Автор Тема: ъпгрейд на централен говорител МА  (Прочетена 1002 пъти)

Неактивен dusaka

  • Публикации: 5
Здравейте.
От известно време ме гложди мисълта за подмяна на моя централен говорител. В момента използвам ето този модел https://www.monitoraudio.com/en/support/past-products/silver-rx/rx-centre/ и го използвам с фронтални RX6 , surround RXFX и предни и задни високи Alteco C1.
Въпросът ми е - Дали ще има осезаема разлика - да си кажа " Ехааа, баси и кефа и разликата " ако подменя централния говорител с  Monitor Audio C350 silver? Дали си струва цялата занимавка с купуване и продаване после на стария център.

Неактивен vidolov

  • Публикации: 59
Re: ъпгрейд на централен говорител МА
« Отговор #1 -: Юни 23, 2021, 09:22:14 am »
Ми щом те гложди подменяй.Няма да живеем 200 години я!Нали Владо?
Пък и център и съб са най натоварените колони в киното.И дай най накрая да кажеш на Ицо да те докара на някоя сбирка на Пловдивските аудио ентусиасти.Не сме много за да се пренебрегваме.
Хем да споделиш впечатления от сб3000.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: ъпгрейд на централен говорител МА
« Отговор #2 -: Юни 23, 2021, 12:38:18 pm »
Добавянето на по-добър център няма как да навреди, но на твое място не бих очаквал потресаваща разлика.
Да, Monitor Audio Silver C350 е по-голям, с отделен средночестотен говорител и би дал повече мащаб и дефиниция спрямо сегашния ти център, но е от същата Silver серия, и разликата в звученето, макар и ясно забележима, не би била потресаваща. По принцип C350 се спряга като идеален партньор на  Silver 100, Silver 300 и Silver 500, но и с твоите колони не би имало никакъв проблем да се впише чудесно. Имай предвид, че физически никак не е малък - случвало ми се е да не мога да го събера в AV маса.