Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308688 пъти)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #165 -: Април 24, 2010, 19:00:52 pm »
Мерси за съветите. hristoslav2 говорех за B7000, което е по-стар модел от C7000 и най-вероятно по-смотан :D
Прав си. Писал съм по инерция  ;D

Неактивен karloson

• Публикации: 5
« Отговор #166 -: Април 25, 2010, 22:59:15 pm »
Чудех се дали да не пусна нова тема, но май все пак тук е мястото на моето предложение.
Сред цялото море от пиксели, матрици, инчове, подсветки и прочее важни неща, на мен ми се иска да споделим и сравним някои по-простички, но съществени според мен подробности за различните марки и модели телевизори, като: структура на менюто, управлението на телевизора и програмите, настройки и прочее... Споделете какво ви липсва и какво ви харесва във вашия телевизор. В сегашния ми Philips 42PFL5604, например, ми липсва една простичка функция на стария ми кинескопен Thomson - размяната на местата на каналите... Не съм маниак на тема качество на картината, но такива "дреболии" ми правят впечатление...

начинаещ

• Гост
« Отговор #167 -: Април 26, 2010, 10:29:35 am »
Чудех се дали да не пусна нова тема, но май все пак тук е мястото на моето предложение.
Сред цялото море от пиксели, матрици, инчове, подсветки и прочее важни неща, на мен ми се иска да споделим и сравним някои по-простички, но съществени според мен подробности за различните марки и модели телевизори, като: структура на менюто, управлението на телевизора и програмите, настройки и прочее... Споделете какво ви липсва и какво ви харесва във вашия телевизор. В сегашния ми Philips 42PFL5604, например, ми липсва една простичка функция на стария ми кинескопен Thomson - размяната на местата на каналите... Не съм маниак на тема качество на картината, но такива "дреболии" ми правят впечатление...

Как така го няма  ??? моя е Philips 37PFL5604/12 и го има, я му обърни повече внимание и ще го откриеш  ::).
При мен става с : OK – опции – преподреждане на канал – маркираш този който искаш да местиш и го поставяш там където искаш и готово ;)

palavra

• Гост
« Отговор #168 -: Април 26, 2010, 12:47:18 pm »
Здравейте,

Искам да си купя телевизор - основно за телевизия и филми от лаптопа. В момента видях тази промоция в ТМ:

1. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09023828
2. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09040201
3. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09040204

Стават ли тези телевизори на Деу, тъй като цената им излиза безумно ниска ако се поръчат онлайн? Не сам твърде претенциозен, единственото което ме вълнува е да не са чупливи и да имат адекватен сервиз в БГ ако нещо стане.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #169 -: Април 26, 2010, 13:10:03 pm »
До колко пари си склонен да отделиш?
Защото за под 1000 лв може да се вземе много добра HD Ready плазма 37"
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09061060

Иначе посочените от теб модели ще ти свършат работа ако наистина не си претенциозен.

Неактивен karloson

• Публикации: 5
« Отговор #170 -: Април 26, 2010, 21:04:34 pm »
Цитат
Как така го няма  ??? моя е Philips 37PFL5604/12 и го има, я му обърни повече внимание и ще го откриеш  ::).
При мен става с : OK – опции – преподреждане на канал – маркираш този който искаш да местиш и го поставяш там където искаш и готово ;)

Има нещо подобно, но не е същото:-) Във Филипса просто преместваш даден канал на друга позиция, като всички други канали след него се изместват с един напред, докато в Томсъна се разменят местата на два избрани канала, а позициите на останалите се запазват.  Така, във Филипса ако искам да сложа Канал 1 на позиция 1, бтв - на 2, НоваТВ на 3 - трябва да преровя всички канали за да намеря К1 и да го сложа на позиция 1, после пак така за бтв и т.н.... На някои може да му се виждат дребни кахъри това, но докато си подредя каналите, минава поне половин час :-)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #171 -: Април 26, 2010, 21:15:48 pm »
Има нещо подобно, но не е същото:-) Във Филипса просто преместваш даден канал на друга позиция, като всички други канали след него се изместват с един напред, докато в Томсъна се разменят местата на два избрани канала, а позициите на останалите се запазват.  Така, във Филипса ако искам да сложа Канал 1 на позиция 1, бтв - на 2, НоваТВ на 3 - трябва да преровя всички канали за да намеря К1 и да го сложа на позиция 1, после пак така за бтв и т.н.... На някои може да му се виждат дребни кахъри това, но докато си подредя каналите, минава поне половин час :-)
Моя 42PFL7603D -няма DVB-C тунер и ползвам външен такъв-Topfield 7700HCCF. Неговите настройки-местенето на програмите става по същият начин описан от теб. Вярно е ,че отнема 20-ина минути за да ги подредя както аз искам ,но това според мен не е проблем.

