Но пък купувачът беше във възторг като го продавах на загуба....Та така.Успех!

Неактивен manchorov

  • Публикации: 25
Re: Мнение за NAD Masters M 51 High End / DAC
« Отговор #5 -: Март 09, 2018, 14:08:46 pm »
Мерси за отговорите.Дака е бил по скъп като нов с начална цена от цялата ми система ФАКТ. :) Още не знам за каква цена точно ще го купя евентуално,и ако въобще го купя.Играя го на търг по интернет.Мисълта за покупката ми е евентуално надграждане на системата като цяло в бъдеще.Най вече говорители.От усилвателя за сега съм доволен.Всъщност точно това ми е идеята евентуално да взема нещо по добро на цената на Arcam irdac 2 примерно,който е от нивото на системата ми според мен.