Opera са страхотни колони и свирят доста по-добре от Klipsch
Васко, според теб ли свирят по-добре от Клипш... или според света ... или какво?
Колко пъти е ставало дума вече тук за крайните изказвания... не се спираш!
за тези пари са едни от малкото свирещи
Интересно, за тези пари се сещам доста модели "свирещи" колони...
Те отиват по към вярното звучене
На базата на какво определяш на къде отива една колона... на базата на опит ли? Или на базата на сериозно развит слух...
Нека не забравяме, че преди 2 дни ти самия каза че за теб ATC SCM20 са колони с Остър и неприятен звук ... а това са колони всеизвестни и всепризнати именно с Вярното си звучене... И.. може да ти стане любопитно - колони, които чух се изполват в референтната система на едно от уважаваните HI-FI издания...
Нека също не забравяме, че измежду всички "несвирещи" колони на пазара, наскоро ти избра - Quadral... които пък за сметка на това никак не са популярни с верността си ... и обикновено не се срещат измежду препоръчваните предложения...

Казвам всичко това с идеята не да давам оценки кои колони са добри, и кои не...
Както вече неведнъж стана ясно, различните хора търсят различни неща в звука... и докато човек е щастлив със системата си - и то след като е имал възможност да чуе и други варианти - то всичко е наред.
Идеята на публикацията ми е
за пореден път да ви напомня (конкретно на Васко този път) да сте по умерени в изказванията си...
Това, че имате вкусове и симпатии към даден звук
НЕ ЗНАЧИ, че това е непременно добрия звук - Васко е прекрасен пример за това! В момента в който закупи системата си, доста хора я ... порицаха... но на него си му харесва и това е важното! Проблема е, че сега разпалено обяснява кое е верен звук, кое свири и кое не свири...
С други думи, ако давате мнения за даден продукт, давайте ги от гледна точка на -
На мен това ми допада... или пък
тези колони/усилвател не звучат по начин, който на МЕН не ми харесва... и т.н.
Да се заявява обаче - това не свири, а онова свири е първо несериозно, второ... може да заблуди някой нов потребител, който не е наясно до къде сте го докарали самите вие ... и трето... излага вас самите в очите на хората с повече опит!
Извинявам се на hgi за спама в темата му, и честито за придобивката ... отново!