Автор Тема: Проблем при ползването на два субуфера от един изход  (Прочетена 1360 пъти)

Неактивен sarrummann

  • Публикации: 48
Здравейте! От известно време използвам два субуфера, свързани към един pre out  на ресивъра. Прави ми впечатление, че при изключване на единия субуфер, се чува еднократен по-силен сигнал от другия. Това нормално ли е? Уточнявам, че пристъпвам към изключване на субуферите, след като съм изключил ресивъра. При включване на втория субуфер също се чува еднократен сигнал от първия.

Неактивен sarrummann

  • Публикации: 48
Само да уточня, че същото се наблюдава и при включване на субуферите - когато се включи втория, се чува еднократен по-силен сигнал от първия включен. Ще съм благодарен да сподели опит друг ползвател на два субуфера :)

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 110
Здравей, имаше ли някакъв сигнал от събуфера, когато си ползвал един събуфер?
Преди години и аз използвах един събуфер, вързан към преаут на ресивъра и не се спомням да е имало някакъв сигнал при включване или изключване на събуфера. Не си спомням, защото отдавна не използвам събуфер. Не знам дали това е от значение, но моят ресивър има два преаута за два събуфера.

Неактивен sarrummann

  • Публикации: 48
Не, когато ползвам един субуфер, няма такъв проблем. Не вярвам и причината да е от единичния изход на ресивъра, тъй като такова еднократно избумтяване се чува и когато свържа само единия субуфер към ресивъра, а другия го свържа към line out изхода на първия /уточнявам, че такова свързване е допустимо, тъй като няма high pass филтър, посочено е и в инструкцията на субуфера/.

Неактивен sarrummann

  • Публикации: 48
Колкото до двата преаута за субуфер, само при по-високите класове ресивъри те са независими. При по-ниските вероятно в ресивъра е направено същото, каквото аз правя с У преходник. Така че описаното поведение на субуферите едва ли е от единичният изход. Затова започнах тази тема, за да разбера дали това е нормално, когато се използват два субуфера. Надявам се все някой потребител да сподели.

Неактивен sarrummann

  • Публикации: 48
Re: Проблем при ползването на два субуфера от един изход
« Отговор #5 -: Септември 07, 2021, 12:40:21 pm »
Здравейте отново! Нямаше интерес към темата, вероятно или хората нямат описания проблем, или малко хора ползват два субуфера едновременно. Все пак, може да е полезно за някого, бих искал да приключа темата като споделя до какви изводи стигнах, след като се консултирах с експерти от фирмите - производители на субуферите и след различни експерименти. Най-добрият вариант на свързване, който постигнах, е следният - от преаута на АВ ресивъра връзка с линейния вход на първия субуфер, от линейния изход на първия субуфер връзка с линейния вход на втория субуфер. При такова свързване, за да не се получава описаният проблем, включването е следното - първо се включва ресивърът, после - субуфер две и накрая субуфер едно. Изключването е първо субуфер две, после субуфер едно и накрая ресивъра. При този начин на включване и изключване не се чува еднократния бум от субуфера.