Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Юли 26, 2026, 00:06:14 am
Новини:
Начало
Помощ
Търси
За връзка с нас
admin@avguide.bg
Магазин AV Store
Вход
»
Домашно Кино
»
Обща дискусия
»
Въпрос относно свързване на ТВ, домашно кино, булсат и PC
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Въпрос относно свързване на ТВ, домашно кино, булсат и PC (Прочетена 23340 пъти)
bobets
Гост
Въпрос относно свързване на ТВ, домашно кино, булсат и PC
«
-:
Декември 24, 2010, 14:42:19 pm »
Здравейте на всички съфорумци.
Имам едно питане към вас как да си навържа техниката вкъщи, така че всичо да си е Ок.
1. TV Панасоник TX-P42G10E
http://www.technomarket.bg/products/09052292/panasonic-tx-p42g10e
2. Домашно кино Панасоник SC-PT560 E-K
http://www.technomarket.bg/products/09038351/panasonic-sc-pt560e-k
3. Булсатком приемника е модел DL-STB-S202 входовете и изходите му са:
- тв-оут
- antin
- s/pdif
- R, L
- Pb/CVES, Pr, Y
4. Компютър с изход на видеото HDMI
Въпросът ми е как мога /ако въобще може/ с тези уреди да постигна следното.
Да мога когато гледам тв да слушам през колонките на домашното кино и съответно, когато си пусна филм от компютъра да мога да слушам звука отново през колоните на домашното кино.
Благодаря ви на всички отзовали се и Весели празници на всички.
Активен
pnikolov
★
Публикации: 71
Re:Въпрос относно свързване на ТВ, домашно кино, булсат и PC
«
Отговор #1 -:
Декември 24, 2010, 23:56:34 pm »
Без да снимаш задницата на това дом. кино май няма да стане. Рових по нета, но не намирам снимка.
Но всички аудио кабели трябва да свършват в това устройство, за да му ползваш колоните. Няма друг начин.
Активен
lazarus18
Administrator
★
Публикации: 1634
«
Отговор #2 -:
Декември 25, 2010, 01:12:40 am »
Опитай да свържеш с оптичен кабел телевизора и аудио системата. Това е единствения теоритично възможен начин, но има голяма вероятност да не стане. Много телевизори не прекарват всички звукови формати към оптиката.
Активен
Crossblade
Гост
«
Отговор #3 -:
Декември 25, 2010, 16:04:47 pm »
А защо да не пусне 2 spdif-а към 'киното', ако има 2 входа? Е, ако има само един, ще трябва звука да ходи от двата източника в телевизора и после от него към 'киното' през оптика, ако има тази опция.
Активен
bobets
Гост
«
Отговор #4 -:
Декември 26, 2010, 02:26:12 am »
Входовете и изходите на двд-то са:
- Component video out- Y, Pb, Pr;
- FM ant
- AV out /hdmi/
- optical in
- scart
- има и digital transmiter наподобяващ на буската на scart само, че е по-малка.
- отпред има за usb вход и за ipod
Днес по обяд ще кача и снимки.
Активен
lazarus18
Administrator
★
Публикации: 1634
«
Отговор #5 -:
Декември 26, 2010, 10:25:20 am »
Дмашното кино има само един оптичен вход. Сега погледнах ръководството и през този вход се приема само вече декодиран сигнал - PCM и DD/AC3. Няма DTS декодер за този вход. Това доста те ограничава.
Можеш да включиш БУлсат приемника през стерео чинчовете във AUX входа на системата и звука от компютъра през оптичния вход /ако имаш такъв изход на звуковата карта/. Единствения проблем ще ти е с HD филмите с DTS звук /които са преобладаващи/ и ще трябва да изкарваш вече декодиран сигнал. Ще трябва да си поиграеш с настройките на AC3 Filter на компютъра да разучиш вариантите за декодиране.
Активен
bobets
Гост
«
Отговор #6 -:
Януари 03, 2011, 22:44:27 pm »
Ето и снимки на задния панел на dvd-то.
http://bobets.snimka.bg/daily/dvd.561251
Активен
bobets
Гост
«
Отговор #7 -:
Януари 04, 2011, 01:38:22 am »
Не може ли следната схема на свързване, просто моя идея незнам дали въобще е възможна. Булсат с чинч кабели към двд-то. От компютъра към тв-то с хдми и от телевизора към двд-то с оптичен кабел да прехвърля звука.
Активен
bobets
Гост
«
Отговор #8 -:
Януари 09, 2011, 20:42:41 pm »
Колеги съфорумци нещо немога да се справя да подкарам звука от компютъра към 5.1 системата.
Може ли да ми дадете съвет какво да направя, ако трябва да купя нещо друго моля кажете /ресийвър/?
И ако спасението е това моля дайте съвет точно какво за да не ме излъжат пак в магазина, защото като купувах системата продавача беше 101% убеден, че при тази схема на техника всичко ще Ок и няма да имам проблеми. Сега ми идва да му набия това двд в главата
Активен
dincheff
Гост
«
Отговор #9 -:
Януари 16, 2012, 22:29:35 pm »
Здравейте,искам да попитам следното:значи имам Сони ТВ EX720 и домашно кино панасоник SC-PT150 5.1 и ХД приемник на Булсат.Значи как трябва да са включени тези трите,за да работят всичките колони на домашното кино,а не само двете предни както е в момента.Значи ТВ и приемника на Булсат са вързани с ХДМИ кабел,колоните са в плеъра на домашното кино,а то е вързано с чинчове към приемника на Булсата и съответно работят само предните две колони.Пробвах да вържа аудио системата към ТВ,но звук нямаше...Ако някой може да ми помогне да пише на скайп : dinuchii За да ми обясни какво да направя и защо се е получило така
))
Активен
Rudra
Administrator
★
Публикации: 1873
AV Guide
«
Отговор #10 -:
Януари 16, 2012, 22:57:04 pm »
Подаваш на системата стерео сигнал... получаваш стерео звук.
Кое е чудното?
Ако искаш многоканален звук, ще трябва да подадеш цифров сигнал от приемника за телевизия - по оптичен или коаксиален кабел, ако има такива изходи и ако систевата ти има такива входове!
В противен случай ще трябва да разчиташ или на псевдо многоканален звук - ако системата поддържа такива симулации, или да слушаш стерео.
Обикновено е полезно да се прочете и упътването!
Активен
midas
Гост
«
Отговор #11 -:
Януари 17, 2012, 12:07:38 pm »
Ako,тв.приемника е ZHD100,то той има и коксиален и оптичен изходи,но не подържа dolby digital 5.1,или dts 5.1.Варианта е ако аудио системата има някакъв режим на симулация на 5.1 както Rudra спомена.Успех!
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
AV Guide Форум
»
Домашно Кино
»
Обща дискусия