google

• Гост
« Отговор #172 -: Май 07, 2010, 10:40:57 am »
Привет,

Следя темата и очаквам с интерес новите модели за 2010 - от прочетеното до тук ми се струва, че Шарп имат най-добрата матрица, а новите Филипси имат най-добрите процесори ??? Но, за момента никой няма И двете. Вероятно това ще се промени, когато Филипс и Сони сложат новите 10-битови матрици quattron?

Как е времето за купуване?

Още малко чакане за по-новите или гонене на моделите от 2009?

hristobote

• Гост
« Отговор #173 -: Май 07, 2010, 11:12:58 am »

Още малко чакане за по-новите или гонене на моделите от 2009?

Зависи от парите, ако ги имаш чакай, ако искаш да спестиш 200 лева изчакай промоцията на старите.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #174 -: Май 07, 2010, 11:19:26 am »
Аз мисля, че за модели от 2009 вече е късно. Тази години май по магазините успяха да ги разпродадат рано-рано.
Много добра политика /от тяхна гледна точка/ успяха да проведат ТМ. Пуснаха промоции на моделите 2009 и веднага след това пуснаха новите, по-добри модели на почти същите цени.
В момента не мисля, че има свестни модели от 2009, които да са останали налични.
В продажба сега има няколко почти перфектни предложения 40-46 инча в диапазона 1700-2500 лв. Не виждам какво още трябва да се чака.

civica

• Гост
« Отговор #175 -: Май 07, 2010, 11:25:03 am »
Е , как какво да се чака ? Естествено , че перфектния ТВ , по желание на клиента , най-доброто сред най-добрите , на цена най-ниска от най-ниските !

google

• Гост
« Отговор #176 -: Май 07, 2010, 14:19:50 pm »
В продажба сега има няколко почти перфектни предложения 40-46 инча в диапазона 1700-2500 лв. Не виждам какво още трябва да се чака.

Може ли да помоля да споделиш кои са те?  ;D

Апропо - няма ли да е добре форума да поддържа класация на най-добрите предложения, който да се осъвременява на всеки 3 или 6 месеца? Например:

Най-добър ТВ по цена: до 500 лв /до 750 лв /до 1000 лв /до 1250 /до 1500 /до 1750 /до 2000 и т.н.

Най-добри ТВ по размер: до АА, до АБ, до .... и т.н.

Така ако някой е затиснат от пари, ще може да избира по критерий пари. ако някой иска най-доброто за даден размер, може да избира според списъка там...?

Нещо като съществуващите класации по немски/английски сайтове, но пригодено за БГ? Ако съм пропуснал линка, моля за извинение ;)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #177 -: Май 07, 2010, 14:45:24 pm »
Правил съм такава тема. И аз мислех, че ще е много полезна за много хора, на които не им се чете и навлиза в детайли.
Лошото е, че много бързо се променят нещата и е трудно да се поддържа. Цените се сменяват всеки месец, излизат нови.
Ще се опитам тук да я пренеса и с помоща на още няколко човека би могла да се държи актуална.

За мен в момента моделите C650, EX500, G20 биха задоволили 99% от изискванията на всеки потребител. Имат напълно достатъчен контраст и наситено черно, дори и без прецизна калибрация имат добри цветове.

google

• Гост
« Отговор #178 -: Май 07, 2010, 14:51:47 pm »
Благодаря ти!  ;D

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #179 -: Май 08, 2010, 17:36:44 pm »
M-sat Варна са пуснали една  3D програма-    3-DSAT  италианска програма от  групата на RAI
За сега дават само рекламни клипове.
От моя Set-Top-Box Topfield 7700HCCF на един кинескопен JVC -картината е разделена на две/лява и дясна/ и двете половини имат еднаква картина.Явно трябва съответният процесор и софтуер за да се вижда както трябва.
Ноември месец ,като си взема Philips46PFL8505H/12 ще разбера как изглежда.