Автор Тема: Инфо за PMC  (Прочетена 8550 пъти)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Инфо за PMC
« -: Юли 14, 2010, 20:26:13 pm »
Някой случайно да знае каде предлагат колони PMC. Послушах ги малко на Експото и останах очарован . Малко май бяха скъпички , тези дето бяха изложени май струваха към 4 000 лв. Искам да послушам малките им колони (мониторен тип ). Ако някои има впечатления да сподели.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Инфо за PMC
« Отговор #1 -: Юли 15, 2010, 00:11:30 am »
Всички сериозни колони изискват качествен усилвател, дори да не са трудни за захранване, ако нивото(като звуково качество) на усилвателя, не отговаря на това на колоните - ако няма баланс в системата, смисъла от инвестицията е съмнителен.

PMC са добри колони, но задължително трябва да се чуят и други решения в този бюджет, например ATC, Dynaudio и т.н.

vasilivanov

• Гост
« Отговор #2 -: Юли 15, 2010, 00:30:23 am »
Всички сериозни колони изискват качествен усилвател, дори да не са трудни за захранване, ако нивото(като звуково качество) на усилвателя, не отговаря на това на колоните - ако няма баланс в системата, смисъла от инвестицията е съмнителен.

PMC са добри колони, но задължително трябва да се чуят и други решения в този бюджет, например ATC, Dynaudio и т.н.

Прав си, но...

На изложението бяха свързани PMC колони трилентови за около 20 тина хиляди лева по мой спомен.
Захранваше ги рисийвър за домашно кино Marantz от ниския или средния клас и звучаха прилично въпреки, че не отговаряше на този клас колони. А при наличието на техника, която отговаря на техния клас ще звучат много много по-добре.
С две думи, колоните не са капризни от към усилвател, който да ги захрани.
Има го и обратното, навсякъде е различно.

И между другото малките от 4 000 лева, бяха свързани с по-сериозни компоненти и за това са впечатлили доста, дори и мен.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Юли 15, 2010, 00:38:03 am »
На изложението големите PMC звучаха ужасно, поговорих с Тихомир и го питах как е възможно да върже такива колони с рисивър и евтино двд за транспорт ... отговора му, за пореден път ми показа отношението му към звука и музиката... което за мен е крайно несериозно и граничи с абсурдността!

vasilivanov

• Гост
« Отговор #4 -: Юли 15, 2010, 01:23:24 am »
На изложението големите PMC звучаха ужасно, поговорих с Тихомир и го питах как е възможно да върже такива колони с рисивър и евтино двд за транспорт ... отговора му, за пореден път ми показа отношението му към звука и музиката... което за мен е крайно несериозно и граничи с абсурдността!

Отговорът им беше по-различен. Искали да покажат как едни качествени колони можело да свирят и с по-лош усилвател. Поне на мен това ми каза един от тях. Намирам логика в това, но и аз го смятам за несериозно, особено това с двд плеъра направо ме разби. Бях ги помолил да сложат поне стерео, но явно нямаха или не искаха.
И в крайна сметка колкото и ужасно да звучаха, в сравнение с едни Kef Reference (пак за около 18, 20 хил.) свиреха по-добре от тях, поне така ми направи впечатление.

Както и да е, по-нататък може да се отбия в магазина им и да чуя истинското им звучене.