Автор Тема: Моля дайте препоръки при избор на ресийвър?  (Прочетена 6475 пъти)

Zero

• Гост
Здравейте, този въпрос сигурно се среща доста често тук  ;) , но досега не съм се сблъсквал с този проблем.
Избора за сега Ми е м/у pioneer vsx1020 и harman kardon avr260. Като за предни колони съм избрал JBL ES80  Тъй като доста парички ще заминат само за тези неща идеята ми е после да допълвам колоните. Системата ще се ползва както за гледане на филми така и за слушане на музика. Може ли да предложите някой ресийвър в същия ценови клас с по-добри характеристик?. Колоните ги чух и доста ми хареса звука но нямам наблюдение за ресийвъри.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1870
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Моля дайте препоръки при избор на ресийвър?
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2010, 12:34:18 pm »
Относно избора на рисивър, аз бих се насочил към предложенията на Yamaha, Denon и Onkyo. В този бюджет например
Denon AVR-1911 е едно от най-популярните решения! Друго добро решение е Onkyo TX-SR608

Относно колоните - какво друго си слушал освен JBL ES 80?
Мисля, че на пазара у нас има доста по-добри предложения около този бюджет, особено пък ако наистина мислиш да слушаш и музика.

Не е лошо също така да дадеш повече онформация за помещението, подредбата и т.н.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #2 -: Октомври 19, 2010, 13:22:31 pm »
Ако гледаш доста SD сигнал и смяташ да ползваш ресийвъра за ъпскелинг до 1080р, Denon ползва по-добър чип за това от Faroudja при HK.
Аз лично не съм фен много на Pioneer и бих ти препоръчал да избираш между Денон-а или HK.
Евентуално и Yamaha, но те още не са изкарали 3D съвместимите си ресийвъри от този клас. Ако това не ти е важно виж Yamaha 1065.

По-скептичен съм към колоните. Вярно, че марката JBL е много популярна у нас, но ниския й клас изобщо не е добър избор.

Zero

• Гост
« Отговор #3 -: Октомври 19, 2010, 23:42:48 pm »
Благодаря за отговорите, може би избързах но днес си капарирах колоните + ресийвър HK 360.
Относно размерите на стаята около 40 кв м е. След 6 месеца ще взема може би и буфер + съроунд колони

Zero

• Гост
« Отговор #4 -: Октомври 19, 2010, 23:49:16 pm »
Ах защо не го видях този Denon по-рано :( но каквото било било ....

Crossblade

• Гост
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2010, 00:17:59 am »
Добре, че пусна темата  ;D