Автор Тема: Ръчни настройки на ресивър DENON  (Прочетена 27296 пъти)

Неактивен bozhidarg

• Публикации: 126
Ръчни настройки на ресивър DENON
« -: Декември 05, 2010, 19:27:18 pm »
Отварям тази тема относно настройките на DENON AVR-1610.Значи въпросът ми е защо всеки път дава различни настройки през Audyssey.И повечето пъти не ми харесва звукът.Един път се опитах без audyssey и стана супер но не го запомних.Има там някакви неща дето не са ясни.Мисля че настройките на всички denon са подобни с мойте,и ако някой е в час да помага с нещо!Незнам защо ги засича така ,примерно фронталните infinity primus 250 ми ги засича на 40hz кросоувър центъра infinity primus C25 на 60hz и задните на 40 те нямат много значение поне за музика.За филми мисля че е добре но за музика нещо е пълен ад,давам на стерео и не ми харесва.После замервам повторно и съвсем други настройки дава.Баса е infinity primus PS8 ако има значение това.И другото което всеки път ми дава странни нива на колоните,фронтални -3.5 център -4.0 буфер -12.Давам всичко на +12 и по добре но незнам защо така измерва нещата.При настройката буфера съм му задал volume до средата и кросоувъра неговия си до края.А ръчно става най добре но има доста настройки където не са ми ясни.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Ръчни настройки на ресивър DENON
« Отговор #1 -: Декември 05, 2010, 19:52:07 pm »
Замислял ли си се за варианта, че - това че на теб ти харесва повече всички настройки да са надути ... не значи че така е по добре от гледна точка на акустика и изравненост на звука! Субуфера ти е затворен от всякъде, нормално е одисея да го намалява, за да не доминира над останалите звуци с бумтежи...

Относно музика и филми - има си различни режими за музика и филми - повечето хора слушат музика на Pure Direct, в твоя случай, понеже май няма такъв режим - просто Direct.

И друго относно стереото... това са наистина съвсем нисък клас колони ... с нисък клас рисивър, бих се учудил ако стереото е добро :)

А относно настройката на Одисея, - сложи микрофона където седиш, на мястото на главата ти в седнало положение и като пускаш настройката стой така, че да не се падаш между колоните и микрофона и пази пълна тишина.

Успех!

Неактивен bozhidarg

« Отговор #2 -: Декември 05, 2010, 20:26:28 pm »
Мисля да седна и да го залепя на главата си отгоре май ще е най добре  ;D.Ами ресивъра се водеше среден клас.Имах преди сони и беше нисък клас за 400 лв. ама нямаше такива настройки и с тия колони пак свиреше някак си.Това direct като го пусна май е по добре.Абе ще изкарам още две години така и ще накупя нещо за 5 бона пък ще видиме  :)
Тоя буфер свиреше доста добре един път ама незнам какво направих,има два бас рефлекса отзад иначе и е на една педя от стената.След одисея ми се струва че се чува като плякане нещо,иначе съм пуснал LFE+MAIN и съм мушнал кабела в LFE на буфера.като гледам се равнява тоя модел на 1611 не е толкова лош.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Декември 05, 2010, 20:34:22 pm »
Среден клас рисивър е 2311 ... прецени сам разликата. Относно слагането на баса на главата ти - и за 50 000 лв да си купиш система, ако имаш такова отношение към разполагането и... и настройките(всичко на МАКС)... резултата надали ще е много различен!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #4 -: Декември 05, 2010, 20:43:11 pm »
На този субуфер му трябва поне 50-60 см. място отзад като го гледам.
Нищо не пречи да разиграеш няколко ръчни варианти:
1, Сложи предните на LARGE, LFE+MAIN и кросоувъра на 50-60Hz. Опитай и да не е LFE+MAIN.
2. Сложи предните на 80Hz и субуфера на толкова. Bass Settings - LFE.

Според мен имаш проблем с разположението на субуфера.

