Автор Тема: Проблем със ниските честоти от тонколона Infinity Beta 50  (Прочетена 2257 пъти)

Неактивен Славин

  • Публикации: 7
Здравейте, имам система 7.1 Infinity Beta (Front - Beta 50, Center - C250, SUB -SW10, Задни - Beta 20, Съраунд - Beta ES 250 ) и ресивър Denon X4000, не бях махал скоро решетките и най-често слушам музика в Multichanal Stereo и не ми беше правило впечатление, но днес забелязах че на едната предна токолона не се чува нищо от двата големи говорителя за ниските честоти, като не се усеща въобще баса и при допир, смених местата на тонколоните, но на тази тонколона отново не работят, интересно е че като я вържа кабела на мястото за biwiring свързване, баса се усеща, но пък няма високи. Освен това като дам само на стерео звук се чува само през баса, а не и през двете предни тонколони, но това май го оправих след нова калибрация с Audissey, но при тонколоната няма промяна.Ще бъда благодарен ако някой даде някакъв съвет, ако проблема е до настройка или пък трябва ремонт. Предварително благодаря.

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Проблем със ниските честоти от тонколона Infinity Beta 50
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2019, 11:55:37 am »
Значи ако свържеш колоната към горните терминали чуваш само среди и високи, а ако я свържещ към долните - само бас?
А как са свързани долните терминали с горните? С пластини? Пробва ли да сложиш пластините от другата колона? Или парче кабел? Или просто да заголиш повече от кабела, който използваш сега, така че да контактува и с двата терминала?

Неактивен Славин

  • Публикации: 7
Re: Проблем със ниските честоти от тонколона Infinity Beta 50
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2019, 17:29:25 pm »
Здравейте, благодаря за отговоря.Вчера се реших да отворя колоната, като се бяха откачили едните щифтове на двата говорителя, но след като ги закачих пак не се оправиха нещата.Иначе схемата е следната, кабелите влизат в платка (предполагам филтър), а от нея излизат други които отиват долу където се вързват кабелите на входа, мога да пробвам да сменя говорителите да ги вържа към филтъра на другата колона, но предполагам ще просвирят, може би проблема е самия филтър, но не разбирам, може ли да се е включила някаква защита и да се разкачили кабелите на двата говорителя едновременно, защото иначе не си го обяснявам как е станало едновременно. Другия вариант е да разкача и въпросния филтър и да го закача на другата тонколона на мястото на нейния за да проверя дали там е проблема, но не съм вещ в тези неща и малко ме е страх.Иначе намерих тези схеми на колоната.Май ще трябва да се носи на ремонт.

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Проблем със ниските честоти от тонколона Infinity Beta 50
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2019, 18:35:06 pm »
Това е работата на сервизните техници - да диагностицират и сервизират. Аз не бих дал съвет човек да експериментира на своя глава, особено ако това не е специалността му.

Неактивен Славин

  • Публикации: 7
Re: Проблем със ниските честоти от тонколона Infinity Beta 50
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2019, 19:14:33 pm »
Да, със сигурност е така, ако беше някоя от по малките колони въобще не бих се занимавал, директно на ремонт, ама тъй като тези си тежат реших да погледна, ама няма да се размина без носене. Ако ми препоръчате и  сервиз ще съм ви много благодарен.