Автор Тема: Kак да не ме чуват комшиите?  (Прочетена 15591 пъти)

venci79

• Гост
Kак да не ме чуват комшиите?
« -: Март 14, 2010, 23:53:30 pm »
Не знам тук ли трябва да напиша темата но имам проблем с комшиите като надуя някои филм или музика.По какъв начин да обезшумя стаята и всички стени ли да обезшумя или само тази коятo ни е общата стенa с моите мили комшии. ???

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1633
Re:Kак да не ме чуват комшиите?
« Отговор #1 -: Март 14, 2010, 23:58:43 pm »
Мисията невъзможна.
Звуковата изолация в домашни условия е нещо сложно да не кажа невъзможно. Особено ако обичаш по-високите децибели. Трябва да изолираш всички стени и то с дебела и подходяща изолация.

vdsvicky

• Гост
« Отговор #2 -: Март 15, 2010, 00:09:25 am »
Абсолютно правилен отговор . Невъзможно е да се "обезшумиш" . Ако Ти харесва да слушаш силно музика - замисли се да си сложиш хубава музика в колата . ;)

venci79

• Гост
« Отговор #3 -: Март 15, 2010, 11:58:34 am »
оо в колата имам супер яка музика но в къщи ми е проблема с тез моите комшии.не че много ми пука но всичкитe ми комшии са някакви-прокуроркa,следовател,шеф на теца,полицаи.. и просто не искам да се карам с тях щото сме приятели.но пък как да гледам филм без да си усиля то се губи целият кеф.и каква да е тази подходяща  изолация даите нещо като линк.

vasilivanov

• Гост
« Отговор #4 -: Март 15, 2010, 19:18:15 pm »
Като за начало озвучителните тела и Subwoofer а трябва да контактуват минимално с пода, върху такъв тип остри шпайкове. http://steadygroup.com/articledetails.php?id=396

Отделно върху дървена дъска пак минимално контактуваща с пода.
При мен много помогна.

Crossblade

• Гост
« Отговор #5 -: Март 15, 2010, 20:55:06 pm »
Ако не се мъчим да минем без пари и без ремонти, не виждам защо да е мисия невъзможна  ???

Венци, ти колко пари си готов да заделиш? Колко силно слушаш (вземи назаем от някъде един SPL метър)?

venci79

• Гост
« Отговор #6 -: Март 15, 2010, 23:44:46 pm »
Ако не се мъчим да минем без пари и без ремонти, не виждам защо да е мисия невъзможна  ???

Венци, ти колко пари си готов да заделиш? Колко силно слушаш (вземи назаем от някъде един SPL метър)?
ами усилвам до краи винаги.субуфера ми е този -JBL ES250P. повярваи не само шум вдига ами всичко се тресе.днес например докато гледах филм ми паднаха бисквитките от масата от вибрациите.иначе за да го направя да не се чува мога да отделя примерно около 3000лв.но да знам че наистинa комшиите няма да ме чуват.
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA5518D18987F1A90A002481B479E9&cpgnum=4&citem=DEBA5518D18987F1A90A002481B479E99A923F120FB79748B522B55520FE5EBF%29/.do?rf=y

venci79

• Гост
« Отговор #7 -: Март 15, 2010, 23:45:58 pm »
Като за начало озвучителните тела и Subwoofer а трябва да контактуват минимално с пода, върху такъв тип остри шпайкове. http://steadygroup.com/articledetails.php?id=396

Отделно върху дървена дъска пак минимално контактуваща с пода.
При мен много помогна.
добре но при мен пък няма ли да намалее силата на баса.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1836
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #8 -: Март 15, 2010, 23:48:45 pm »
Вместо да инвестираш такава сума в акустична обработка, добре е първо да се замислиш за озвучителни тела, които Свирят, а не тресат  :)
Акустичната обработка може до някъде да подобри нещата ... но да направи така, че да надуваш до край и съседите нищо да не усещат ... ::)

Crossblade

• Гост
« Отговор #9 -: Март 15, 2010, 23:52:15 pm »
Или пък да си купиш най-високия модел затворени слушалки нa SONY  ;D

vdsvicky

• Гост
« Отговор #10 -: Март 16, 2010, 00:01:07 am »
venci79  не знам , ама аз не мога да търпя силен бас . Убива всичко дето трябва да се чуе. Не че не трябва да го има , но не и прекалено. Радвам се че не си ми комшия  :D :D :D :D

Danri

• Гост
« Отговор #11 -: Март 16, 2010, 00:53:49 am »
Човекът говори за гледане на филми, за които е и измислен феноменът активен субуфер  :) А какво значи силен бас е въпрос на възприятие и чуване на всички детайли от един запис - или, трябва да се чува, както какво прави басистът, така и скърцането на струните , по които се придвижва ръката на китариста  ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1836
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #12 -: Март 16, 2010, 01:04:52 am »
Danri прав си ... но във феномена Активен субуфер има решения, които възпроизвеждат точен и ударен бас ... и такива които събарят бисквити :D

Danri

• Гост
« Отговор #13 -: Март 16, 2010, 01:20:39 am »
Мен ако питаш, точен и ударен бас ми трябва не толкова за филмите, колкото за многоканалния звук на концертите, които по една или друга причина никога не съм могъл да посетя на живо  :)  - и дали ще събаря бисквитките не ми е важно, а да чувам какво прави с краката си братът на Ван Хейлен на оня концерт от 80 -те  :o - Live Without A Net (такива ми ти желания)!

venci79

• Гост
« Отговор #14 -: Март 17, 2010, 11:45:27 am »
Danri прав си ... но във феномена Активен субуфер има решения, които възпроизвеждат точен и ударен бас ... и такива които събарят бисквити :D
Е добре де с една дума не става тоз модел субуфер.аз мисля че много добре си свири даже и бас при музика има хубав и примерно като излита самолет или земята се сцепва от някакъв природен катаклизъм нали трябва да бучи и всичко да се тресе а като гръмне бомба например трябва и двете. ??? ??? ???