Автор Тема: Кой от усилвателите е най ?  (Прочетена 18793 пъти)

tumnia1

• Гост
Кой от усилвателите е най ?
« -: Октомври 22, 2010, 14:13:10 pm »
Имам един проблем. От доста време се чудя какъв интегриран усилватвл да си купя. Сравнявам следните марки: Маранц 8003;  Харман 980; Денон 1510;  Над 375 би. Може ли някой да ми помогне? Като по мощност са горе долу еднакви, и по някои други показатели също. Благодаря.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Кой от усилвателите е най ?
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2010, 14:43:16 pm »
Какво точно значи кой усилвател е най?
Най според кого ... в какъв бюджет...какви колони, в какво помещение ... каква музика ... какъв източник...?
Самата идея някой да заяви - това е най-*** е доста несериозна.
Дай повече информация и може да успеем да те посъветваме.
Успех!

tumnia1

• Гост
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 15:46:06 pm »
 До 2300 лева за усилвател, колоните са ми Монитор аудио рх8, стаята е 20 кв.м, слушам няколко стила музика-  хаус, рап, фламенко. Слушам на стар цд денон и лаптоп засега като източници. Харесва ми да има хубав, стегнат бас. Какъв съвет ще ми дадеш? Благодаря. ???

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2010, 16:07:51 pm »
Ами в този бюджет има не-малко предложения!
За малко повече пари можеш да видиш тези :

YBA Design YA201

Exposure 3010S2

Creek Destiny

Има разбира се и

NAD C375 BEE, но мисля, че NAD са по-атрактивни в началния клас...

Чудесен вариант, който ще ти спести доста пари е този - Naim Nait 5i - на старо

Иначе има и интересни предложения на Cyrus, Arcam и Rega, но нямам идея какво имат налично.

Всеки от тези усилватели може да захрани и контролира добре твоите колони, кой ще ти хареса като звук само ти можеш да прецениш.
Също не е зле да експериментираш с различни кабели.

Добре е да изнесеш колоните по-напред в стаята - поне 40-50 см. от задна и странични стени ... за да нямаш проблеми с баса. Според мен RX6 е по-балансирана колона, и с нея би ти било по-лесно, но така и така вече си ги взел, няма смисъл да теоритизираме.

Обърни по-сериозно внимание на източника! Ако от там звука тръгне с големи компромиси... нататък по веригата няма как да стане по-добре!

Успех!

tumnia1

• Гост
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2010, 13:50:52 pm »
Благодаря за съвета, но аз все още се чудя, ако купя усилвател без корекции, ще ме е яд след това, защото не мога да пипам по баса или нещо друго. Знам, че това е смешно за повечето хора, но може би трябва да послушам малко повече от тези усилватели, които ги препоръча без корекциите и ще си променя мнението. И без това аз не бързам с купуването на нещо. Дори си мисля, че е по-добре да вдигна бюджета и да си купя предусилвател и кр.стъпало, но не съм чувал каква е разликата с интегрирания усилвател. Всички ми казват, че е голяма. :)

tumnia1

• Гост
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2010, 15:30:30 pm »
И друго забравих - този усилвател на Naim Nait 5i не е ли малко слаб за моите колони? Мерси !!

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2010, 16:01:21 pm »
Негледай ватовете на Naim Nait 5i нищо че пише че 2 х 50, аз преди години в Хай енд центъра го слушах с колони      
Focal Electra 1027S и мога да каже че свиреше много добре с тях.

П.П Ако тоя  Naim беше преди 7 месеца на тия пари щях да го зема него.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

hristobote

• Гост
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2010, 11:51:47 am »
Благодаря за съвета, но аз все още се чудя, ако купя усилвател без корекции, ще ме е яд след това, защото не мога да пипам по баса или нещо друго. Знам, че това е смешно за повечето хора, но може би трябва да послушам малко повече от тези усилватели, които ги препоръча без корекциите и ще си променя мнението. И без това аз не бързам с купуването на нещо. Дори си мисля, че е по-добре да вдигна бюджета и да си купя предусилвател и кр.стъпало, но не съм чувал каква е разликата с интегрирания усилвател. Всички ми казват, че е голяма. :)
Ако идеята ти е да "оцветяваш" музиката, то автоматично изключи от сметката Creek и Naim.
От изброените съм слушал Destiniti, Nait5i и 375.
От опита ми с Creek знам, че те свирят абсолютно неутрално и  само с източник от марката. Не вярвам да ти хареса при първо слушане. Отделно, че е най-скъпия от трите.
Naim е може би добър избор, свири прекрасно и е по евтин от Creek с цели 900 лева.
Nad имат невероятни решения в най-ниския сегмент, цените са атрактивни и Rudra е прав, че там им е силата. Но 375 за мен е скъпо решение с неговите 2400 лева. За тези пари има по-добро решение от Над предусилвателя C165Bee за 1700 лева и усилвателя на мощност C245 за 1100 лева.

Мой съвет - Наим 5i ....

tumnia1

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 27, 2010, 01:42:28 am »
Мерси за съветите ще послушам още малко и ще реша какъв усилвател да взема. Интересно ми е само едно никой не каза нищо за Onkyo, например А-9755 S.

Активен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Октомври 27, 2010, 10:25:25 am »
Onkyo, както и Denon и други подобни компании, имат чудесни продукти в сегмента - домашно кино! Някои от тези компании предлагат и добри стерео решения в най-началния клас... Но когато говорим за един малко по-сериозен клас стерео компоненти, мисля че има доста по-заслужаващи си производители - някои от тях ти бяха споменати по-горе.

Успех!

vasilivanov

• Гост
« Отговор #10 -: Октомври 27, 2010, 16:51:10 pm »
И все пак, не забравяй комбинацията.
Защото при мен с Denon pma 1500 е една от най-добрите комбинации с моите озвучителни тела. И сега ако си взема Naim съм 90% сигурен, че ще е по-зле от Denon точно заради неправилната комбинация.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #11 -: Октомври 27, 2010, 20:55:56 pm »
И аз съм за Усилватела и ЦД плеара да са на една марка.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

drazmahala

• Гост
« Отговор #12 -: Октомври 28, 2010, 23:57:50 pm »
Cyrus 6XP препоръчвам да се слуша, преди да се купува.Немощен е и е специфичен като звук.На мен ми е "сух".Киров поне ги дава за тестване в къщи.Слушал съм го вързан с 6 серия на СД то - не е лош, но и те са марка, както и Naim, която се съчетава трудно с други марки.Слушане му е майката.И определяне на бюджет.Трябва да си наясно със всичко - музиката или кино, големина на помещението, джаз, рок, чалга или електронна музика, пари за всеки компонент, даже ако щеш и съседите ти от какъв вид са ;).Изгради си философия за нещата и тръгвай напред.

Успех от мен.

tumnia1

• Гост
« Отговор #13 -: Октомври 30, 2010, 01:17:57 am »
Да ви кажа слушах Harman Kardon-HK 990. Останах очарован 150 вата на 8 ома, 300 вата на 4 ома, дак който преобразува цифровия сигнал. Много добре се справя. Не знам, слушал ли го е някой но си заслужава, няма нищо общо с другите усилватели или пък ресивъри на тази фирма. Ако някой има мнение по въпроса ще съм благодарен да го разбера. Само дето много загрява. :)