Автор Тема: Ето и моята система - Venci  (Прочетена 214 пъти)

Неактивен Venci

  • Публикации: 3
Ето и моята система - Venci
« -: Ноември 04, 2019, 22:39:01 pm »
Малко трудно ги публикувах, нооо стана.

Ще се опитам да опиша моето впечатление от всеки компонент.
Телевизорът Sony 65 xf 9500 имам го от 5 дена. Плюсовете са страхотни цветове гладки движения на сцените, добра подсветка, много функции, които не бих ползвал никога. Минуси - червеният цвят е странен и на някои сцени например бърз планински поток става каша и се размазва.
Медия плеър Dune Hd Pro 4K имам го от един месец и единственото ми сравнение е с предния плеър WD, който умря след 10 години вярна служба. Плюсове - страхотен дизайн, изработка за такава джаджа, горе долу лесно меню, всеядно. Минуси не съм забелязал засега. Свързан е към телевизора иресивъра с hdmi Hama най високия им клас с феритните и метални накрайници.
Ресивър Denon avr-x2600h имам го от 5 дена, но не съм го спирал. Като плюсове - страхотен продукт. Лесно меню, страхотен кино звук, уникален звук в стерео режим pure direct и то с евтина колона. Така ми се струва може би, защото карах с един евтин ресийвър на Pioneer 17 години чийто звук в стерео беше ужасен и не съм очаквал, че този ще звучи доста добре. Като минуси мога да кажа, че  Dolby Atmos мене впечатли.
Кабели за предните колони са на Eagle - останали от преди време, кабела за централната колона е Van Den Hul snow line също останал отпреди. За всички останали колони кабела е Van Damme професионален и доста тънък.
Центъра е на Jbl непретенциозна колонка, която служи вярно доста години и не заема много място. Минуси - звънтящи високи.
Предните са Klipsch R-15PM купувани преди няколко години. Доста мощ за такъв размер, добра изработка, висока чувствителност. Като минус мога да изтъкна странните високи - хем изпъкват пък чувството ми е , че ги няма.
За атмоса ползвам Jbl Arena 120. Плитки са и без порт и това наклони везната да ги купя. Така някой висок гостенин няма да си счупи главата. Като минуси мога да посоча много ниска чувствителност.
Задните Tanoy Fusion 1 - страхотни мъници, които няма да продам никога. Купих си ги нови преди 18 години и съм ги връзвал към много усилватели и ресийвъри и всеки път им се радвам на балансирания звук. Обожавам ги. Страхотна среда и ненатрапчиви високи и малък, но събран бас. Минуси за тази цена и размер не бих търсил.
Субуфер Pioneer,който е ужасен и не искам да го коментирам и следващата ми покупка ще бъде добър субуфер и този ще хвърчи през терасата.
Стерео колони Focal Chorus 816v. Страхотни колони, които ги имам от 8 години. Много добри среди, бас и високи. С Naim свирят уникално. Като минуси мога да изтъкна украсен звук и може би точно това ми харесва, на многи агресивна музика мажат и се държат странно, но аз такава не слушам.
Дак и пред Naim V1 Dac и крайно стъпало Naim nap 155 xs. за стерео. Всичко е вързано с кабели на Naim и към колоните. Еми какво да кажа - фен съм им откакто ги чух за пръв път преди около 10 години.  Признавам си, че тук малко сайта ми подсказа и по точно Rudra като ми подразни любопитството и просто си запалих колата и тръгнах за София да ги чуя, а аз съм от Варна. След 2 часа в магазина и много музика аз излязох и си казах, че някой ден ще имам Naim и така и стана. Купуваш звук, а не килограми.
Ползвам usb кабел Chord C-USB 1.5 m, други не съм сравнявал и нямам мнение, а към него съм закачил Audioquest Jitterbug. Не усещам разлика с него или без него, но съм дал 100 лв. и искам не искам си го ползвам.
Cd плеърът е Maranz 6002 не ми харесва вече ама хич. Пазя го, защото имам около 300 оригинални диска и 400 копирани, които все по рядко го пускам. Вързан е с диска към коаксиалния изход с Van Den Hul The Name.
Блутут Inakustik който е вързан с оптичен кабел No Name към дака, за да може жена ми да си пуска музика. Доста добре звучи за такава джаджа, но не трябва да се отдалечавал много.
Разклонители е на Belcin с защита и там съм закачил всичко без сд, дака и стъпалото, те са направо към контактите.
Тв масата и стойките за предните колони са на Norstone като към масата имам доста забележки като изпълнение и качество. Задните стойки са на Vogel's, а горните съм ги закрепил с планки и дъмбели. Телевизора съм го повдигнал така глупаво, за да сложа центъра отдолу, а и исках малко да е нависоко. Под финалите има гранитни плочи с дебелина от 3 см. , а под тях залепени малки силиконови крачета. Баса стана по точен и бърз.
Акустичният картон е на Knauf и върши страхотна работа. След като го сложих и беше уауу откъм визия и звук. Когато го купувах се оказа, че почти всеки от листовете е наранен сериозно, но всички в склада бяха такива и майстора много се измъчи, но се оказа добър и го сложи както  трябва, зад него има акустична вата.
Всеки от компонентите и тонколоните съм ги слушал преди да ги закупя и съм преценявал кое ми харесва и кое не. Предстои да купя субуфер , но трябва да го чуя преди това естествено и за сега не съм се спрял на нищо. По нататък си мисля за ProAc D20R, но трябва да ги чуя разбира се, защото са не малко пари ,защото съм слушал доста колони и от някои съм разочарован предвид наградите им и цената. Не бих казвал марки, защото това е мое мнение, не бих обидил никой нито ми се влиза в спорове. Лека вечер момчета и се надявам, че ви е било интересно.

