Автор Тема: Избор система за малка стая  (Прочетена 1819 пъти)

Неактивен pablito11

• Публикации: 10
Избор система за малка стая
« -: Октомври 18, 2025, 13:53:07 pm »
Здравейте,
Искам да се купя система за малка стая, същата е малко крива :), около 10 квадрата, и се чудя между скъпо и евтино и се нуждая от мнения и съвет. Първия вариант, който съм харесал е Cambridge Audio EXA + EXN + Dali Menuet SE. Втория вариант компромисен е Wiim amp ultra + Dali Kupid.
Чудя се дали с втория вариант ще направя огромен компромис с качеството, а лошото е че никъде не знам, къде могат да се прослушат подобни конфигурации, само четене на отзиви и коментари от форуми.
Благодаря предварително.

Неактивен pablito11

Re: Избор система за малка стая
« Отговор #1 -: Декември 23, 2025, 20:05:09 pm »
Здравейте отново,
Аз така и така нищо още не си купих, но и никой не пожела да отговори, явно въпросът ми е доста тъп :D
Чудих се, четох, говорих си с някакви модерни Al, та за малката стая освен най-базовото
Wiim amp ultra, се чудих за покупка на
Technics SU-GX70, след това минах на
Bluesound POWERNODE N331, разглеждах
Onkyo icon A 50, минах на
musical fidelity b1xi + ifi neo idsd + wiim ultra и сега се спрях на
musical fidelity m5si + Bluesound NODE ICON
Някой дали ще даде мнение в чуденката или да купувам каквото съм се насочил и това е :)

Неактивен Danri

• Публикации: 17
« Отговор #2 -: Декември 26, 2025, 10:03:17 am »
Въпросът ти не е тъп, просто форумите не са това, каквото бяха преди години (и това е и в глобалните форуми).
Никой не може да ти отговори какво би харесало на теб, а и да има случайно същите комбинации, пак ще бъде субективно, защото стаите ни са различни, а те имат много голямо значение (според съвременните знания и разбирания).

Неактивен pablito11

« Отговор #3 -: Декември 26, 2025, 17:17:17 pm »
Весела Коледа и благодаря за отделеното време!
Според мен всичко е субективно, един смята, че саундбар му е достатъчен и много харесва звученето друг казва, че неговите кабели за 10 000 лева са по добри от други и чува разликата. Преди много години един познат, виден столичен меломан  :), беше сложил едни подово стоящи за хиляди левове сигурно 1,80 метра високи в мазе 5 - 6 квадрата, тогава нямаше софтуери за корекции на стаята и тем подобни, но на човека му харесваше. Така, че всичко е субективно, но според мен не значи, че не трябва да споделим мнение, опит и т.н. с определена техника, ясно че няма как да е идентично, но си струва човек да сподели опит пък отсрещната страна да прецени дали да приеме.
Благодаря!