Автор Тема: Избор на ресийвър!?  (Прочетена 20774 пъти)

gladio

• Гост
Re:Избор на ресийвър!?
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2010, 21:42:09 pm »
Здравейте ,

Според мен, може би в този случаи не е лошо да погледнеш ONKYO TX-SR 608/7.2 канален - това е нов модел на фирмата който у нас не знам да го има при официалния вносител. Цена на вносителя около 1300 лв. Не я коментирам ..... Това е сертифициран THX Select II модел със  HDMI 1.4a. -/4 in /1 out със upscaler 1080p ...новия стандарт , и е 3D ready. Аз лично съм си играл със няколко броики от този модел.  Във кино режим е направо ЧУК.. просто не съм чувал не що да се обади по добре за под 1000 лв. Във Хай-Фаи режим има какво още да се желае, но пълно щастие няма. Тези два модела на Денон дето се спрягат са добро решение но спрямо този модел за около 900 - 1000 лв. са просто зле.  Не го пиша за да дразня някой просто на звук са много далече от нещата -.
 Просто ONKYO e фирмата която мести концепцията за кино ресивери.  Което при тях е вече стандарт и се продава при другите е още новина която предстои да се релиизне. 

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2010, 21:54:03 pm »
ONKYO имат приятни рисивъри да. Това че били стандарт ... ще го пропусна, защото често в един и същи бюджет, Denon обират наградите ... а не ONKYO. Но това е дълга тема.

Проблемите в твоето предложение са следните:

1 - човека търси рисивър в съвсем началния клас... а ти го насочваш към модел за доста повече пари...
2 - този рисивър го няма наличен в България ... и не се знае дали скоро ще го има...
3 - казваш 608 е по-добре от 1311 и 1611 ... не е ли по-редно да го сравняваме с 1911 :) иначе е малко несериозно!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2010, 22:03:32 pm »
Цената на 608 в България е 1300 лв. Така той се явява по-скоро конкурент на 1911 от Денон. Да не говорим, че още не се продава и не е наличен.
Всички марки така са синхронизирали излизането на новите модели и слагането на екстри в тях, че не може да се каже кой какво "мести".

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #18 -: Октомври 14, 2010, 11:26:50 am »
Както вече споменах решението ми е продиктувано от липсата на звук при някои блурей заглавия.Разбира се понякога си преглеждам и двд филмите / над 1000 диска / така че и той ще бъде включено в ресийвъра.За звука съм сигурен че ще бъде в пъти по-добър,но как ще бъде картината точно при този денон не ми е ясно.Така че ако има нещо което трябва да зная-сега е момента-преди да съм поръчал.
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Vito

• Гост
« Отговор #19 -: Октомври 14, 2010, 11:47:20 am »
Аз все още мисля по въпроса .Незная всеки вика Denon  ама дали това е най-правилния избор!?Колкото хора да се попитат толкова различни мения ще чуя.Гледам тук една Yamaha 567  която има даже и 3D опция която едва ли ще се ползва ама си е нещо все пак и Kenwood 8300  който също е с прилични опции е на цена по 800 лв.Предлагат ми 2-ра ръка Onkyo 577BL май беше някой да има мнения за него?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2010, 12:54:35 pm »
Както вече споменах решението ми е продиктувано от липсата на звук при някои блурей заглавия.Разбира се понякога си преглеждам и двд филмите / над 1000 диска / така че и той ще бъде включено в ресийвъра.За звука съм сигурен че ще бъде в пъти по-добър,но как ще бъде картината точно при този денон не ми е ясно.Така че ако има нещо което трябва да зная-сега е момента-преди да съм поръчал.

Ако имаш предвид как ще бъде картината след намесата на ресийвъра, то това зависи с какво го сравняваш. Ресийвърите в този клас не блестят с уникална обработка на SD сигнала. Тя е на нивото на добрите телевизори и на HD плеъра ти да кажем. По-добра е обаче от евтините ДВД плеъри.
За да усетиш някакво по-осезаемо подобрение трябва да се насочиш към модел от по-висок клас - такъв с чип на Anchor Bay 2010/2015 (Denon 2310/2311) или Reon XV.
Инвестицията в подобен продукт си заслужава само при достатъчно голям дисплей за да се оцени разликата - 50 инча и нагоре.

