Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308891 пъти)

martosblack

• Гост
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #210 -: Май 18, 2010, 14:05:17 pm »
Благодаря ,колега civica за съветите-ще го измисля някак

trakys

• Гост
« Отговор #211 -: Май 22, 2010, 00:10:55 am »
Здравейте.Нов съм тук.Регнах се защото ми попадна оферта от ТМ за Toshiba 40lv733g http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09073302  .Цената (999лв в офертата) определено ми хареса.По принцип аз телевизия не гледам,но родителите ми редовно. ЛСД-то ще се гледа от около 3.5 м ,та мисля,че 40 инча няма да е толкова голямо?? Данните определено ми харесват (доколкото разбирам от такива неща) и това ЛСД ми хвана окото. Вероятно ще се гледа с булсатком или дигиталната на Мегалан,та се надявам и сигнала,който идва да е качествен. Та мисълта ми е - как смятате? Заслужава ли си паричките или мога да си намеря и нещо по-добро (може и 37 инча) за тези пари?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
  • Публикации: 698
« Отговор #212 -: Май 22, 2010, 11:39:10 am »
Здравейте.Нов съм тук.Регнах се защото ми попадна оферта от ТМ за Toshiba 40lv733g http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09073302  .Цената (999лв в офертата) определено ми хареса.По принцип аз телевизия не гледам,но родителите ми редовно. ЛСД-то ще се гледа от около 3.5 м ,та мисля,че 40 инча няма да е толкова голямо?? Данните определено ми харесват (доколкото разбирам от такива неща) и това ЛСД ми хвана окото. Вероятно ще се гледа с булсатком или дигиталната на Мегалан,та се надявам и сигнала,който идва да е качествен. Та мисълта ми е - как смятате? Заслужава ли си паричките или мога да си намеря и нещо по-добро (може и 37 инча) за тези пари?
Привет trakys
Toshiba 40LV733G e бюджетен модел със CCFL подсветка. За растояние от 3,5 метра няма да е голям ,дори в началото ще ти изглежда точният размер а на родителите ти ще им се стори огромен ,ако са гледали до сега на 21"CRT ,но с течение на времето ще започне да ви малее.

Тук ще намериш спесификациите на модела
http://www.toshiba.de/consumer/index.php?option=com_content&view=article&id=2693&Itemid=259

trakys

• Гост
« Отговор #213 -: Май 22, 2010, 12:34:15 pm »
hristoslav2 Благодаря за отговора.При нас обаче се появи проблем. Цял ден си играя с ролетката и колкото и да въртя и суча,на височина дори 37-цата се оказа голям заради 2 см. На дължина ми се хвана и 40-ката,но секцията е стара и не е предвидена за такива работи. 32-ката пасва идеално. Яд ме е малко,но нямам избор. Както казваш,родителите ми са свикнали на 21-ца СРТ,та и 32-ка ще им се вижда голяма.Аз лично съм свикнал да си гледам филмите на 22-инчов монитор,тъй че нямам кой знае какъв проблем.Заради тях исках да е по-голям,че по-лесно да четат субтитрите. Както и да е.Сега пак оглеждам телевизорите и ревютата в разни сайтове.Искам да попитам доколко ще се вижда разликата м/у FULL HD и HD ready при дигитален сигнал? Компютър няма да се включва,пък и мойта карта не подържа такава резолюция,а не се вижда скорошно сменяне на щайгата.На този телевизор ще се включи Булсатком (да кажем) или друга дигитална. Непременно ли да търся FULL HD?

