Здравейте!
Наскоро ми изгърмя старото домашно(2007-8г) кино и си взех друго ползвано 2015 и 2-те са на самсунг! говорителите на старото са здрави и вързах новото директно към тях,импеданса е същия. обаче новото звука ми един "изцъклен" сякаш целия диапазон е с повдигната честота. баса е доста размазан и на някой фонови звучи се чува като резонанс, което е мега дразнещо. Пробвах и с неговите си говорителчета но те са по-малки като размер и се чува още по-кофти. Пробвах с еквилазер да резна честотите около 125hz и 250hz но това е от аудиото на компа (SPDIF/optical), има малка разлика. но през BlueTooth разботата е трагична. екволзайзера на самата система няма голяма разлика, по не се усеща. Пробвах с няколко бас туби разликата е минимална в зависимост от размера на говорителя, всичките еднакъв импеданс!
Старото домашно е samsung HT-TX250 с TAS5142 цифров-Д клас усилвател , новото е HT-J5500 за него не можах да намеря схеми! Скоро ще смъкна и честотната характеристика на усилвателя да видя и там какво е положението (най вече на SW).
Има ли вариант да се коригира цялата ситуация с замяна на компоненти около усилвателя или да му търся друг собственик? Като цяло се чува добре, но аз слушам електронна музика и там много се усеща разликата, иначе за чалга няма никакви грижи, за филми също!