Автор Тема: помощ за избор на активен sub.  (Прочетена 12796 пъти)

lz3ty

• Гост
помощ за избор на активен sub.
« -: Януари 16, 2011, 13:03:52 pm »
Преди няколко дни си купих ресивър pioneer vsx 520, фронт колони tannoy V4, център от същата серия.За тонколоните не знам дали направих най добря избор, но вече са факт.С лимит около 600 лв. си търся подходящ SW.За сега имам задни колонки,но ще ги сменям и тях.Помещението е около 25кв.м. слушам DTS музика и гледам домашно кино.Какво ще кажете за JAMO SUB-650 DARK APPLE/има го в техномаркет/?Посъветваха ме да търся суб с диаметър на говорителя 30см,затова се спрях на този модел.Други предложения?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:помощ за избор на активен sub.
« Отговор #1 -: Януари 16, 2011, 14:29:48 pm »
По-скоро не взимай толкова голям събуфер. Особено като ще слушаш музика с него.
За тази стая и 8 инча е достатъчен на теория.
По принцип цената, която си определил е недостатъчна за хубав "музикален" събуфер.
Дай малко повече информация за мястото, където ще стои.

lz3ty

• Гост
« Отговор #2 -: Януари 16, 2011, 14:39:27 pm »
За мястото нямам много голям избор-на 80см в страни и в дясно на телевизора на 1 м от дясната фронт. колона и в ляво от нея,на около метър от стената.Ако има нещо подходящо мога да вдигна и до 1000лв.Относно фронта-Таной меркюри V4 с моите анализатор за звук май взех да ги харесвам....

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Януари 16, 2011, 14:44:07 pm »
Здравей и честита система!

Избора на субуфер е по-сложна задача, отколкото си представят повечето хора.
Един лошо представящ се субуфер, може много повече да съсипе звука, отколкото да го подобри по някакъв начин.
Това важи с еднаква сила както за системи за домашно кино, така и за стерео системи със субуфер, и е обсъждано многократно тук.

Според мен бюджет от 600 лв е крайно недостатъчен за приличен субуфер и съвета ми е да се насочиш към покупка на по-висок клас субуфер настаро.

Относно размера на говорителя - колкото по-голям е един говорител, толкова по труден е за контролиране.
А когато един бас не е точен и контролиран... омазва всичко около него.
Обърни внимание, че сериозни компании като REL и  Velodyne, в началните си  модели си около 1000-1500 лв. ползват 8" и 10" говорители!

Та... по-добре обърни внимание на това как свири един субуфер, а не колко голям е говорителя му - често големия говорител в нисък  бюджет е мунис...

Вярно, че системата е от нисък клас и не е оправдано да се дават 2000лв за субуфер, но не бих взел нещо за 600лв на Jamo, особено при положение че за 800-900 лв. има чудесни предложения от Velodyne и REL.

Успех!

lz3ty

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 16, 2011, 15:48:21 pm »
А нещо от тази страница какво бихте препоръчали?
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=categories.view&category_id=178

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Януари 16, 2011, 17:42:14 pm »
lz3ty, по-сериозните басове в категорията са над бюджета ти.
Ако все пак си решил да разшириш границите, обърни внимание на тези два модела:

Rel T3

Velodyne CHT-8Q

Успех!

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #6 -: Януари 16, 2011, 21:02:33 pm »
Ако не държиш на козметичните дефекти има един преоценен Klipsch Reference RW-10d 800 лева съб в Аудио Арте http://audioarte-bg.com/index.php?products&gid=16&tid=71&pid=529   :P
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

lz3ty

• Гост
« Отговор #7 -: Януари 17, 2011, 16:59:50 pm »
Благодаря на всички за информацията,полезна беше и накрая се спрях на този модел: http://www.**********/for_home/speakers/suboofers/cht_10q/.     Klipsch Reference RW-10d ме притеснява с този козметичен дефект да не е получен от влага.Тази седмица в края ще имам време и ще прескоча да го взема.
Поздрави!

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #8 -: Януари 17, 2011, 17:31:03 pm »
Добре си се насочил , аз ползвам същия и много му се радвам. Ще очакавам с нетърпение твойте отзиви .

lz3ty

• Гост
« Отговор #9 -: Януари 18, 2011, 17:12:52 pm »
Днес се обадих в магазина, за съжаление имат само CHT8Q. Ще почакам 1 седмица и ако не получат май ще взема CHT8Q.Жалко,че не мога да ги чуя двете...

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #10 -: Януари 18, 2011, 17:22:39 pm »
А те казаха ли дали ще имат? Защото последно съм говорил с тях преди месеци относно Velodyne и разпродаваха някакви мостри само. Затова са толкова по-евтини.

lz3ty

• Гост
« Отговор #11 -: Януари 18, 2011, 17:47:01 pm »
Да направих поръчка за Q10 плаща се капаро 30 проц. и след 10-15 дни щели да дойдат....Дано!

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #12 -: Януари 18, 2011, 19:16:27 pm »
Аз имам спомен че моят беше малко по скъп , но може и да се заблуждавам защото взех и кабели .Пък и аз го взех от Top Audio Video Center май те са основни вносители и може да се чуе там.

Неактивен snaily

• Публикации: 36
« Отговор #13 -: Януари 18, 2011, 20:21:02 pm »
Относно цената - аз моя го купих преди 9 месеца и тогава интернет цената беше под 1000лв.

Поздрави.

lz3ty

• Гост
« Отговор #14 -: Януари 19, 2011, 14:23:23 pm »
Snaily от къде го купи?