Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308900 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #45 -: Март 23, 2010, 13:44:59 pm »
EDIT: има ли отзиви за новите Шарп, като например SHARP Aquos LC-40LE705E?
Модела е стар-/2009година/
1. ЕХ700 на Сони е Edge-LED, в друг форум спомена, че тази технология не е от най-добрите, миналогодишни модели са имали проблеми с равномерното осветяване. Освен Edge-LED наместо CCFL, с какво е по-добър от ЕХ500?

3. Не казваш нищо за Шарп - уж същите матрици като Сони - или поредното доказателство, че с еднакви матрици може да са светлинни години разделени като качество?
Разликата между ЕХ700 и ЕХ500 е липсата на сензор за движение и бутона Energy switch в ЕХ500.
Рроблемите с неравномерната подсветка са пооправени ,но всичко е въпрос на правилна сглобка.

Шарп ще поставят новите матрици UV2A Quad pixel в таз годишните модели.
Сони ще поставят само UV2A матрици във втората половина на годината.

Новите модели на Филипс и Шарп ще се появят през Май месец.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #46 -: Март 27, 2010, 17:02:22 pm »
Много полезно четиво. Няма да е зле някой да я преведе на български език.

Hwarang

• Гост
« Отговор #47 -: Март 29, 2010, 18:24:36 pm »
Ако може и в този да направите така, че да има линк само за новите отговори от публикациите - като
ъпдейт един вид, да се виждат темите ,на които има отговор .
Ще е доста полезно ;)

adtomov

• Гост
« Отговор #48 -: Март 31, 2010, 22:05:15 pm »
Привет, lazarus18 и hristoslav2 :)
Само да вметна, че ако не се раздели текущата тема по белег ("години", "тип технология" или някакъв друг признак), ще стане мноооооооооооооооооого дълга и нечитаема...  :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #49 -: Март 31, 2010, 23:29:41 pm »
Да, замислил съм някаква подредба. Тази тема нека си я има. За общи приказки винаги има мегдан.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #50 -: Април 01, 2010, 11:13:07 am »
Какво имаш в предвид?
Отделни теми за избор на плазмен и за избор на LCD телевизор? Ако е така ,дай да ги отцепим още сега.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #51 -: Април 01, 2010, 12:17:30 pm »
Според мен няма нужда защото много често хората избират измежду модели и от двете технологии. Така трябва да пишат ту в една ту в другата.
Разделянето по технологии може да се направи при темите за моделите.

nkd

• Гост
« Отговор #52 -: Април 01, 2010, 12:34:56 pm »
Аз също мисля ,че ако темата е обща е по-добре. Така  може да се сравнява непрекъснато информацията и за двете технологии , защото това е основната дилема.

shindito

• Гост
« Отговор #53 -: Април 04, 2010, 13:42:50 pm »
Здравейте, на всички!
Преди всичко, честит празник с пожелание за здраве и щастливи моменти! :)
Честито и за новия форум, успех в това хубаво начинание!
Изправен съм пред избор на LCD и съм си харесал два модела: Sony 40EX500 и Samsung LE-40C650. И двата модела са 2010, марките нямат нужда от коментар, но все пак бих искал да чуя вашето мнение относно предимствата и недостатъците спрямо един друг на двата модела, като например качество на картината при SD сигнал и по принцип качество на изображението. Ще се гледа предимно цифрова ТВ и филми от Лаптоп/USB.
Разбрах, че плеърът на Samsung-а възпроизвежда значително повече формати от Sony-то, в това число и .mkv - та, но 1) зарежда ли и субтитрите при mkv-тата и другите формати?
Матрицата на Sony e LTY 400HF06  SLCD, доколкото разбрах произведена от Samsung. 2) Каква е матрицата на модела на Samsung и коя е по добрата? И двете ли са с технологията S-PVA или грешно съм разбрал?
Смятам да ида до Техномаркет и да ги накарам да ми ги пуснат едно до друго двете ТВ-та, да видим дали ще има някаква очетлива разлика.
Нямам намерение да сменям закупения ТВ в близките няколко години, затова исках да е или на Sony, или Samsung.
Примемам и предложения за Sharp или Phillips между 1400-1600 лева, те също имат реномето на марки от световна класа.
Предварително Благодаря за експертното мнение.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #54 -: Април 04, 2010, 14:17:17 pm »
Изправен съм пред избор на LCD и съм си харесал два модела: Sony 40EX500 и Samsung LE-40C650. И двата модела са 2010, марките нямат нужда от коментар, но все пак бих искал да чуя вашето мнение относно предимствата и недостатъците спрямо един друг на двата модела, като например качество на картината при SD сигнал и по принцип качество на изображението. Ще се гледа предимно цифрова ТВ и филми от Лаптоп/USB.
Samsung LE-40C650 е по-добрият от двата модела, с по-добрата картина. Samsung-а има ново шаси и нов видеопроцесор с по-добри възможности ,докато Sony-то си е още със старият видеопроцесор отпреди 2 години.

