Здравейте отново! Преди няколко месеца писах последно тук във форума - в раздела "Моята система" съм публикувал подробности за настоящата ми система. Тя е комбинирана - стерео компоненти плюс компоненти за многоканална система.
Съвсем накратко - интегриран стереоусилвател Onkyo A-9070, HiRes мрежов плейър Onkyo NS-6170, грамофон Аудиотехника AT LP-5, основни озвучителни тела Canton Nestor 802 DC, ресивър Onkyo TX-RZ810, работещ в комбинация с усилвателя, плейъри Dune HD 4k Duo и Sony UBP-X800. Съраунд озвучителните тела не са интересни в случая.
В настоящия момент обмислям възможността да допълня системата и с лампов интегриран усилвател. Основното ограничително условие при мен е да мога да използвам с ламповия усилвател съществуващите колони Кантон. Те са 4 омови, сравнително мощни - 150 вата, и сравнително нискочувствителни - 89 децибела. Нямам място за допълнителен чифт колони, дори и букшелф, за ламповия усилвател.
Поради тези причини смятам, че ми трябва сравнително мощен пуш енд пул усилвател - вариантите сингъл енд отпадат. Наясно съм, че ламповите ватове са по-"яки" от транзисторните, но все пак смятам, че усилвател с мощност 3-5 или малко повече ватове на канал все пак ще е прекалено слабичък за колоните ми.
Затова съм се насочил към два модела лампови интегрирани усилватели на китайската фирма Xindak. Това не са от най-простите и евтини "китайци", а и фирмата изобщо не е гаражна. Имат дистрибутор в България, а и цената не е много ниска, но е сравнително достъпна. /Фирмата има и други модели по цени 5 и повече хиляди лева, но не става дума за тях./
Става дума за моделите Xindak MT-3 и Xindak V30. Първият е с по две лампи EL 34 на канал в крайното стъпало и с два режима на работа - триоден и пентоден. В първия е с мощност до 18 вата на канал, а във втория - до 40 вата на канал. Вторият е с по две лампи КТ 88 на канал в крайното стъпало и работи в пентоден режим. Неговата мощност достига до 50 вата на канал.
Повече ме привлича вторият модел - V30, на който цената му е с близо 1000 лева по-висока отколкото на МТ-3.
Но все пак се колебая между двата.
Някой да може да ми даде съвети и насоки по отношение на избора ми?
Благодаря!
Пропуснах още един въпрос. В стерео режим ще се използва или досегашният транзисторен интегриран усилвател Onkyo А-9070, или бъдещият лампов. С прехвърляне на аудиокабелите от изходите на единия усилвател към другия. Или с прекарване на втори комплект аудио кабели към колоните и пресвързване на кабелите на изводите на колоните.
В тази връзка, за да не пресвързвам и интерконектите между HIRES плейъра и двата кабела, допустимо от гледна точка на запазване на качеството на звука, да оставя постоянно свързани интерконектите между HIRES плейъра и транзисторния усилвател /Онкиото/, а да подам сигнал от линейния изход на транзисторния усилвател към ламповия? Естествено при такова свързване при работа на ламповия усилвател задължително трябва да е включен и транзисторният.
Ще има ли влошаване на качеството на звученето при такова свързване спрямо звученето при директна връзка - линеен изход на плейър - линеен вход на ламповия усилвател?
Слушам основно джаз, блус, класика - предимно барок и опери, и по малко от останалите жанрове.
Пропуснах да публикувам и снимки.
Xindak MT-3:

Xindak V30: