Както вече споменах решението ми е продиктувано от липсата на звук при някои блурей заглавия.Разбира се понякога си преглеждам и двд филмите / над 1000 диска / така че и той ще бъде включено в ресийвъра.За звука съм сигурен че ще бъде в пъти по-добър,но как ще бъде картината точно при този денон не ми е ясно.Така че ако има нещо което трябва да зная-сега е момента-преди да съм поръчал.
Ако имаш предвид как ще бъде картината след намесата на ресийвъра, то това зависи с какво го сравняваш. Ресийвърите в този клас не блестят с уникална обработка на SD сигнала. Тя е на нивото на добрите телевизори и на HD плеъра ти да кажем. По-добра е обаче от евтините ДВД плеъри.
За да усетиш някакво по-осезаемо подобрение трябва да се насочиш към модел от по-висок клас - такъв с чип на Anchor Bay 2010/2015 (Denon 2310/2311) или Reon XV.
Инвестицията в подобен продукт си заслужава само при достатъчно голям дисплей за да се оцени разликата - 50 инча и нагоре.
Аз все още мисля по въпроса .Незная всеки вика Denon ама дали това е най-правилния избор!?Колкото хора да се попитат толкова различни мения ще чуя.Гледам тук една Yamaha 567 която има даже и 3D опция която едва ли ще се ползва ама си е нещо все пак и Kenwood 8300 който също е с прилични опции е на цена по 800 лв.Предлагат ми 2-ра ръка Onkyo 577BL май беше някой да има мнения за него?
Не знаех, че Kennwood продължават да изкарват нови ресийвъри. Признавам си, че нямам никакви наблюдения върху гамата им. Даже не съм попадал и на коментари и ревюта по чужди сайтове.
Не знам защо си останал с впечатление, че само Denon се препоръчва. Yamaha се ползва с добро име. Този модел 567 е реален конкурент на Denon 1911 като характеристики и е на много добра цена.
Проблема при конкурентите на Денон са наличности. Онкио идват със месеци закъснение след като са излезнали и обикновено налична са старите им модели. Ямаха пускат 2-3 бройки в ТМ и обикновено се налага да купуваш мостри. Маранц обикновено ги има на склад, но те държат малко по-високи цени като цяло.