Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308747 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #300 -: Юни 13, 2010, 12:38:37 pm »
NHK направи прототип на 8К плазмен панел  /първа четвърт от 116-инчов плазмен дисплей/
NHK, работи по 33 мегапиксела, 8К Супер Hi-Vision дисплей от доста време.Историята продължава от 2005 г. Тогава групата от технологичната лаболатория, съобщи че са им необходими 0.3мм на пиксел за плазмен екран в 100-инчов размер за да се постигнат необходимите 7680 х 4320 пиксела. По това време най-добрите плазмени телевизори бяха с пиксели от 0,9 mm, но сега изследователите са създали прототип на 58-инчов екран с 0.33mm пиксела. Ergo, четири такива прототипа подредени заедно трябва да създадат 116-инчов дисплей, само за показване на 8К видео.

http://www.youtube.com/v/qRI8dAnYppg&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1

Momchil

• Гост
« Отговор #301 -: Юни 13, 2010, 18:43:35 pm »
Sony и Samsung - добре е да уточниш, кои модели имат неравномерна подсветка, защото не е повсеместно. Не споменаваш и добрите нива на черно, което предлагат тези матрици.

LG - Относно огледалните панели, отново, кои модели визираш, защото новата D серия е далеч от огледалния панел

Panasonic - не предлагат диагонали над 42", визираш LCD моделите, предполагам?

Пропускаш и друго важно нещо, дизайна. Значително подобрение в дизайна на Sony, Panasonic, отчасти при LG, Samsung и Philips.

nkd

• Гост
« Отговор #302 -: Юни 13, 2010, 19:03:05 pm »
Полезно помагало особено ако се допълни още ,все пак имам "некои съображения" :
 1. дизайна на Филипс и Тошиба не бих нарекъл слаб , изобщо въпроса за дизайна е доста субективен ,не че няма откровенно грозни модели , особено в ниските серии .
 2. така написано излиза че всички LG-та са със стъклен панел.
 3. SD слот в Тошиба има поне от 2 год.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #303 -: Юни 13, 2010, 19:06:50 pm »
писал съм че е за LCD телевизорите

Sony и Samsung - добре е да уточниш, кои модели имат неравномерна подсветка, защото не е повсеместно. Не споменаваш и добрите нива на черно, което предлагат тези матрици.
по оплаквания главно EX серията/допълнено е/

LG - Относно огледалните панели, отново, кои модели визираш, защото новата D серия е далеч от огледалния панел
говоря за SL ,  LD 920  и  LE /Led моделите/
старата LH серия е с матови панели

Panasonic - не предлагат диагонали над 42", визираш LCD моделите, предполагам?
точно така

Пропускаш и друго важно нещо, дизайна. Значително подобрение в дизайна на Sony, Panasonic, отчасти при LG, Samsung и Philips.
Дизайна на LG, Samsung и Philips е мръднал леко напред-говоря за високите серии. Тoshiba ,Sharp и Sony си остават дървета -лично мнение.

Полезно помагало особено ако се допълни още ,все пак имам "некои съображения" :
 1. дизайна на Филипс и Тошиба не бих нарекъл слаб , изобщо въпроса за дизайна е доста субективен ,не че няма откровенно грозни модели , особено в ниските серии .
 2. така написано излиза че всички LG-та са със стъклен панел.
 3. SD слот в Тошиба има поне от 2 год.
Дизайна в ниските серии почти не се е променил.Вярно е че е субективна оценката.
От новите модели LG повечето са с огледален панел.
Грешката е моя-имах в предвид USB порт/вече е поправено/

Momchil

• Гост
« Отговор #304 -: Юни 13, 2010, 19:19:55 pm »
D серията на LG, не е с огледален панел. SL е такава.
EX серията е широко понятие - много модели с различни матрици са, не можеш да ги слагаш под общ знаменател. При EX500 и EX600 серията, моите впечатления са за доста равномерна подсветка. Относно дизайна, ако ще ги наричаме с имена, дизайна на Панасоник е най-голямото дърво и досега. (лично мнение)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #305 -: Юни 13, 2010, 19:58:37 pm »
D серията на LG, не е с огледален панел. SL е такава.
EX серията е широко понятие - много модели с различни матрици са, не можеш да ги слагаш под общ знаменател. При EX500 и EX600 серията, моите впечатления са за доста равномерна подсветка. Относно дизайна, ако ще ги наричаме с имена, дизайна на Панасоник е най-голямото дърво и досега. (лично мнение)
За LG си прав.
Panasonic почти не са си променяли дизайна от 2 години/само цветовете/. Като се има в предвид че голяма част от клиентите се влияят от дизайна....

