Автор Тема: Мястото на FM тунера, като източник в системите ви?  (Прочетена 19950 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Мястото на FM тунера, като източник в системите ви?
« Отговор #15 -: Декември 19, 2010, 13:19:23 pm »
Момчета, да се придържаме към темата  - Мястото на FM тунера, като източник в системите ви?

hgi

• Гост
« Отговор #16 -: Декември 19, 2010, 13:58:47 pm »
Да забравих да пиша по темата :P

При мен определено няма място тунера, имам си предостатъчно музика, а и нямаме качествени радиостанции от към музика с изключение може би на jazzfm. Дори и живот и здраве кола като си купя някой ден, едва ли ще слушам радио. Единственото радиопредаване, което представлява интерес за мен е Groovy Sessions по Нова, но то звучи от 22 до 24 в неделя и си свалям предаванията на mp3.

То аз не съм голям критерий защото и телевизия не гледам вече от години, не ми остава време от преслушване  ;D

prince

• Гост
« Отговор #17 -: Декември 20, 2010, 03:14:28 am »
В всеки дом тунера има място . Заслужава си висок клас тунер  който освен FM , трябва да има и SW1 ,SW2 , LW. За качеството на излъчване - всички сте прави - много е зле. :'(   Същото важи и за интернет радиото - ЗЛЕ  :'(   При качествен тунер и подходяща външна антена (и кабел)- Ви гарантирам много приятни мигове с радиостанцийте на комшийте които ни заобикалят.
Да. Наистина тунера си има своето място. Но, не и висок клас на този етап, поради липса на качествено излъчване и програма.
Познавам доста хора, които често използват тунерите на ресийвърите си.

P.S. Някой да знае къде продават подходящи FM антени?

nilro

• Гост
« Отговор #18 -: Януари 06, 2011, 16:11:41 pm »
За Много Години! Да ви кажа може би има смисъл от по-хубав тунер. За коледа ми подариха един аналогов Маранц, чух огромна разлика в сравнение с цифровото ми сони въпреки че радията са ни с лошо качество маранца извади отлично стерео и зашеметяващ детайл, както и високи. Определено тунера намира място в системата ми, въпреки че няма много-много за слушане само комерс в тия радия :)

temp

• Гост
Тунерчето Marantz слушам на една от другите системи и си партнира с един усилвател на Rotel със малки колонки на Tannoy. Това е системата,която използвам за радио и приятно си шумоли за фон :))))
После удоволствието е по-голямо когато седна пред Hiraga-та и се транспортирам в някой от световете ,в които ме въвлича :)
Онлайн радио също слушам и не ми е проблем качеството стига кодирането да е не е с по малка кодиране от 128бита.
Винаги съм смятал ,че киното ,телевизията и радиото не бива да са близки до реалността по резолюция именно, защото те са инструмент за облъчване и дезинформация-отклоняване вниманието ни от наистина важните неща случващи се по земята.
Но след като ги има нищо не ни пречи да ги поглеждаме от време на време ,има защо ;)
За  това и прожектора ми не е HD,за да различавам филмираната реалност:)
Но това е въпрос на личен избор ,който не налагам а само споделям като разширение на "рамките" на темата :)

Monza_GSE

• Гост
« Отговор #20 -: Септември 02, 2011, 13:29:58 pm »
По принцип съм привържаник на това да има тунер към системата ми, но така се случи да съм ресивър. :)

Неактивен Capt_Flint

• Публикации: 33
« Отговор #21 -: Септември 02, 2011, 21:31:48 pm »
Хм, интересна темичка, която ме накара да се замисля по въпроса.
Винаги съм имал тунер в системата си.
От аналогов Респром свързан към ролков магнетофон, после
тунер Сони и Сони усилвател, после тунер в Сони ресивер
и понастоящем тунер на Ямаха и усилвател на Ямаха.
Последният го търсих целенасочено преди няколко години,
след като закупих усилвател на Ямаха, но реално не съм го слушал и 20-30 часа.
Явява се и най-слабият като качество компонент като източник в системата ми в хола.
Ако въобще пусна радио на нея то е през интернет.
Не че съм спрял да слушам радио, напротив в колата само това слушам и понякога в кухнята,
но на основната система почти никога.

Поздрави!

Неактивен dimstanchev

• Публикации: 57
Който обича да слуша радио и да не прави компромиси с качеството, то задължително му е необходим FM тунер. Пробвах и с тунера на рисивъра... но е само малко повече от нищо. Дано да доживеем да слушаме и DAB в България... но това само времето ще покаже. Доколкото интернет радио - най-много да докара качеството на тунера в рисивъра, та накратко: радио+качество=тунер

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
Аз да се включа лекичко в темата.

Нямам външен тунер, но предвид качеството на радиата в БГ не мисля, че е особено необходимо. Ползва този на ресивъра. Обаче много ме дразнеше еднометровият антенен кабел. Стерео имаше тук там, шумене и т.н.

Разтърсих се за външна антена и О ужас - няма читави тук. Поръчах си ето това от Англия:

Опънах едни стари магистрални коаксиали (много добра оплетка и дори средната жица е многожилна) и сега е песен. Звука така се изчисти, че направо не повярвах отначало. И пише навсякъде "стерео"  8)

Средната вертикална част е future proof за цифрово радио.. когато, евентуално и т.н.

Не се сетих да снимам как е на балкона, но ако някой проявява интерес ще кача снимки.

С две думи си заслужава инвестицията от около 80лв. и един следобяд теглене на кабели.