Автор Тема: Странна Пластмаса върху капака на denon 1708  (Прочетена 9036 пъти)

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
Странна Пластмаса върху капака на denon 1708
« -: Декември 30, 2010, 22:37:43 pm »
Здравейте, наскоро си закупих рисивър denon 1708 от секцията за продажби на форума. Отгоре на рисивъра има странна бяла тънка полупрозрачна пластмаса. Слагам линк към обявата за продажба, там има снимка на това нещо(третата). http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=632.0  Забелязвам че на първата снимка която е взета от интернет не се забелязва подобно нещо. Проблема всъщност е че като сложа двд-то (пак то същата обява) отгоре и крачето му стъпва точно на единия елемент който крепи това бялото нещо и самия плеър освен че стои съвсем леко на криво се опитва и да куца. Та въпроса е знае ли някой за какво е това, дали е част от опаковка която не е махната или може би нещо друго.

Благодаря.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1871
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Странна Пластмаса върху капака на denon 1708
« Отговор #1 -: Декември 30, 2010, 23:05:36 pm »
Здравей, пластмасовата решетка не е част от опаковката и всички модели на Денон от това поколение(а и от следващите) имат такава.
До колкото съм търсил в упътванията няма конкретно спомената цел на решетката.

Според мен, решетката е сложена там, понеже това е най-горещата зона на усилвателя.
Използва се или като допълнителен спейсър - за да не се запушат отворите на металната решетка ако нещо се постави отгоре... или като обезопасителен способ - свързан с отделяната топлина.
На твое място не бих я премахвал, да не говорим че е далеч по-добре ако ще са един върху друг компонентите(което никак не е идеалния вариант) двд плеъра да е отдолу и върху него рисивъра, а не обратното.

Успех!

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #2 -: Декември 30, 2010, 23:20:55 pm »
Благодаря за пояснението, за сега няма как да не са едно върху друго но ще им сменя местата, като ги редих ми се стори по-естествено по-тежкото да е по-надолу незнам точно по каква логика. Между другото не съм го забелязял да загрява особено, може би трябва да работи по дълго време или повече усилен незнам.

vasilivanov

• Гост
« Отговор #3 -: Декември 31, 2010, 12:46:33 pm »
А защо не му добавиш крачета на DVD плеъра? Гледах някъде да се продават готови.
Не знам какъв е твоят DVD плеър, но моят беше без нищо, директно се залепва за повърхността, на която го сложиш. И върху рисийвър беше невъзможно да стои.

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #4 -: Декември 31, 2010, 15:08:44 pm »
Да, продават се различни видове крачета като едни от добрите са антивибрационни, комбинация между алуминий и каучук. Но това няма нищо общо с разположението на компонентите. Щом като няма възможност да стоят на отделни рафтове, задължително е ресийвърът да е отгоре. В книжката му не може да не пише по колко сантиметра трябва да има над него и около него, за да работи нормално. И това ,че е по-тежък е по-добре, защото се продават и такива тежки плочи, които се слагат върху компакт диск плейъри също с антивибрационна цел. :)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #5 -: Декември 31, 2010, 15:10:36 pm »
Продават гумени крачета със самозалепваща повърхност на Tesa , залепваш ги в четирите края и си готов. Има ги във всички хранителни хипермаркети. Както казаха в по горния пост не е добре да има нещо върху ресивъра , в книжката на ресивъра дават 40 см. отгоре празно пространство за вентилация. Весело посрещане на новата година и дано в следващата всеки се сдобие със своята мечтана система :).

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #6 -: Декември 31, 2010, 15:52:58 pm »
Благодаря за предложенията, ДВД плеъра всъщност си има крачета просто едното краче стъпва на едно от черните "копчета" които задържат тази бяла пластмаса. Пробвах да ги разменя но нещата не изглеждат никак добре. Горния капак на двд-то потъва особено от страната от която е трансформатора на рисивъра, а и цялото двд сякаш "увисва" в центъра от тежестта.

Между другото гледах в книжката и не виждам някъде да пише 40 см. Отбелязали са да не се слага плътно в шкаф и да има разстояние от всички страни но 40 см ми се струва страшно много. Самият ресивър не загрява въобще, даже по-точната дума е затопля се. Има закачени само 2 тонколони за него за сега и вероятно само 2-те крайни стъпала работят и затова вероятно е така.

ПС. ДВД плеъра е същият от обявата за продан, има снимки и на него и се виждат крачетата му какво представляват.

« Отговор #7 -: Декември 31, 2010, 16:43:44 pm »
На моя ресивър (Пайнер ) с основната книжка имаше и една жълта на която са дадени примерни отстояния на разполагане на ресивъра , та от там съм го цитирал . Това всичко е в рамките на препоръките а как ти си го разполагаш си е лично твой избор (аз съм оставил разстояние от горе 10 см.). В твоята книжка наистина нишо не пише за отстояния в някаква метрична единица (прегледах е ) но е споменато да няма нищо от горе да има пространсво от страни и отзад. Та решението си е само твое. Успех през новата година. Доволен ли си от ресивъра с с какви колони си го вързал?   

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #8 -: Декември 31, 2010, 19:22:11 pm »
Ще мисля как да ги разделя тия дни да не са едно над друго. Колкото до дали съм доволен - нямам много база за сравнение. Този ми е първият рисивър който си купувам а във Велико Търново няма и къде да чуя нещо как свири освен в техномаркет и технополис а там не умират от желание да пускат просто така да чуя различни модели. Гледам някои от горните модели май имат ъпскан от видео и компонентните входове към hdmi което е хубаво а този модел го няма. До сега слушах на едно хитачи ha-4500 та от него свири по-меко и по ми харесва. Колоните са едни респроми които бяха на баща ми, дано да успея да си купя някои по хубави през новата година :) ОТС1-03 пише на тях като модел. Даде ми и едни за задни ама така и не съм ги включвал че нямам кабели - Радиотехника S-30B. Сложил съм ги към старото хитачи и на компютъра. Имам съмнения че може и да свират по-добре от респрома ама не ми е останало време да поиграя да ги сменя. Освен това са 4 ома а ресивъра е от 6 до 12 мисля. Респрома поне е 8 :)

« Отговор #9 -: Януари 01, 2011, 14:21:02 pm »
Аз имах редиотехника преди 10 години S90F много здрави колони после ги моднаха и сега брат ми ги слуша .Между другото радиотехника изкарват постоянно нови модели коитo изглеждат много добре но за съжаление няма каде да се  чуят .