Автор Тема: Добър CD плейър до 1500 лв.  (Прочетена 11942 пъти)

foli30

• Гост
Добър CD плейър до 1500 лв.
« -: Януари 16, 2011, 14:50:07 pm »
Този модел заслужава ли си парите -  PIONEER PD-D9-J

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Добър CD плейър до 1500 лв.
« Отговор #1 -: Януари 16, 2011, 15:05:53 pm »
Не съм слушал конкретно този модел, но не мисля че Pioneer предлага интересни продукти в този клас стерео компоненти, особено като се има предвид какво предлагат компаниите специализирани в HI-FI сферата.

За 1500лв. бих се поинтересувал от предложенията на Creek, Rega, Nad и т.н.

Не е лошо да споделиш какви са останалите компоненти от системата и какво си слушал до сега.

Успех!

Неактивен RossT

• Публикации: 21
« Отговор #2 -: Януари 19, 2011, 10:06:27 am »
Audiolab 8200CD - непременно го провери, CDP + DAC в едно!

Неактивен Toni

• Публикации: 31
« Отговор #3 -: Януари 20, 2011, 20:50:42 pm »
Foli30 незнам дали ще го види,но аз със сигурност :) Особено след като прочетох тук там /http://news.ecoustics.com/bbs/messages/10381/644532.html / и видях че доста го хвалят,а и ще спестя от DAC. Дали някои от форума притежава този модел за да даде по ясна представа за него или поне има ли вносител в Бг. където може да се види?

vasilivanov

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 20, 2011, 21:22:29 pm »
И аз се интересувам кой е вносителят на Audiolab?

drazmahala

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 21, 2011, 10:42:59 am »

Няма официален вносител на марката.Факт е, че този модел е много хвален по специализираната преса. В WhatHiFi даже стана продукт на годината. Но трябва повече да вярваме на ушите си, май...... ;) :)

Неактивен Toni

• Публикации: 31
« Отговор #6 -: Януари 21, 2011, 18:35:29 pm »
Да така е и точно за това бихме искали да го чуем някъде,но явно няма да стане :-[

Неактивен RossT

« Отговор #7 -: Януари 21, 2011, 20:34:35 pm »
Аз почти си бях поръчал 8200 CDQ модела, но се отказах в полза на очаквания Oppo BD-95. Него ще взема твърдо, когато се появи.

Неактивен RossT

« Отговор #8 -: Февруари 19, 2011, 07:28:34 am »
За тези, които се интересуват, Audiolab 8200 се появи в eBay с доставка до Европа. По-интересното, поне за мен е, че Oppo 95 EU версия ще се поръчва от Англия с предварителна заявка от началото на март и доставки началото на април. Почват да ме сърбят ръцете и се надявам да споделя резултати при първа възможност.

hristobote

• Гост
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2011, 18:53:31 pm »

Няма официален вносител на марката.Факт е, че този модел е много хвален по специализираната преса. В WhatHiFi даже стана продукт на годината. Но трябва повече да вярваме на ушите си, май...... ;) :)
Audiolab е собственост от скоро на IAG, което значи че вносителя на Warefedale ще може да го предложи.
Направо ме изумиха тия китайци как за 5 години изкупиха едни от легендарните аудио марки  ???
http://www.internationalaudiogroup.com/

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2011, 20:42:36 pm »
Няма какво да те учудва. Още преди кризата в What Hi-Fi имаше статия, в която се обясняваше, че американците / които са най-големия пазар за аудио техника/ вече изобщо не се интересуват от качествата на колите си и просто влизат в салона и казват:" Ей оная, червената", а какво остава от качествата на системата си. Пазарът за качествено аудио се е свил до едно изчезващо малцинство, което съвсем се стопи с влизането на домашното кино, за чието качество ги е грижа също само няколко процента от потребителите. Огромни корпорации като Kenwood и JVC и други се обединиха, за да оцелеят, почти всички други работят съвместно с общи части и материали, общо ноу-хау, общи заводи и т.н. Какво да говорим за малките фирмички, каквито са всички английски малки за аудио, просто няма как да оцелеят в сегашната икономическа среда и се разпродават преди да са обявили фалит, естествено има финансови групировки, които ги поглъщат и третират както намерят за добре. :)

hgi

• Гост
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2011, 01:45:55 am »
/off Тенденцията на изкупуване я има навсякъде - като бивш продавач да часовници мога да кажа, че голяма част от класическите навремето швейцарски марки са собственост на мощни групи. При някои не е останало нищо от качеството и традициите им освен логото, при други не съвсем, а други са преродени за нов живот. Икономически е разбираемо, но определено не ми харесва...

Bulova примерно са направили първия кварцов часовник, принципно марката е била американска, но хубавите им серии в момента се водят swiss made, а са собственост на Citizen (Япония)... Doxa няма нищо общо с миналото... Swatch Group поглъщa по-качествени марки... Heuer става TAG Heuer и т.н.