Неактивен vidolov

  • Публикации: 38
Re: Ето и моята система - Venci
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2019, 12:43:56 pm »
Честито ;)

Неактивен Venci

  • Публикации: 3
Re: Ето и моята система - Venci
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2019, 12:54:37 pm »
Благодаря, но има още много да се променя. Абе то май няма край никога тази болест ;D

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re: Ето и моята система - Venci
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2019, 20:03:04 pm »
Колега, здравей,

Пишеш, че от Dolby Atmos не си впечатлен. Като гледам разположението на колоните ти съраунд канала е доста високо разположен и така се слива с таванните говорители. Нямаш разделение на каналите по този начин.
Пробвай да разположиш съраундките на ниво на слушателска позиция, т.е. главата, по възможност отстрани, пусни калибровката пак и ще усетиш драстична разлика. Atmos  е доста сериозен ъпгрейд по отношение на кино звука, както и по отношение на възпроизвеждане на честотния диапазон на саундрака.

Иначе браво за системата. Добре е, много е добре.

Неактивен Venci

  • Публикации: 3
Re: Ето и моята система - Venci
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2019, 22:31:15 pm »
Съраундите са точно 2/3 на височината от пода до тавана и по този начин не би трябвало да има проблем. Някъде бях чел, че това е максималната височина за този тип колони, защото се получавало резонанс ако е съвсем до тавана. Те са насочени надолу към дивана, така че това е максималното откъм разположение. Жена ми каза ,че живеела в кино Арена и няма как с пространството. Вече повече ми харесва, защото понаправих малко промени в опциите на ресийвъра и така се получи. Тогава го имах от няколко дена и бях изгледал само ,,около 10" филма с атмос. Бях му дал автоматично да калибрира с микрофона и нещо липсваше, а след няколко дена промених всичко ръчно играх си цял ден да пробвам и съм по доволен. А и субуфера е много слаб и развален - има сигурно студена спойка някъде и на моменти ( около 10 пъти на филм ) почва да бруми и пръхти :D. Лекувам го както навремето оправяхме старите телевизори с юмрук отгоре. Не виждам смисъл да го оправям - нисък клас е и на 18 години май, както казах ще се купува нов до 1 300 лв., Но като се знам може и още 200 лв. да сложа. Иначе за честотният диапазон съм съгласен, че няма нищо общо със старите формати. Януари ще се разходя до София и ще обиколя да чуя субове, естествено няма да е в къщи в мойте условия, но пак ще добия представа кое ми харесва и кое не. Най интересен ми изглежда Rel HT 1003. Иначе за стереото искам да добавя нови неща като стример, че ми писна с лаптопа да се занимавам постоянно и нови колони, но това е доста напред във времето поради ясни причини.