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #214 -: Май 22, 2010, 13:30:58 pm »
При диагонали на телевизора до 40" няма никакво значение дали е FullHD или HD Ready. Няма да забележиш видима разлика /освен ако не го гледаш от 50см растояние/.
40" размер ще е добре за родителите ти - субтитрите ще се четат нормално без напрягане на очите.
Виж дали не може да премахнеш някой рафт от секцията - желателно е да има поне 10см отгоре свободно пространство за да циркулира въздуха зад телевизора и да има добро охлаждане/да не прегрее/.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #215 -: Май 22, 2010, 14:29:48 pm »
За 2 см във височина може да потърсиш и модел с по-тънка рамка. На този модел тя е доста широка и това увеличава габаритите като цяло.
Ти хубаво си свикнал на 22", но помисли от какво разстояние го гледат. Ако е от 1 м. това се равнява на горе долу 60 инча от 3 м.

trakys

• Гост
« Отговор #216 -: Май 22, 2010, 15:53:28 pm »
И пак мерси на всички. Значи 40-ката отпада .Решиха,че им е твърде голям. Иначе дължина може да докараме докъм 108 см,тъй като ще седи по диагонал на "дупката" в секцията.Височината ми е 61 см :( Евентуално водим преговори за махане на една полица,та да стане повече от достатъчна и за 37-ца.Явно ще падне мислене. Ако като ги заведа на място решат,че 40-ката не е твърде голяма вероятно ще взема Тошибата или нещо на място ако ми препоръчат за +200 кинта макс.Ако се спрем на 37-ца ще погледна и HD ready опциите.
Те ще гледат телевизора от 3.5 - 4 м...аз гледам моята 22-ка от 4 метра :))) Сигурно бая съм си скапал очите :)
Така и така пиша тук,какво ви е мнението за подръжката на Самсунг в БГ? Все още са К§К електроникс,нали? Преди клонях доста към Панасоник,но сега гледам,че Самсунг,ЛГ и Филипс дават по-добри опции в този ценови клас.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #217 -: Май 22, 2010, 16:24:46 pm »
40" ще им се стори голям само в началото. Заведи ги в магазина - нека да застанат на 3,5 метра от избраният модел и помоли консултантите да ти пуснат филм със субтитри. Накарай родителите си да следят субтитрите и ги питай как им се струват като големина. Предупреди ги че в магазина им се струва голям ,защото не са свикнали ,но след  две седмици  гледане у дома ще им изглежда перфектен.

PANASONIC TX-L37U10E   размер - 620 x 915 x 287 mm (В x Ш x Д)
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09055195

40" модели при останалите марки са с много над бюджета ти от 1100лв

nkd

• Гост
« Отговор #218 -: Май 22, 2010, 18:10:51 pm »
Ако проблема във височината опре до няколоко см. може да не се слага на стоящата поставка , а да се монтира на окачена,стенна стойка . По-добре компромиси с мебелите отколкото с телевизора , поне така мисля аз.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #219 -: Май 22, 2010, 19:46:25 pm »
Хайде не остана време  :)
http://www.technomarket.bg/index.php

руските заводи в Калининград са ги затворили - проспал съм новината миналата година  :(
http://forumru.tele-satinfo.ru/index.php?PHPSESSID=75d608649812b586930faeae950327fd&topic=35768.0

nkd

• Гост
« Отговор #220 -: Май 22, 2010, 20:21:56 pm »
Много интересни са коментарите на руснаците ,които май доста се радват от този факт . Явно сглобките са били с кофти качество.
 ПП. 80% от върнатите за ремонт телевизори са били сглобени в този завод ле ле ле ле ле

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #221 -: Май 22, 2010, 20:27:13 pm »
Много интересни са коментарите на руснаците ,които май доста се радват от този факт . Явно сглобките са били с кофти качество.
Доста оплаквания имаше по руските форуми. Имаше качени и доста снимки като видиш някои от тях направо може да се откажеш да си купуваш телевизор.

Неактивен hristoslav2

• Наказан
  • *
« Отговор #223 -: Май 23, 2010, 15:25:32 pm »
Днес бяхме в един от големите магазини.Решихме да вземем 37-ца.Ще бъдат големи размествания,но ще я пъхнем. Сега избираме между едно Сони,Панасоник и ЛГ. Утре ще се похваля с покупката (живот и здраве) :)
За кои модели става въпрос ?

trakys

• Гост
« Отговор #224 -: Май 23, 2010, 15:32:56 pm »
Е сетих се да едитна темата,ама чак след 20-на мин :) Както се вижда отпуснах се до около 1300 лв,въпреки,че това не беше първоначалния план. И една масичка за него и....