Разбрах, че плеърът на Samsung-а възпроизвежда значително повече формати от Sony-то, в това число и .mkv - та, но 1) зарежда ли и субтитрите при mkv-тата и другите формати?
Samsung-а възпроизвежда значително повече формати от Sony. Плейъра на Sony е поорязан откъм възможности и плейва -
снимки - JPG/PNG/GIF/BMP 
аудио - WAV (LPCM)/WMA/MP2/AAC/AMR/FLAC/OGG
Видео
MPEG2_PS HD MPEG2
MPEG2_TS_EU SD H.264
MPEG2_TS_EU HD H.264
MP4 Divx
MP4 H.264
AVI MPEG2
AVI DVC/DV Video
AVI Divx
AVI Xvid
AVI H.264
WMV
http://support.sony-europe.com/tv/tutorials/dlna/dlna_comp/dlna_comp.aspx?site=odw_bg_BG&m=KDL-40EX500

Samsung възпроизвежда
Видео
AVI, ASF, MKV, MP4, 3GPP, VOR, VOB, PS, TS, RMVB, FLV, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.1, DivX 6.0, XviD; H.264, H263, MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, Motion JPEG, Windows Media Video v9, MPEG2, MPEG1, RV3.0/RV4.0
Аудио
MP3, AC3, LPCM, ADPCM (MULAW, ALAW), AAC, HE-AAC, WMA,DD+, MPEG, DTS Core, AMR NB/WB, G.729, QCELP, Real Audio (RealAudio6 Cook, RealAudio9,10 RealAudio Lossless), 8000, 11025, 12000, 16000, 22050, 24000, 32000, 44100, 48000

Матрицата на Sony e LTY 400HF06  SLCD, доколкото разбрах произведена от Samsung. 2) Каква е матрицата на модела на Samsung и коя е по добрата? И двете ли са с технологията S-PVA или грешно съм разбрал?
Смятам да ида до Техномаркет и да ги накарам да ми ги пуснат едно до друго двете ТВ-та, да видим дали ще има някаква очетлива разлика.
Двете компании Sony и Samsung имат общ завод за матрици наречен S-LCD
http://en.wikipedia.org/wiki/S-LCD
В него се произвеждат S-PVA матрици като произведените матрици имат производствен код започващ с "LTY".
Почти 100% е сигурно ,че матриците в двата модела са един и същи.Това може да се провери ,като се погледнат стикерите залепени на гърба на видеопанела и които могат да се видят през решетките отзад на телевизора.

shindito

• Гост
« Отговор #55 -: Април 04, 2010, 14:36:36 pm »
Христослав, благодаря за бързия и подробен отговор, не съм се и съмнявал!
Само един доуточняващ въпрос: на всичките тези фомрати, които възпроизвежда Samsung-а, тръгват ли и субтитри?
Идеята е, ако си взема Samsung-а, да няма нужда да купувам допълнителен скъп плеър, тъй като няма да има възможност винаги за пускане на филми от Лаптопа.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #56 -: Април 04, 2010, 14:53:56 pm »
Само един доуточняващ въпрос: на всичките тези формати, които възпроизвежда Samsung-а, тръгват ли и субтитри?
Идеята е, ако си взема Samsung-а, да няма нужда да купувам допълнителен скъп плеър, тъй като няма да има възможност винаги за пускане на филми от Лаптопа.
Да.Поддържа и субтитри на български.Има си настройка в менюто.

venci79

• Гост
« Отговор #57 -: Април 04, 2010, 22:54:28 pm »

hristoslav2 всички нови модели на сони (EX500 нагоре)ли ще си останат с старият видеопроцесор BE3.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #58 -: Април 05, 2010, 10:37:57 am »

hristoslav2 всички нови модели на сони (EX500 нагоре)ли ще си останат с старият видеопроцесор BE3.
Да-всички диагонали от серията EX500 са със процесир Bravia Engine3
EX600-Bravia Engine2
EX700-Bravia Engine3
Погледни по-предният ми пост-допълних всички формати възпроизвеждани от Sony-то.

LooneyTooned

• Гост
« Отговор #59 -: Април 10, 2010, 18:43:12 pm »
Здравейте. Ще взимам LCD телевизор за баща ми, който е с Булсатком на сегашния му 32' кинескопен телевизор. В друг форум ми казаха, че ще е хубаво да е с цифров DVB-C тунер, а пък после, че ако няма DVB-S тунер, ще ми трябва външно устройство. Сега, хубаво, намерих телевизор с DVB-C тунер, но тези с DVB-S са от 1700 нагоре, а това ми е малко скъпичко. За какво външно устройство става на въпрос? В момента той е с най-обикновен сателитен приемник на Булсатком, в който се пъха картата. Той пък мисля че е свързан към телевизора със скарт кабел или нещо подобно. Не може ли да продължи да го ползва него и с новия телевизор, който съм избрал засега - http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052330 ?

ЕДИТ: Извинявам се ако съм объркал темата или раздела, просто ми е малко трудно да се ориентирам къде да пиша..  ;D