Автор Тема: Denon AVR-1911 и телевизор без оптичен изход?  (Прочетена 13874 пъти)

Неактивен reg48

• Публикации: 24
Denon AVR-1911 и телевизор без оптичен изход?
« -: Октомври 18, 2010, 02:49:26 am »
Здравейте,
имам въпросният ресивър и телевизор, който има два HDMI входа и SVHS със стерео изход. Денон приема за сигнал от ТВ, само оптичен сигнал и въпреки, че има доста аналогови входове, не мога да го накарам да приема звук през тях, когато съм активирал управлението на ТВ. Ако подам сигнал през ДВД входа и активирам тази опция, съответно не мога да управлявам ТВ (освен с оригиналното дистанционно).

Дали има вариант да управлявам ТВ, да съм на меню ТВ на Денон-а и да чувам звука през колоните?

Благодаря за отделеното време.

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
Re:Denon AVR-1911 и телевизор без оптичен изход?
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2010, 09:26:50 am »
Искаш да управляваш ТВ-то с дистанционото на Денона?
Ако е така, не виждам къде е проблема. Просто сменяш какво искаш да управляваш от малките плъзгачи най-доло.

п.п. Може и да има разлики. Аз съм с 1910
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2010, 09:49:47 am »
И аз не разбрах какво точно се опитваш да направиш, но ако вкараш звука от телевизора с чинове във ресийвъра в чинчовете SAT/CBL да кажем и избереш съответния бутон за SAT/CBL на дистанционното на ресийвъра ще чуваш звука на телевизора през колоните.
Наименованията на входовете са условни. Не е задължително да включиш ТВ-то с оптика точно където пише ТВ отзад. Надписани са за улеснение.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2010, 11:09:12 am »
Мисля , че можеш от менюто на ресивъра да си настройш входа на TV да не е на оптика а на някой от аналоговите входове, и тогава щом натиснеш бутона TV на дистанционното ще тръгне звука от телевизора . Пробвай и прочети книжката внимателно . Иначе ресивъра е много гот.

Неактивен reg48

« Отговор #4 -: Октомври 19, 2010, 04:03:17 am »
Мисля , че можеш от менюто на ресивъра да си настройш входа на TV да не е на оптика а на някой от аналоговите входове, и тогава щом натиснеш бутона TV на дистанционното ще тръгне звука от телевизора . Пробвай и прочети книжката внимателно . Иначе ресивъра е много гот.
Това е най-добрият за мен вариант, но не намирам такава опция :-[. В менюто срещу ТВ имам избор на дигитален или comp., предполагам композитен?! Така или иначе не знам дали и къде да свържа този комп вход.
Целта ми е да управлявам ТВ-то с дистанционното на Денона. Когато обаче включа на ТВ, всичко е наред с управлението и на ТВ и на Денон-а, само звук липсва :). Ако му дам сорса да е сат/кабел, звук чувам, но естествено не мога да управлявам телевизора. Опитах и на ДВД да накарам да управлява ТВ-то, защото има аналогов вход за него, но дистанционното не приема кода. По принцип знам, че входовете са условни, но не знам как да накарам ресивъра да "съедини" телевизора със съответния вход, уж четох, но.....

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Октомври 19, 2010, 10:06:26 am »
А какъв е всъшност модела на телевизора? И аналогова телевизия ли ползваш, или цифрова с вграден в телевизора тунер?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #6 -: Октомври 19, 2010, 12:13:10 pm »
За съжаление аналоговите входове на ресийвъра не могат да се пренасочват /INPUT ASSIGN/. Така че няма как да се укаже сигнала от чинчовете да се ползва в режим TV.

Кажи все пак модела на телвеизора да помислим за вариант.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #7 -: Октомври 19, 2010, 18:29:12 pm »
Мога да кажа  една хитрина  :) включваш си тв към който вход искаш и го  пускаш  от дистанционното след това слагаш дланта си плътно върху излъчвателя на дистанционното и натискаш TV и ще имаш звук и контрол от дистанционното . Това не е вариант разбира се довечера ще си дръпна инструкцията на твоя ресивър  да е прочета . Не ми се вярвя да няма вариант за твоето желание.

Неактивен reg48

« Отговор #8 -: Октомври 19, 2010, 23:58:07 pm »
Мога да кажа  една хитрина  :) включваш си тв към който вход искаш и го  пускаш  от дистанционното след това слагаш дланта си плътно върху излъчвателя на дистанционното и натискаш TV и ще имаш звук и контрол от дистанционното . Това не е вариант разбира се довечера ще си дръпна инструкцията на твоя ресивър  да е прочета . Не ми се вярвя да няма вариант за твоето желание.
Направо не мога да повярвам, като чета написаното, точно това правя в момента :)
ТВ-то е Philips 320W01-SL06. Разбрах, че има някакъв аналогово дигитален преобразувател, външен, евтин и малък на размер, но не намерих такова изделие из магазините. Вариант е и да сменя телевизора разбира се, но това би било крайна стъпка.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Октомври 20, 2010, 00:06:07 am »
Пак да попитам - как докарваш тв сигнала до телевизора?

krokus

• Гост
« Отговор #10 -: Октомври 20, 2010, 11:21:36 am »
Мисля,че от дистанционното на 1911 не може да се управляват Филипс телевизори.Поне аз,като търсих не видях Филипс.Има всякви други марки в списъка ама Филипс не.

Неактивен reg48

« Отговор #11 -: Октомври 25, 2010, 16:37:59 pm »
Пак да попитам - как докарваш тв сигнала до телевизора?
Аналогова кабелна, тунера е обикновен.
Мисля,че от дистанционното на 1911 не може да се управляват Филипс телевизори.Поне аз,като търсих не видях Филипс.Има всякви други марки в списъка ама Филипс не.
Има поддръжка на Филипс и работи.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2010, 16:42:53 pm »
Най-евтиното и разумно предложение в случая според мен, е просто да минеш на цифрова кабелна телевизия :) . Така хем ще имаш по-добър образ, хем ще изкараш звука през рисивъра без никакви проблеми. А разликата в цената - аналогова/цифрова телевизия в момента е наистина пренебрежима.

Успех!

Неактивен reg48

« Отговор #13 -: Октомври 25, 2010, 16:47:27 pm »
Благодаря, не бях се замислял за този вариант. Лошото е, че съм сключил договор от който остава повече от 7 месеца :-\

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #14 -: Октомври 25, 2010, 16:50:10 pm »
Никоя кабелна телевизия няма да ти откажe да си доплатиш за цифров пакет :) Обади се и попитай!
И настоявай за хубав приемник :)