Автор Тема: Как виждате системата си след 10 години?  (Прочетена 2141 пъти)

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
В нашето хоби се намират хора, които изградили веднъж система - могат да са напълно доволни с нея до края на живота си. Има и такива, които ако не правят по 1-2 ъпгрейда годишно - губят съня си. А има и такива, които са предоволни от системата си, но това не ги спира да обмислят или мечтаят за развитие в тази посока.

Идеята на тази тема е да споделим как всеки от нас вижда развитието на аудио системата си - да кажем в следващите 10 години. Ясно е, че от сега няма как да знаем нито дали ще сме живи и здрави след 10 години, нито дали ще имаме възможност или желание за такъв род ъпгрейди. И все пак - би било забавно и интересно да видим кой как вижда ъпгрейдите, които биха го съблазнили в близкото бъдеще и към какво конкретно се стреми - като компоненти в аудио системата си.

Нека при това бъдем реалисти - вероятно много от нас биха искали колони и компоненти за стотици хиляди левове, но надали много от нас биха могли да си го позволят, а и далеч не при всеки от нас аудиото е най-основен приоритет. Та нека се ограничим до реални варианти за развитие - пък било то и поетапно, съобразени с евентуални възможности, поещението в което слушаме или в което бихме били след няколко години и т.н.

За да задам тон на дискусията ще споделя своите оптимистични планове:

В следващите години ми предстои смяна на помещението, но вероятно и новото няма да е с огромни размзери.
Та затова виждам следващите си колони като основно два варианта - ProAc K3 или Magico A3.
Като усилвател за тях - вероятно Naim Nap 300 или D`Agostino Progression Integrated.
Като източник - изцяло файлове - през NAC 372? (надявам се тази година най-после да го пуснат) в случай, че стъпалото е Nap 300 или Innuos Zenith + Aqua DAC или вградения като опция в D`Agostino Progression Integrated DAC. Адекватна маса за технниката - примерно Quadraspire SVT или Naim Fraimlite. Кабели - вероятно отново Naim, или някой от големите модели на Tellurium Q (любопитен съм да пробвам).

Всяка вечер гледам филми, но музиката ми е далеч по-голям приоритет, затова въобще не обмислям изграждането на кино система. Поне на този етап.

Та така, ако ви застигне желание - споделете своите планове и блянове :)

Успех!



Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Как виждате системата си след 10 години?
« Отговор #1 -: Януари 10, 2021, 11:19:30 am »
Звучи като сериозен апгрейд :)

Малко добронамерена критика към теб :) — няма ли да се получи дисбаланс от към предусулвавтел, цели две нива надолу ше бъде в тази част? Да, за 272 е писано много, не съм го слушал, но съм сигурен че е чудесен изочник, и неговия наследник (372 или 272.2) със сигурност ще е с новата стрийминг платформа, но се съмнявам предусивалтеля му, колкото и добър да е той, да е по-добър от 282 и 252. Да, К3 ще е добре да бъде захванвана от колкото е възможно по-мощен усилвател и 300 звучи адекватно, но 372/250 не мисля че ще е зле. Но всичко друго звучи прекрасно, ултра сериозна система иначе ще се получи, със сигурност ще тр да се чуе :)

Кабелите oт новата серия Morgana на Witch Hat също се утвърдиха като сериозен партньор на Naim, далеч по-предпочитани са пред HiLine, по-ниската им цена ги прави много примамливи, в момента дори на още по-ниска цена, това е за сега единствения компонент който аз бих апгрейднал в моята система, мисля че в момента съм постигнал сравнително добър баланс. Някой ден може би нов дак, нещо като Mscaler/Qutesт, Mscaler/TT2 или може би nDAC/XPS (DR), но засега V1 ми е напълно достатъчен. Нека първо да излезем от ковид ситуациата по някакъв начин :)

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Как виждате системата си след 10 години?
« Отговор #2 -: Януари 10, 2021, 12:05:07 pm »
Засега NAC 372 е, за съжаление, изцяло хипотетичен продукт - няма никакви официални изявления нито за действителното му пускане на пазара, нито за нивото му в йерарьията на Naim :). От тази гледна точка - да спорим за нивото му и адекватността му като партньор на NAP 300 ми се струва напълно безсмислено. Има потребители, които предпочитат 272 пред 282 - като партньор на NAP 250. Неслучайно написах 372, а не 272.2 - но така или иначе това са хипотези. Така че - ще поживеем - ще видим. Идеята беше да се посочи посоката на развитие. Какво ще има като продукти след 10 години и дали ще успеем да изпълним тези си аудио блянове - никой не може да знае.

Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Как виждате системата си след 10 години?
« Отговор #3 -: Януари 10, 2021, 13:44:02 pm »
да спорим за нивото му и адекватността му като партньор на NAP 300 ми се струва напълно безсмислено.

Аз не споря, (критикувам те) :) и просто споделям виждане от йерархическа гледна точка, която ще се запази там където е и сега след като излезе този хипотетичен продукт, освен ако Naim не решат, че 282 и 252 са излишни.

Има потребители, които предпочитат 272 пред 282 - като партньор на NAP 250. Неслучайно написах 372, а не 272.2

Това написах и аз, 372 (272.2)/250 няма да е зле.

Какво ще има като продукти след 10 години и дали ще успеем да изпълним тези си аудио блянове - никой не може да знае.

Аз затова съм по-скромен и бленувам за прости кабели, които са налични сега.

Поздрави!

Неактивен ivogmarinov

  • Публикации: 140
Re: Как виждате системата си след 10 години?
« Отговор #4 -: Януари 25, 2021, 22:43:16 pm »
Аз бих искал да имам възможност да надградя моя Dac V1 с Nac 272,който смятам,че ще е добра  комбинация с Nap 200.Не бих искам да заменям любимите си тонколони Naim SBL :).

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Как виждате системата си след 10 години?
« Отговор #5 -: Януари 25, 2021, 23:05:44 pm »
А ако се появят запазени SL2? :)

Неактивен ivogmarinov

  • Публикации: 140
Re: Как виждате системата си след 10 години?
« Отговор #6 -: Януари 26, 2021, 09:04:29 am »
Това наистина е добра перспектива :) (y)!