Автор Тема: Избор на субуфер спрямо съществуваща система  (Прочетена 1449 пъти)

Неактивен Пандов

  • Публикации: 8
Здравейте. Имам от няколко години едно ресиверче ямаха rx-v481 и колонки Монитор аудио бронз 2 . Преди около 4 години си ги купих без много да се информирам ,но както и да е вече са факт.Не след дълго ми се роди син и не след много дълго започна да се предвижва самостоятелно и да върти, натиска, плюнчи всичко което достигне .Наложи се да събера въпросната система и да я прибера някъде нависоко. Сега след 4 години прявя ремонт на апартамента ,малкия вече уж разбира като му обясниш кое се пипа и кое не ,та съм решил да я пусна пак в употреба . Когато имах възможност да и се порадвам сякаш ми липсваха ниските честоти. Сега съм решил да допълня нещата с един буфер и съм се спрял примерно на SVS SB 2000. или може би 1000.Ще се радвам на мнения и препоръки от ваша страна относно марка модел на буфера спрямо останалите компоненти и разположението му . Слушам почти всякаква музика гледам филми ,горе долу съотношението музика филми е 50на50. Бих искал по качествен буфер ,за да не се налага да го сменям за в бъдеще ако реша да ъбгрейдвам до домашно кино .помещението е 50 квадрата общи кухня ,трапезария, хол ,като убособения хол е 24квадрата. Прилагам и снимка как мисля да ги разположа и ме притеснява дали буфера ако е поставен в мебел ще се получи добре.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Избор на субуфер спрямо съществуваща система
« Отговор #1 -: Декември 21, 2020, 15:20:32 pm »
Здравей, SB-2000 би бил чудесен вариант, особено с намалената цена сега  - над нивото на настоящата ти система е, но би бил добър избор и при минаване на една идея по-висок клас колони и усилвател.
Не бих поставил субуфера в шкаф, ако има друга алтернатива.

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re: Избор на субуфер спрямо съществуваща система
« Отговор #2 -: Декември 21, 2020, 22:36:51 pm »
Възможно най-лошия вариант за разполагане на събуфера е това.
Слагането на колоните върху шкафа също е компромис.
Ако можеш да поставиш стойки за колоните отстрани на шкафа и някъде там събуфера ще е най-добре и ще можеш да извлечеш максимума от техниката си.

Неактивен Пандов

  • Публикации: 8
Re: Избор на субуфер спрямо съществуваща система
« Отговор #3 -: Декември 22, 2020, 02:47:10 am »
Да четох ,че варианта ми на разположение не е  добър и ще мисля за друг ,макар че нямам голям избор . Може ли мнение и за SVS SB12-NSD .
Честно казано много се чудя и дали да продам ресивера да доплатя  и да си взема стерео усилвател ,тъй като едва ли ще направя домашно кино , а от прочетеното ако ще се слуша стерео , варианта това да се прави с ресивер не е за предпочитане.Хареса ми Denon DRA-800H ако може и няколко думи за него.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Избор на субуфер спрямо съществуваща система
« Отговор #4 -: Декември 22, 2020, 09:23:19 am »
Серията NSD е стара и отдавна спряна от производство. Преди години тя беше заменена от серията SVS-2000 - с подобрени говорители и усилватели. Няколко години по-късно тази серия също беше спряна от производство и заменена от новата SVS-2000 PRO - отново с подобрени говорители и усилватели + DSP.  Причината в момента на пазара да има SVS-2000 е обичаят на SVS около черния петък да пускат малка партида от вече спрени от производство серии - на по-ниски от обичайното, празнични цени.
Всяка от сериите е добър избор, но всяка по-нова има редица подобрения спрямо предишната.

Denon DRA-800H е много атрактиувен продукт - заради мощността си и невероятната си функционалност, но е по-добре усилватели да се обсъждат в раздела за усилватели  ;)