Автор Тема: Въпрос за съраунди  (Прочетена 13835 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Въпрос за съраунди
« Отговор #15 -: Януари 11, 2011, 00:25:01 am »
Съраунд колоните така или иначе се разполагат над нивото на слушателя!
А в твоя случай, няма как да ги разположиш оптимално ... и се оплакваш че не е добре :)
Ами не е добре ... и това се дължи на разположението и формата на стаята ти.
Най-малко компромисния вариант е да ги сложиш или отзад на стената, или отстрани на стойки...
Каза че на стойки няма как да са... значи не ти остават много разумни варианти!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #16 -: Януари 11, 2011, 00:28:19 am »
Няма да е над теб, а встрани от теб. Ти като гледаш едва ли си опираш главата в стената. И няма нужда да ги вдигаш много над нивото на ушите си.
Условията няма да са идеални /рядко са/, но ще се усеща някакъв ефект.

Crossblade

• Гост
« Отговор #17 -: Януари 11, 2011, 01:05:22 am »
На първа и пета снимка се виждат едни "ъгли" - на външната стена преди да започне прозореца, а от другата страна, до фитнес уреда - жълтата стена. Не можеш ли там да закачиш стойки за стена, върху които да поставиш съраундите?

Неактивен pnikolov

• Публикации: 71
« Отговор #18 -: Януари 11, 2011, 10:54:02 am »
Така и така говорим за съраунди - при мен по принцип решихме съраундите да са на показаното място:

Да ги свалям ли по-надолу или да ги оставя там? Това е трегер и не мога нито да го къртя, нито да го заобикалям  :(

vaso_bobinata

• Гост
« Отговор #19 -: Януари 11, 2011, 13:43:29 pm »
''Аз затова ти казвам на стената. Така ще е максимално зад теб.''
колоната е около 30см дълбока, стената е 10cм зад задната част на главаата ми, което по скоро е НАД мен :(

Има много фирми, които предлагат тонколони за стена именно за подобни случаи.
Тези тела обикновенно не надвишават 10см в дълбочина
(просто корпуса е малко по-голям в другите размери: широчина+височина)

Ето един от многобройните примери: http://www.asw-loudspeaker.com/asw-we/produkte/cantius/can-104-sil.gif

*ASW, VIENNA ACOUSTIC, AUDIOVECTOR, TRIANGLE... са само някои от имената с такива продукти.

Solution1: Surrond speаkеrs in 5.1 sоundfield (dipoles/monopoles - switchable) at the back wall 

Благодаря за информацията много е полезна :). Колко струват 2 броя  K-xx има ли ги налични  да ги чуем  или ще започва одисея :). Концепцията за съраунд на метстата на back сураунд не мие много ясна след като хората които са се напрягали да направат неква три дим. звукова картина не са знаели че колоните ще са зад слушателя а не  вляво и дясно от него.

Solution 2: Surround speakers (dipoles/monopoles/brand/model ?) front and left from the listennig possition.
Тъи като с помоща на съфорумците се светнах че все пак има вариант съраундите да са отстрани на колоните от ляво и от дясно на стойки на около 60см над ушетата насочени леко надолу и леко напред. Но все пак много близо до задната стена. Дясната на около 35 см до вертикалната и ос а лявата на окло 20 см и почти два пъти по далече от основния ми listening possition. И ме приеснява че ще има много отражение от едната повърхност на дипола към стената. Може би е по добре  насочени съраунди с не повече от 60 градуса хоризонтална дисперсия?

Кой според Вас е по-добрия solution и какви детайли по избора на елементи препоръчвате.

Много благодаря, на тези съфорумци на които са си направи труда да помогнат и след техните постове съм продължил дискусията моля да не  чустват усилията си напразни, уважавам мнението на всички. Но господа в спора (дискусията) се ражда истината. Още веднъж благодаря.