Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308721 пъти)

nkd

• Гост
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #180 -: Май 08, 2010, 18:01:16 pm »
Аз гледах 3D и на 40" и на 55" , първия размер го оставям без коментар ,а втория -креслото в ТМ го бяха сложили на 1,8-2м. и пак идваше далече според мен , така че събирай за още инчове     ::)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #181 -: Май 08, 2010, 18:29:32 pm »
Аз гледах 3D и на 40" и на 55" , първия размер го оставям без коментар ,а втория -креслото в ТМ го бяха сложили на 1,8-2м. и пак идваше далече според мен , така че събирай за още инчове     ::)
Благодаря nkd за предложението ,но лично аз не искам 3D телевизор. ;) На мен ми е достатъчен 46" /до и под 4000лв/-не ми се дават повече пари.
Ако някой иска да си вземе 3D телевизор  препоръчвам  65" примерно Panasonic TX-P65VT20E

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #182 -: Май 12, 2010, 20:50:11 pm »
Не виждам списък на лицензираните модели телевизори със DTS
http://www.dts.com/
Ако някой попадне на такъв списък да пише  :)

по долби дават само тошиба
http://www.dolby.co.uk/consumer/product/home-theater/tv/index.html

Momchil

• Гост

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *

koko_varna

• Гост
« Отговор #185 -: Май 13, 2010, 22:13:14 pm »
Винаги съм се питал, без възможност да проверя за съжаление, HD-Ready телевизорите, или Full HD се справят по-добре със стандартен SD сигнал. Знам че въпросът е прекалено обобщаващ, но има ли някаква закономерност? ???

Благодаря и поздрави на всички  ;)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #186 -: Май 13, 2010, 22:46:43 pm »
Винаги съм се питал, без възможност да проверя за съжаление, HD-Ready телевизорите, или Full HD се справят по-добре със стандартен SD сигнал. Знам че въпросът е прекалено обобщаващ, но има ли някаква закономерност? ???

Благодаря и поздрави на всички  ;)
Добре дошъл във форума  ;)
HD-Ready телевизорите се справят по-добре поради това ,че тяхната резолюция е по-близка до тази на SD сигнала/576i/  и скалирането/разтягането/ на  картината е в по-малък мащаб-което води до по-добра картина.
Колкото повече се разтяга една картина толкова по видими са артефактите/дефектите/ в нея. Освен това самото скалиране води до генериране на артефакти-двойни контури на образите/ореоли/. Така нареченият Hallo ефект.

adtomov

• Гост
« Отговор #187 -: Май 13, 2010, 23:28:07 pm »

Благодаря и поздрави на всички  ;)
Привет :)
Както вече казаха и по БГ телевизията, аналоговия SD сигнал е на отмиране. Ще го премахнат. Скоро. До 2 години. Даже и в България. Настъпва цифровата ера, по-бързо и необратимо от индустриализацията през 19-и век след Христа. А в областта на цифровия сигнал, повечето предлагани на пазара днес HD и FullHD телевизори се справят на ниво "много добро", "отлично" или "перфектно", в зависимост от класа плоскопанелен телевизор. А след като цифровата телевизия навлезе масово, бързо ще започне интензивната инвазия на HD каналите.
В тоя смисъл, въпросът не е "прекалено обобщаващ", а клонящ към "отмиращите".

...Каквото можах - доложих...  ;D
 :)

koko_varna

• Гост
« Отговор #188 -: Май 13, 2010, 23:56:15 pm »
Добре заварил  ;)
Ами има и цифрова телевизия, разпростанявана в режим SD, не е нужно да е само аналогова. Затова се поинтересувах за начина на възпроизвеждане на различен вид телевизори.

Поздрави на всички ;)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #189 -: Май 14, 2010, 09:22:37 am »
Добре заварил  ;)
Ами има и цифрова телевизия, разпростанявана в режим SD, не е нужно да е само аналогова. Затова се поинтересувах за начина на възпроизвеждане на различен вид телевизори.

Поздрави на всички ;)
В България SD сигнала по кабелната телевизия реално е преобразуван от аналогов във цифров.Качеството си остава същото. Самите телевизии може и да имат цифрови студия ,но сигнала който пускат по мрежата е аналогов.Този аналогов сигнал  кабеларките /или DTH операторите/ преобразуват в цифров. За предпочитане е да търсиш  Full HD /1080/ над 40" телевизор защото сигнала ще се подобрява все повече в следващите 3-4 години.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #190 -: Май 14, 2010, 10:27:56 am »
hristislav2, не си съвсем прав. Поне при повечето оператори, сигнала се приема цифрово и стига цифрово до абоната.
Друг е въпроса, че повечето абонати са със сет-топ-бокс със SCART изход и реално сигнала влиза аналогово във телевизора.
koko, по-скоро качеството на образа на SD сигнал зависи от самите софтуерни и хардуерни възможности на конкретния модел.
Има много модели, които са Full HD и имат по-добър образ от HD Ready. Важно е на какво ниво е скалирането на резолюцията и нивото на обработка на сигнала. Обикновено във HD Ready моделите се влага по-евтин хардуер и софтуер и това влошава качеството.
Друг съществен фактор е разстоянието, от което се гледа екрана и неговия размер. По-малкия екран, гледан от по-далече, може да изглежда перфектно на кофти сигнал.
Така че, конкретно на въпроса ти няма еднозначен отговор.

koko_varna

• Гост
« Отговор #191 -: Май 14, 2010, 12:18:47 pm »
Колеги, ако се загледате в подписа ми при мен и SD и HD сигнала влизат по HDMI, няма преобразуване. Затова попитах, защото бях чул някъде мита че HD Ready телевизорите като моята стара бангия дават по-добра SD картина от Full HD моделите. А след обяснението на колегата явно митът се оказва реалност.

Благодаря Ви за отговорите и поздрави за всички! :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #192 -: Май 14, 2010, 13:53:02 pm »
Аз и без да чета подписа знам, че едва лиразличаш на аналогова кабелна :)
Ако питаш дали ако смениш 42PV70 с нов FullHD ще имаш по-добър образ, то отговора е - категорично да.
Аз със все още със същия модел и почти всеки нов модел, независимо дали е HD Ready или Full HD във средния клас, ще даде осезаемо по-добър резултат.
Тази плазма е със доста лошо скалиране и обработка. Не знам дали ако зададеш на Кати-то да изкарва винаги 1080р няма да е по-добре.

koko_varna

• Гост
« Отговор #193 -: Май 14, 2010, 14:11:28 pm »
За времето си беше добре. Относно въпросът ти, да чудя се какво да купя, спрял съм се на Панасоник G20, живот и здраве ако не ми мине черна котка път, ще се обзаведа. Но 46 инча. Като го купувах моя телевизор преди 3 години и кусур ми се струваше най-големия на земята. Сега нещо малък ми се вижда :)

Благодаря ти за помощта. Поздрави! :)

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #194 -: Май 14, 2010, 19:38:13 pm »
Цената на G20 ще е най-dизгодна след нова година.Тогава може да имаш шанса да си вземеш 50"G20 на цената на сегашен 42".