Автор Тема: Ръководство и помощ при избор на нов телевизор  (Прочетена 308697 пъти)

mvarbanov

• Гост
Re:Ръководство и помощ при избор на нов телевизор
« Отговор #615 -: Октомври 04, 2011, 12:27:27 pm »
Моля за помощ при избора на тв.Двата модела между които се колебая са :Sharp LC40 LE810 и Sony 40HX800AEP (y)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #616 -: Октомври 04, 2011, 12:50:57 pm »
И двата са малко стари модели, но Сони-то е по-нов и по-добър избор от двата според мен.
Виж и SONY KDL-40HX700AEP, не е LED и има по-равномерна подсветка.

mvarbanov

• Гост
« Отговор #617 -: Октомври 04, 2011, 20:39:10 pm »
Има ли проблем ако телевизора е с LED подсветка,аз мисля че черният цвят е по реален...Но явно нещо греша :o

civica

• Гост
« Отговор #618 -: Октомври 04, 2011, 20:53:59 pm »
Колега , няма проблем , но технологията си има кусури , така че внимавай за " облаци " на подсветката !

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #619 -: Октомври 04, 2011, 22:30:24 pm »
Напрактика добрите модели с "обикновена" подсветка постигат по-добро или поне същото ниво на черното.

perder

• Гост
« Отговор #620 -: Октомври 24, 2011, 17:58:01 pm »
Добър ден и от мен! Случи се че посъбрах малко парици ( трудно занятие), до изчетеното тук се спрях на Panasonic 50G 30.Двуумях се доста защото ще се използва като монитор (ама рядко). Ще се гледа главно HD от булсата и компютъра от около 3,5м. Предстой ми да го поръчам защото го нямат в наличност и се чудя с какво да се съобразя,.Ще се радвам ако някой се отзове със съвети!!!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #621 -: Октомври 24, 2011, 18:20:55 pm »
Най-вече го огледай като пристигне дали е нов.
В началните постове на темата за Панасоник има как се влиза в сервизното меню за да видиш колко часа е работил. По принцип веднага става ясно ако е отварян кашона и работил телевизора. Специално за плазма е задължително да търсиш напълно нов.
Имай предвид, че в момента тече кампания по безплатна 5 годишна гаранция. Изисквай си я.

perder

• Гост
« Отговор #622 -: Октомври 24, 2011, 21:03:00 pm »
Благодаря за бързия отговор, тъкмо се връщам от техномаркета поръчах го като изрично казах че искам да не е отварян.Какво ще кажеш за моодела , предполагам че е наследник на миналогодишния v! Някакви новости дали има ? И последно за плазмата вярно ли е че не трябва да се транспортира легнала?

perder

• Гост
« Отговор #623 -: Октомври 26, 2011, 19:10:41 pm »
Ако може само да ми обясните за пет годишната гаранция дали я има още и до кога защото четох във форума на панасоник че важи от средата на юни до средата на юли за закупилите телевизори? Чакам отговори с нетърпение защото тв-то ще дойде в петък... Предварително Ви благодаря!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #624 -: Октомври 26, 2011, 19:17:40 pm »
Най-добре питай в Техномаркет. Юни месец е имало също кампания. Четох че и сега е стартирала наново.

ccc

• Гост
« Отговор #625 -: Ноември 13, 2011, 10:10:00 am »
Здравейте,
извинявам се ако не съм улучил правилната тема.
Може ли да ми препоръчате модел LED телевизор между 2 и 3000лв с размер на екрана над 46 инча. Ако въобще съществува такъв  :D
Предварително благодаря!

Terra

• Гост
« Отговор #626 -: Декември 21, 2011, 12:09:49 pm »
Здравейте,

Интересувам се от Вашето мнение за препоръка за телевизор (кухненски :)), с размер около 26 инча. Основно ще се използва за гледане на телевизия (цифрова, HD и т.н.). от съществено значение е ъгъла на виждане, защото в повечето случаи ще се гледа под ъгъл. Дистанцията от която ще се гледа е около метър или метър и нещо. Помещението е добре осветено. Това, което видях досега в този размер и приятно качество са комбинации  монитор/телевизор в ценовия клас на 32 инчовите телевизори.

Ще се радвам да чуя вашите коментари/съвети за конкретни модели.

Хубави празници на всички!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #627 -: Декември 21, 2011, 12:55:32 pm »
Модел, от който имам добри впечатления е Samsung 26D450. Много по-добре е от моделите монитор с тунер, въпреки ниската резолюция на панела.
Общо взето в този клас производителите не наблюгат на кой знае какво качество. Спокойно може да избираш на външен вид и цена.