Автор Тема: Съвместимост в двойка на събуфери SVS PB 2000 и SVS PB 2000 Pro  (Прочетена 1652 пъти)

Неактивен Uzunov

  • Публикации: 2
Здравейте,
В момента имам събуфер SVS PB 2000 който използвам към домашно кино в обособено помещение от около 90 куб. м. Купуван е преди 3 години от тук. Бих искал да добавя още един брой събуфер, но въпросния модел вече не се предлага. Въпросът ми към всеки запознат тук и най-вече вносителите на SVS е дали новия модел PB 2000 Pro би се погодил със стария в двойка, или да взема да го продам, и мина на един брой от серията 3000. Това не изглежда като по-добрата опция според мен. Сигурен съм, че един брой събуфер от серия 4000 ще е по-добре, но е доста над бюджета ми.
Благодаря!

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Здравей, какво основно целиш да постигнеш с ъпгрейда и какво не ти достига със сегашния субуфер? При новия модел SVS PB-2000 Pro има много подобрения спрямо стария - и в усилвателя (като тип усилвател не само като мощност), и в говорителя, и в самия корпус. Възможно е все пак да успеят да се напаснат добре заедно, имайки предвид, че въпреки промените субуферите остават и доста сходни.
Според мен въпросът, на който трабвя да си отговориш е дали предпочиташ два субуфера или един от по-висок клас.
Всяко от решенията има своите предимства.
Ако държиш на два субуфера - можеш да вземеш новия модел и да видиш как ще се интегрира със стария, в случай, че все пак разликите между моделите са твърде големи и това окаже негативно влияние - продаваш стария (както и без друго обмисляш да постъпиш) и добавяш втори от новия модел.
Има, разбора се, вероятност двата субуфера да се напаснат много добре и да не е нужно да с занимаваш с продажби.

Просто трябва да прецениш в каква посока искаш да развиваш системата си. Ако си по-склонен да минеш направо на високата серия - няма смисъл да взлимаш SVS PB-2000 Pro.

Участник във фоума до скоро беше с два броя SVS PB-2000, а тази седмица пристига ъпгрейдът му - 1 брой SVS SB16-Ultra, може би с още 1 след време :). Вероятно скоро ще сподели впечатления тук във форума.

Неактивен Uzunov

  • Публикации: 2
Благодаря за бързия отговор! Моето скромно предположение е, че двата субуфера pb 2000 ще имат малко повече сила от един PB 3000, но ефекта от цялото упражнение няма да бъде много осезаем както смяна с поне един PB 4000. Изкушавам се да разбера колко по-добър е той в масажа на гърба сравнен с PB 2000 :).  Трябва да се мисли и чете. Интересен ъпрейт е от два pb 2000 към затворен обем от най-високата серия. Ще чакам с интерес впечатленията от това.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Изглежда съм се заблудил, за което се извинявам. Въпросния потребител минава от един PB-2000 към SB16-Ultra. Скоро очакваме отзиви :)

Неактивен vidolov

  • Публикации: 59
Според моя вкус,критерии и възможности пб2000 е фантастичен събуфър.Мощен,плътен удар съчетан с инфрачестоти които други в този ценови диапазон на басрефлекс система просто и не доближават,оставям настрани че по скъпи марки  но затворен обем са изключително скромни  под 26-27 хц,въпреки прокламираните данни.Пб 2000 е съб който те кара да се чудиш как е  възможно един 12 инчов говорител да кара основите на къщата да потреперят ,а в същото време кутията не ,не издава странни звуци.Но ако оставим настрани  мощ ,контрол и визия стигаме до тембъра на баса.Той няма как да се опише докато не се чуе.Или поне аз не мога.Чудовищно е.Това е накратко което мога да кажа за пб2000.
За избора на SVS SB-16 Ultra ми помогна Румен от АВ Гайд.Много бях скептичен за това колко авторитарно може да се представи затворен обем при положение че съм свикнал до момента само с отворен.Никога не съм купувал sealed просто защото до момента не съм чул това което искам от такъв тип конструкция с изключение на един готам на експото в столицата,но той ми идваше скъп.Доверих се и направих крачката към затворен обем.Не съжалявам и секунда.Повече точност,бързина,мощ и грандиозност.Няма дишане в екстремни сцени от блокбастъри.
Сега мога да заявя съвсем спокойно че SB-16 Ultra ме кара да се усмихвам и е най доброто което мога да си позволя.Препоръчвам на всеки да купи най доброто което може да си позволи в момента и след време още един брой за повече равномерност.Успех на всички в хобито.