Momchil

• Гост
« Отговор #306 -: Юни 18, 2010, 12:38:50 pm »
Prototype 58-inch plasma TV with 3,840 x 2,160 pixels

Не знам дали в тази тема е подходящ поста, но не намерих друга. Би било хубаво да има и тема "Новини", за да се публикуват новостите и откритията в тази сфера.

Bra1nSicK

• Гост
« Отговор #307 -: Юни 20, 2010, 18:56:43 pm »
Здравейте. Понеже още не съм виждал LE46C650 на живо пред мен, екрана му нали е матов, а не такъв дето отразява всичко ?  ???

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #308 -: Юни 20, 2010, 19:06:13 pm »
Eкрана на 6-та серия е гланцов.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09070935
На 5-та и 4-та серия е матов.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09073182

Bra1nSicK

• Гост
« Отговор #309 -: Юни 20, 2010, 20:03:51 pm »
Мм.... това ще е проблем ли като гледам телевизия през деня. Телевизора ще ми е на съседната страна до прозореца ... :?

spinus

• Гост
« Отговор #310 -: Юни 21, 2010, 23:58:16 pm »
Пичове утре ще вземям тв. Помагайте!!!! Жената иска Сони 32ЕХ500, аз като че ли си падам по Самсунга повече. Говоря за 32С650. Основно ще се гледа булсатком от приемника им и от време на време нещо от компа. Дайте спешно съвет!!!!

Bra1nSicK

• Гост
« Отговор #311 -: Юни 22, 2010, 00:01:19 am »
За мен Самсунга е по-доброто решение. Самият аз в следващите 1-2 седмици най-вероятно ще взимам 46C650. Все още питам ако някой може да ми каже дали ще е проблем отрезяващия екран при гледане на ТВ през деня ?

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #312 -: Юни 22, 2010, 00:54:56 am »
Не че искам да ви разубеждавам за Самсунга (аз съм малко предубеден към тази марка) , но помолете в магазина да ви сложат два модела от един и същи ценови диапазон на Сони и Самсунг един до друг и просто си поиграйте с настройките , тествайте на един същи сигнал. Доста от моделите и на двете марки леко насичат което е малко дразнещо . Ако имате тест дискове вземете ги и тествайте , ако нямате в Star Wars 3 има няколко картинки за настройка .Споделете после впечатления. Аз лично харесвам как работи ....EX500 сравнявал съм го с 8 серия на Филипс и с някакво LG в този ценови клас .За филипса имам забележки към детайлите на черното и менюто , за LG мога да кажа има добро меню и много настройки ,но и там детайлите на черното ги няма .Сони 32/40/46EX500 за парите си е най добрата покупка според мен разбира .

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #313 -: Юни 22, 2010, 09:34:25 am »
Мм.... това ще е проблем ли като гледам телевизия през деня. Телевизора ще ми е на съседната страна до прозореца ... :?
Зависи с какво изложение е прозореца. Според мен ,ако имаш щори ,разположението на телавизора и покритието на екрана едва ли ще са проблем.
Не че искам да ви разубеждавам за Самсунга (аз съм малко предубеден към тази марка) , но помолете в магазина да ви сложат два модела от един и същи ценови диапазон на Сони и Самсунг един до друг и просто си поиграйте с настройките , тествайте на един същи сигнал. Доста от моделите и на двете марки леко насичат което е малко дразнещо . Ако имате тест дискове вземете ги и тествайте , ако нямате в Star Wars 3 има няколко картинки за настройка .Споделете после впечатления. Аз лично харесвам как работи ....EX500 сравнявал съм го с 8 серия на Филипс и с някакво LG в този ценови клас .За филипса имам забележки към детайлите на черното и менюто , за LG мога да кажа има добро меню и много настройки ,но и там детайлите на черното ги няма .Сони 32/40/46EX500 за парите си е най добрата покупка според мен разбира .

Детайли в черното ,на който и телевизор да погледнеш -няма да ги забележиш. Проблема е в сигнала и битноста на матрицата + някои недостатъци на технологията. За да имаш ясно различими детайли в тъмното -ти трябва 24bit сигнал и съответно такава обработка и матрица. В момента не се предлага нещо повече от 8bit сигнал и максимум 10bit матрица. Японците пуснаха 2 програми в UHD/Ulthra High Definition/ и единствено при тях сигнала има голям битрейт,но пък оборудването е доста скъпо.Да се надяваме ,че производителите на телевизори и панели ще ги догонят в следващите 5 години ,когато този стандарт започне да се налага...

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #314 -: Юни 22, 2010, 09:41:01 am »
Абе, има детайли в черното, ама не сте избрали правилната технология ;)