Аз все още мисля по въпроса .Незная всеки вика Denon  ама дали това е най-правилния избор!?Колкото хора да се попитат толкова различни мения ще чуя.Гледам тук една Yamaha 567  която има даже и 3D опция която едва ли ще се ползва ама си е нещо все пак и Kenwood 8300  който също е с прилични опции е на цена по 800 лв.Предлагат ми 2-ра ръка Onkyo 577BL май беше някой да има мнения за него?
Не знаех, че Kennwood продължават да изкарват нови ресийвъри. Признавам си, че нямам никакви наблюдения върху гамата им. Даже не съм попадал и на коментари и ревюта по чужди сайтове.
Не знам защо си останал с впечатление, че само Denon се препоръчва. Yamaha се ползва с добро име. Този модел 567 е реален конкурент на Denon 1911 като характеристики и е на много добра цена.
Проблема при конкурентите на Денон са наличности. Онкио идват със месеци закъснение след като са излезнали и обикновено налична са старите им модели. Ямаха пускат 2-3 бройки в ТМ и обикновено се налага да купуваш мостри. Маранц обикновено ги има на склад, но те държат малко по-високи цени като цяло.

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #21 -: Октомври 14, 2010, 13:10:09 pm »
Идеята е да не се влоши картината.
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #22 -: Октомври 14, 2010, 13:19:04 pm »
Няма да се влоши картината... рисивъра е направен за това - производителите не пасат трева :)
Просто при по-ниските модели - където няма ъпскелър, каквото влиза като сигнал - това излиза!

vortexx

• Гост
« Отговор #23 -: Октомври 14, 2010, 13:34:41 pm »
използвам момента да питам нещо:
Моят ресъвър Onkyo TX-SR705 притежава Faroudja DCDi (supports upcaling of analogue video sources to HD resolution (up to 1080i)).
Та въпросът ми е:
Ако вържа сат. приемника с компоненти в ресивъра и ресивъра с TV по hdmi, ще има ли разлика в картината в положителна посока? Какво мислите?  8)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #24 -: Октомври 14, 2010, 13:45:05 pm »
Работата на чипове като тези на Faroudja, Anchor Bay и т.н. е да обработват видео сигнала, и да повишават резолюцията. Те, обаче немогат да правят магии. Това което се опитвам да кажа е, че ако сигнала е добър и дисплея - много голям, може да видиш подобрение. При положение обаче, че в повечето случаи сигнала от местните кабелни/сателитни  оператори е под всякаква критика ... един такъв чип за ъпскелинг няма как да го направи като Native HD :)

С други думи - да, ъпскеларите помагат, но с качеството на нашите телевизии... не очаквай чудеса!

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #25 -: Октомври 14, 2010, 14:09:10 pm »
Faroudja DCDi се води от сравнително добрите чипове, но си има неговите минуси.
Пак казвам всичко зависи с какво го сравняваш. Във телевизора ти има също чип и софтуер, който скалира образа да запълни резолюцията на екрана. Някои модели са доста добри в това отношение и може и да не видиш разлика спрямо Faroudja DCDi.
Най-лесното е да пробваш. Имай предвид, че твоя модел повишава само до 1080i, което пак налага телевизора да го прави на 1080р, а това е голяма част от обработката.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #26 -: Октомври 14, 2010, 20:08:58 pm »
Слушал съм някакъв модел на Кенууд непомня точно кой плачевен е по зле свирещ ресивър не съм слушал , за Ямаха нямам наблюдения, Пайнер звучи малко по остро от колкото трябва (аз имам 1016) .Относно Денон само суперлатииви почти всека година обират наградите за най добър ресивър.Ако аз трябваше да пазарувам ресивър в момента бих си взел точно Денон а не Пайнер .Това е личното ми мнение разбира се .