Автор Тема: Избор на ресийвър!?  (Прочетена 20775 пъти)

Vito

• Гост
Избор на ресийвър!?
« -: Октомври 06, 2010, 12:00:25 pm »
Привет на всички.Нов съм тук и като за начало се опитвам да се допитам до по знаещите от мен да ми погогнете с кво може за избор на ресийвър?Спрял съм се на 2 модела Pioneer VSX-820 и Denon AVR-1311.Гледам ги и се чудя кой да избера.Нямам виждане по въпроса.Искам единствено да включа DVD,DVB в ресийвъра.Та споделете ако някой има мнение за тези модели.Благодаря ви предварително!

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Избор на ресийвър!?
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2010, 12:06:02 pm »
Здравей, за да можем да ти дадем адекватен съвет е добре да споделиш какви колони ще използваш с рисивъра, какво е помещението ти ... какви са изискванията към рисивъра - като екстри и възможности, и какъв е максималния бюджет.

Успех!

Vito

• Гост
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2010, 12:10:16 pm »
Па кви ли незная!?Имам колони от домашно кино те няма ли да станат като за начало!?Не са нищо особенно но вдигат джангър където се казва.По нататък ша мисля и за некви колони пък и биле те 2-ра ръка.А изисквания към ресиивъра немам кой знае кви.Да има DTS най вече ,и да има HDMI де поне 3 входа

Коригирай изказа си! Предполагам си ходил на училище...

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Октомври 06, 2010, 12:37:15 pm »
Не каза какъв е максималния ти бюджет?

Ако можеш да си позволиш да отделиш малко повече пари, погледни това :

http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29778

Ако пък бюджета ти е силно ограничен, пак бих се спрял на вариант от Denon, Yamaha или Onkyo. Според мен Pioneer не са интересни с нищо освен с дизайн.
Това разбира се е мое мнение, има достатъчно почитатели на марката.

Vito

• Гост
« Отговор #4 -: Октомври 06, 2010, 12:51:55 pm »
Освен в цената с какво  Denon AVR-1611 превъзхожда 1311 не виждам поне на първо четене някаква съществена разлика на задния панел.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #5 -: Октомври 06, 2010, 13:07:06 pm »
Разликата е в липсата на някои екстри в 1311:
Audyssey авто калибрация на звука
DSP програми
Екранни менюта
Конвертиране на видео сигналите - това май ще ти е важно защото е добре като закачиш различните уреди да ти излизат към телевизора само по HDMI.
Корекция на разминаването на звука с картината
и разни други неща.
 Разликата в цената не е малка, но допълнителните екстри са важни за един съвременен ресийвър.

На официалния сайт можеш да видиш всички разлики:

Сравнение между AVR-1311 и AVR-1611

Crossblade

• Гост
« Отговор #6 -: Октомври 06, 2010, 14:28:39 pm »
При някакви колони и гледане на DVD, бих си купил нещо такова
http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=636.0

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #7 -: Октомври 06, 2010, 15:36:52 pm »
Въпроса е, че той има да вкарва няколко видео източника в ресийвъра.
Ако ще е за аудио само с "някакви" колони, може и с нещо старо и евтино.

Crossblade

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 07, 2010, 00:14:44 am »
А каква е файдата, от това, че ще си вкара DVD-то и телевизията в евтиния ресийвър, вместо в телевизора?

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Октомври 07, 2010, 01:09:20 am »
Една от възможните Файди.... например е - лаптоп който има само HDMI като цифров изход...ако го вкараш директно в телевизора, често можеш да имаш сериозни ядове с изкарването на многоканален звук... Друга интересна файда са новите HD формати, които не вървят през оптика... макар и на такъв клас техника да е под въпрос до колко има смисъл да се набряга на това... Трета и изключително интересна файда е, че Vito изрично е споменал, че иска поне 3 HDMI  входа...

Crossblade

• Гост
« Отговор #10 -: Октомври 07, 2010, 10:06:25 am »
Успех Вито, извинявай за неадекватното ми включване, аз не ги разбирам тези неща  :(

Vito

• Гост
« Отговор #11 -: Октомври 07, 2010, 10:47:28 am »
Значи и 2 HDMI входа са ми достатъчни но все пак да има един резервен не се бърка толкова според мен.Искам от моя Set-Top-Box или казано сателитен приемник да плейвам 1080p,MKV и...там разни формати да изкарвам DTS от ресийвъра тва е.Аз и сега го правя през чинвове ама нямам DTS а искам да е през HDMI и вече говоря за нуждата от ресийвър .

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #12 -: Октомври 07, 2010, 11:29:59 am »
Ако зора е заради DTS, то със почти всеки ресийвър може да го получиш през оптика. Така обаче ще трябва да опъваш HDMI кабели директно към телевизора и отделни кабели към ресийвъра за звука.

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2010, 12:33:05 pm »
Прочетох доста теми и не ми стана ясно как точно стоят определени неща и затова ще питам:воден от факта че гледам все повече блурей формати което пък ми създава проблеми със звука на някои заглавия.За момента ползвам домашното кино за вадене на звук чрез оптичен кабел от пуканката / А-200 /.Май е време да се замисля за ресийвър като този например        http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29778       та въпроса ми е как точно / с какъв кабел / е връзката на плеара към ресийвъра и минава ли видео сигнала през него и тогава в телевизора.И още -ще мога ли да ползвам/поне временно по финансови причини/колоните от домашното кино .Дано въпросите ми не са прекалено глупави но по-добре да питам и после да купувам :)
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2010, 12:42:20 pm »
Този ресийвър се връзва с плеъра по HDMI. От него задаваш къде да отива звука - колоните или телевизора.
Този модел си има всички нужни декодери и ще чуваш всичко.
Кажи какви са колоните на дом. кино.