Автор Тема: Onkyo NS-6170 Един Приличен мрежови стример DAC  (Прочетена 2982 пъти)

Неактивен vanko0305

  • Публикации: 24
Onkyo NS-6170 Един Приличен мрежови стример DAC
« -: Декември 20, 2018, 13:18:42 pm »
Здравейте, след много лутане и проби най - накрая избрах този  красавец Onkyo NS-6170. Засега  съм доволен  от него. Много се двуумях  между него и други КПР с мрежови  функции Гледах дори към по сериозни марки но уви това ми хареса как звучи и цената му е хубава. Спечели ме най-вече с музикалността на звука който излиза от него.Според мен  Онкио са  се постарали в изграждането му  И най- вече от към захранването прочетох доста суперлативи за  него и комбинацията с двоен AK- 4490EQ чип е доста приятно звучене . Малко бях скептик за това че чипът не е на  Sabre 32  но определено останах очарован от звука който вади този мъник в комбинация с Naim Nait 5Si
 Дори си Позволих да му подам през USB DSD 5.6Mhz файл  Свири го брилянтно-за разлика от ресивърът ми  Denon AVR X4400H ,който по спецификации го дават да просвирва DSD до 5,6 Mhz но на 3 секунда от  трака спира звукът по необясними причини-ще тествам с други DSD файлове.
  Любопитно ми е някой тук имали този  Онкио КПР  какви са му впечатленията за него спрямо други  КПР стримери от други марки

Неактивен RossT

  • Публикации: 21
Re: Onkyo NS-6170 Един Приличен мрежови стример DAC
« Отговор #1 -: Декември 23, 2018, 22:43:09 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=qNZZLqs-UHQ

Гледам не са се престарали с пълнежа, дано свири добре.

Неактивен vanko0305

  • Публикации: 24
Re: Onkyo NS-6170 Един Приличен мрежови стример DAC
« Отговор #2 -: Декември 24, 2018, 00:02:56 am »
Абе и аз в началото бях скептик но все повече ми харесва звукът му наистина е много музикален дака му :)

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 110
Re: Onkyo NS-6170 Един Приличен мрежови стример DAC
« Отговор #3 -: Януари 11, 2019, 17:18:58 pm »
Аз ползвам такъв мрежови стриймър/плейър повече от година и половина. И по една случайност - също в комбинация с Naim Nait 5si.  :)
И също съм много доволен от качеството на звука. Основно го ползвам като плейър през двата му USB входа - за плейване на HiRes файлове - DSD и FLAC 96/24 и 192/24 от външни хардове. Освен това няма никакъв проблем да се ползва като музикален сървър през локална домашна мрежа за просвирване на HiRes файлове от компютър с Фубар 2000 по UPnP. Възможен е и обратният вариант - при конфигурирана мрежа плейърът вижда шервани директории в мрежата и може да плейва музикални файлове от тях. От вградените му стрийм услуги използвам Spotify и Deezer, за които съм абониран.
Дребни недостатъци:
 - Плейърът не може да просвирва директно SACD ISO файлове. Такива файлове трябва предварително да се нацепят на отделни DSD файлове. примерно с програмката iso2dsd.
- Когато плейърът просвирва cue файлове, не вижда отделните файлове със заглавията им, а ги просвирва като един цял файл. Ако държиш да виждаш отделните файлове, трябва предварително да нацепиш cue-то с помощта на някаква програмка - примерно cue cutter.
А относно пълнежа - ето как изглежда платката на DAC-а на плейъра с двата чипа AK4490EQ:



А за музикалността - да не забравяме, че освен  чиповете на ДАК-а, голямо значение има схемата и изпълнението на филтрите около тях, както и качеството на вложените елементи - кондензатори и т.н.