Автор Тема: Tidal в панелка  (Прочетена 1292 пъти)

Неактивен Калин Христов

  • Публикации: 7
Tidal в панелка
« -: Януари 09, 2021, 18:26:55 pm »
 Здравейте. Най-накрая си направих абонамент за Tidal (пробен период, 4 месеца) и по принцип имах големи очаквания. Пътя на веригата е: Някакъв "сплитер" на етажа (доста стар) > 25 годишен коаксиален кабел (10м) > стар модем (от безплатните на оператора) > рутер (висок клас) > ресивър.

Не бях много очарован от качеството на звука. Смених си старите ЛАН кабели с модели на QED с идея за подобрение. Има малко, но не достатъчно. Звука в сравнение със звука от DUNE-a ми е с по малка сцена (най-много това се забелязва), с по-малка резолюция и разделение на инструментите, и баса малко се разлива.

Въпроса ми е: С тази стара инсталация на кабели в панелката, има ли някакъв шанс/метод за подбрение на звука?

Неактивен vanko0305

  • Публикации: 24
Re: Tidal в панелка
« Отговор #1 -: Януари 11, 2021, 11:29:47 am »
Здравей, аз използвам Tidal от около 2 години,още преди официално да се подържа в Бг.Според мен вичко това ,което казваш е ок но аз все си мисля ,че звукът ни най- малко се влиае ОТ ЛАН КАБЕЛА. По скоро от устройството, което използва Tidal съм по сколнен да има разлика в звученето отколкото от лан кабелите в панелките и където да са кабелите в къщи и не панелни сгради.Да факт е ,че има  разлика в звука със  смяна на кабелите между компонентите и захранавщите кабели но ....По скоро устройството, което чете от Tидал е важно да e  на необходимото ниво,също така е важно самото устройство дали хардуерно декодира звукът от MQA или софтуерно защото според мен тук е разковничето в звученето на MQA и Tidal.А относно мрежата според мен ако Толкова се вилиаеше щеше да иам изисквания към мрежовите устройства като рутери лан кабели суичове и други, които самите Тidal щяха да са опоменали ,както са го напаравили за Тидал Masters (MQA) и неговото четене дали е софтурено декодирано или хардуерно .