Неактивен bozhidarg

« Отговор #5 -: Декември 05, 2010, 20:49:53 pm »
Да отново се заиграх,имам цяла нощ на разположение и благодаря за отговорите.

Неактивен bozhidarg

« Отговор #6 -: Декември 05, 2010, 21:47:19 pm »
Сега стана като сложих всичко на large и кросоувъра отиде автоматично на full нещо си.И засвири много добре,супер звук даже от тоя нисък клас  ;) Обаче на smal пробвах и нещо разваля като участва буфера.За музика на large ще слушам а филми както си е по настройката.Дори и на stereo или direct като участва буфера разваля,а като го изключа и дам на предните large свири перфект.

Неактивен bozhidarg

« Отговор #7 -: Декември 06, 2010, 01:06:43 am »
Интересно но масово по чуждите сайтове имат тоя проблем с тия HZ кросоувъри и тем подобни.Казват че при музика свири нереално дори и със супер колони и ресивър и пробват разни схеми с large small и другите неща и тия разбирачите пишат да се слага всичко на 80hz и ако не в краен случай предните на large и на музика така да се слуша,значи проблема е масов не е само при мене  ;)

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #8 -: Декември 06, 2010, 01:28:58 am »
Просто събуфера ти не е за музика. Особено пък така разположен. Става за филми /за класа си/, но като се намеси в музика няма как да подобрява според мен.
Слушай си на стерео само с предните щом е по-добър резултата.

Неактивен iuli1971

• Публикации: 96
« Отговор #9 -: Януари 09, 2011, 13:46:46 pm »
Да не отварям нова тема ще задам въпрос в тази-след дълго четене в нета и притиснат финансово реших и поръчах ресивър денон 1611.От вчера е при мен и снощи цяла вечер се борих с настройките му.Трудно най-вече заради непознанието ми на чужди езици ;D.Колоните които ползвам са джамо 606 и суб 250 пак на джамо.Трябва да отбележа че рових във всякакви настройки и сигурно пооплесках доста нещата.Сигурно най-добрия вариант е да дам на преводач упътванията за да извадя оптималното като настройки.Ако има по-бърз и лесен начин ще помоля за помоща ви.Може би да върна всичко до фабрични настройки и отначало...
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #10 -: Януари 09, 2011, 14:02:33 pm »
Всеки е минал по твоя път. Ресийвъра не е най-елементарния уред, но нещата вече са доста опростени като цяло. Поне има автоматична калибрация, която върши работа като начало - засича колко и какви колони имаш, как са разположени, на какво разстояние спрямо слушателската позиция. От там нататък си трябват проби и четене.

Неактивен iuli1971

« Отговор #11 -: Януари 09, 2011, 14:34:55 pm »
Е  да-автоматичната калибрация е доста опростена в няколко стъпки.Мъката идва след това. Това до което стигнах като звук за моят непретенциозен слух е в пъти по-добро от преди.Но по скалата за усилване която съм я оставил до 81 слушам на около 50 -от там надолу ми става прекалено тихо и едвам го чувам.Ще преведа цялото упътване - няма спасение.
PANASONIC TX-P50VT50E,samsung LE-40 C650,samsung UE-46EH6030,HDI Dune HD DUO,Denon AVR-1611,JAMO S-606+JAMO SUB-250.

Неактивен iuli1971

« Отговор #12 -: Януари 09, 2011, 17:32:16 pm »
Сега се сетих нещо друго-кабелите за колоните.Има ли голямо значение какви са че ползвам старите от дом.кино които си са пълен боклук.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #13 -: Януари 09, 2011, 19:07:43 pm »
Има огромно значение, земи си кабел поне от 4-5 лева метъра
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен iuli1971

« Отговор #14 -: Януари 12, 2011, 12:26:37 pm »
Имам следния въпрос - преди да пусна настройките на одисея на какви позиций да оставя трите настройки на баса.

http://www.jamo.com/na-en/products/sub-250-description/