Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308756 пъти)

salky

• Гост
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #525 -: Май 14, 2011, 11:19:56 am »
Ами да,ще гледам HD,ще сложа 5.1 звук,прозореца ми се пада от ляво на твто на около 3.5 метра но ми се струва че този модел LG 47LE5300 ми допада адски много.....
качество на картина,цана,и дизайн.Но вие сте професионалисти и ще ми дадете добър съвет...Консултанта ми каза,че е страхотен модел като пари и качество.Малко ме притеснява разстоянието от което ще се гледа.но пък 47 инча са си 47 инча.Общи линии това е...Благодаря за бързата намеса от ваша страна... ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #526 -: Май 14, 2011, 11:24:02 am »
Ако качеството на картината е водещо в случая и не прекаляваш с игрите(нещо, което така и не уточни) то едно чудесно решение в твоя бюджет е PANASONIC TX-P50G20E!

salky

• Гост
« Отговор #527 -: Май 14, 2011, 11:35:16 am »
Да,игри малко, но като си помисля по ми допада лед модел,но все пак ти благодаря (y)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #528 -: Май 14, 2011, 11:39:49 am »
По-ти допада заради какво?
Ако е просто заради модата да се купува супер популяпна и нова технология :) мисля че не е сериозно основание за избор на добър телевизор.
Доста хора предпочитат все още стандартни LCD телевизори, а не с LED подсветка.
Ако държиш на натуралност на картината при гледане на филми... според мен плазмата на Panasonic има твърде малко опоненти...

salky

• Гост
« Отговор #529 -: Май 14, 2011, 11:42:51 am »
Този Panasonic верно е яката работа,замисли ме.... ::)

Vito

• Гост
« Отговор #530 -: Май 14, 2011, 15:16:39 pm »
Да добавя само едно малко изключение.За тези които искат да гледат 3D телевизия единствената марка е Самсунг.Панасоник също става ама изморява очите много.Сони го забравете като марка.Иначе всички стават ако се гледа от Блу-рей,но за гледане на телевизия само Самсунг,и то защото разделя екрана на 2 тоест има такава  опция.Даден телевизор ако няма в настройките си разделяне на екрана на две хоризонтално и вертикално значи не е никакъв 3D телевизор визирам Сони.

salky

• Гост
« Отговор #531 -: Май 19, 2011, 22:26:44 pm »
Извинявам се за глупавия въпрос,но от какво разстояние де се гледат led tv,някаква таблица или препоръки за 42 инча,47инча ......

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
« Отговор #532 -: Май 19, 2011, 22:40:39 pm »
Извинявам се за глупавия въпрос,но от какво разстояние де се гледат led tv,някаква таблица или препоръки за 42 инча,47инча ......
    http://psabev.info/TVCalculator/

antrax

• Гост
« Отговор #533 -: Юни 02, 2011, 23:31:44 pm »
Здравейте,
Доста инфо има в този форум и много удовлетворени потребители  (y)

Препоръчайте ми 32-37 инча LCD (ако е възможно и LED) до 800-850лв - във всекидневна, ще се гледа от около 2-2.5м, помещението е сравнително светло, макар че едва ли ще седна да гледам филм преди 21 часа :), сигнала е мегалан и филми от PC-to.
Гледам доста мачове, не знам дали там 100хз не биха били добра екстра.
Просто искам добра и бърза картина, засега не ме интересуват усб входове и други изчанчени екстри.
Задължително да е full HD и да има добър ъгъл на видимост.

И ако може някакво инфо за Philips 32PFL5625h, картината ми се видя доста добра и на хартия, като изключим че е стар модел има доста добри характеристики, но от 2ма консултанти в различни вериги чух 2те крайни мнения. Скептичен съм към Philips по принцип просто ми хвана окото с цена-характеристики и не лоша картина.

Благодаря предварително.

ronnie72

• Гост

antrax

• Гост
« Отговор #535 -: Юни 03, 2011, 01:26:07 am »
Ами ходих днес да погледна един такъв на табелката пишеше HD ready с по ниската резолюция .. не знам вече кое е истина :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #536 -: Юни 03, 2011, 01:58:09 am »
При 32" диагонал от 2,5 метра разстояние, резолюцията е последното нещо, което би трябвало да те тревожи.
Около и малко над бюджета ти са позиционирани началните класове 37" и 42" Плазми на Panasonic.
Ако не си твърдо решил(незнам защо всъшност) телевизора ти да е LCD, обмисли сериозно и тези варианти  ;)

antrax

• Гост
« Отговор #537 -: Юни 03, 2011, 02:20:19 am »
Добре rudra няма ли конкретен модел който да можеш да ми препоръчаш LCD 32-37" за плазмите не съм убеден трябва да почета повече, доколкото разбирам плазмата на тъмно е непобедима ама мен ми трябва за ежедневие и тия отпечатвания на екрана ме плашат :) Пък и до 800лв май имаше даже някакви 37" LCD Samsung просто не знам да не скоча на някое дърво дето после да се ядосвам. Ако препоръчаш някое 37" LCD ще съм ти благодарен пък и някоя плазма да погледна поне ;)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #538 -: Юни 03, 2011, 10:21:08 am »
Ами ходих днес да погледна един такъв на табелката пишеше HD ready с по ниската резолюция .. не знам вече кое е истина :)
Full HD е модела и наистина не е лош изобр. По принцип 32 инча са си малко за това разстояние и може много скоро да съжаляваш. Ползваш хубава телевизия като качество, имаш и компютър под ръка, спокойно може да гледаш и 40-42 инча.
Вярно, че за такъв размер и поне задоволително качество ти трябват повече пари, но ако след половин година решиш да го сменяваш ще ти струва повече.
Помисли за нещо такова:
http://www.technomarket.bg/products/09073304/toshiba-40xv733g
Не изключвай все пак и плазмите ако ще гледаш повечко филми:
http://www.technomarket.bg/products/09070419/panasonic-tx-p42s20e

antrax

• Гост
« Отговор #539 -: Юни 03, 2011, 16:13:18 pm »
хаха от 32 почнахме отидохме на 42" наистина питам няма ли що годе добър 37" или някакъв по-добър 32" ?

Все пак благодаря за предложенията ще ги погледна но към момента повече пари наистина не мога да дам