Автор Тема: Отзиви за ATC SCM 7?  (Прочетена 21942 пъти)

temp

• Гост
Отзиви за ATC SCM 7?
« -: Януари 26, 2011, 16:27:23 pm »
здравейте, може ли да дадете мнения за ATC SCM 7 ?
как свирят ,какъв усилвател е подходящ за тях и ако можете да опишете характерното им звучене.
Благодаря :)

drazmahala

• Гост
Re:Отзиви за ATC SCM 7?
« Отговор #1 -: Януари 26, 2011, 17:06:54 pm »
Отиди ги чуй ;)Така няма да придобиеш представа.Колоните са "убиец" и са неутрални, ако ти харесва този звук - за тази цена по-добри няма да намериш. Но това е според мен. ;)Така, че най лесно е да се свържеш с дилъра да си вземеш любимите дискове и малко да послушаш.

Чао

temp

• Гост
« Отговор #2 -: Януари 26, 2011, 17:21:33 pm »
знам че са хубави за това искам мнения преди да се вдигна да ги чуя ,то нали рекламата е това което кара някой да се вдигне :)))))   А най-добрата реклама е от хора които разбират каквито са Rudra ,Lazarus и компания :)
Цялостната картина каква е? басовете стигат достатъчни ли са или обезателно имат нужда от суб?

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Януари 26, 2011, 17:39:46 pm »
Аз не смятам, че съм някакъв "разбирач" от звук. Слушал съм няколко пъти SCM 11 и много ми допадат.
Както казват - баса им точно толкова колкото трябва да бъде и колкото е записан.

drazmahala

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 26, 2011, 17:46:50 pm »
Ами не казваш колко голямо ти е помещението, каква музика слушаш?Басът според мен е достатъчен, но не пречи и суб да сложиш/аз лично съм противник, ако се слуша само стерео/. Аз имам 40 ки и добре познавам звука на АТС.Колоните , както ти казах, са абсолютно неоцветени, много детайл има в тях - но най голямото им достойнство е неутралността. "Лошото" им е, че ти изкарват наяве всички скапани записи - ако за нещо си имал съмнение, че не е било записано добре, като го чуеш на 7 цата ще се разсеят всичките ти съмнения ;)

temp

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 26, 2011, 18:12:34 pm »
Lazarus ,много благодаря :)

drazmahala , помещението ми е с лоша акустика и латекс ,много неприятно! 15кв почти квадрат като през единият ъгъл минава комин. Ако плеснеш с ръце се чува ехо :))))) ужас. Акустична обработка немога да си позволя да правя ,защото не разполагам с много стаи . За това държа на по-малки и качествени колонки които да се справят ужасните акустични особености.....
Музиката ,която слушам е естествено различна , от лека соул музика ,Ambient ,електронна  - Shpoongle ,Infected mushroom и др ,Рок ,акустични Джазчета ,Pink Floyd ,блус,по-рядко класическа ,денс и рап и всичко това свалено в Wave от оригинални цдта купени от чужбина,за да не се ядосвам от недостатъците в звука ,които убиват музиката и цялото удоволствие за което знаеш си плащаме не малко пари ... уви такъв е пътя на музикофила :)))))

drazmahala

• Гост
« Отговор #6 -: Януари 26, 2011, 18:20:23 pm »
Ами виж сега - аз също слушам в тотално необработено и сравнително лошо като акустика помещение, което на всичко отгоре е и доста голямо. 40 ките се държат обаче добре.Но все пак съвета ми е да ги чуеш, защото не на всеки допада този звук, а аз съм много пристрастен.Твърде много ми харесва :) :)

Успех ти желая

ПП Тук във форума съм постнал системата си, ако те интересува разгледай ;)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Януари 26, 2011, 18:27:00 pm »
temp, АТС SCM 7 е интересна колонка, но трябва да имаш предвид, че е наистина мъничка.
За сериозно стерео аз бих препоръчал АТС SCM 11(уви в момента няма налични)
Относно основния ти въпрос - както неведнъж съм писал, описването на звук с думи за мен е несериозно и неразумно начинание. Повечето хора тук имат много различно разбиране за звука, за това кое  е приятно и кое не, и да говорим общи приказки всъшност няма много смисъл.
Да SCM 7 са вярно свирещи, и с характер на колона със Затворен обем - но това може за мен да значи едно ... за теб друго.

При всяко положение обаче, трябва да обърнеш сериозно внимание на усилвателя, за да получиш оптимума от тези и подобни колони.

Слушал съм цялата гама на ентри серията на АТС  с доста усилватели - в повечето случаи все по-скъпи от колоните :). Да мислиш че при тях е удачен варианта колони за 2000 лв с усилвател за 500... би било според мен грандиозна грешка :)

Едно от възможните по-бюджетни решения е Creek, но нямам преки наблюдения - RossT слуша  АТС с Creek, може да сподели впечатления, или пък ако е удобно да се разберете за домашно демо :)

За такъв тип колони е важно да предвидиш и добри стойки!
Успех!

temp

• Гост
« Отговор #8 -: Януари 26, 2011, 18:57:15 pm »
Rudra ,благодаря за отделеното време.

звуковите възприятия наистина са субективни ,но това се отнася до интерпетацията и до харесването. Въпроса ми беше до споделянето на каквито и да било субективни или обективни впечатления и не цели оценяване и съдене на достоверност....  това е стресиращо :) не.... и не е глупаво хич да се опиташ да опишеш звук ,развива творческото мислене иначе само на чиста и сурова рационалност си направо консерваТивистика :) ,но времето на никой не му стига .... и често прибягваме до конкретика и рационалност изискващи от нас пресериозно препрофесионално и договорно (малко ограничаващо де) взаимодействие с различни клиенти...... общо взето трудна работа:))))))

Звуците на тези малки колонки пресъздават ли що годе добре инструменти като акустична китара ,пиано,перкусии ,духови инстументи ,шинелки.....   а вокалите как са имат ли до някаква степен така нареченото прозрачно звучене,може ли да се каже че имат добра сцена?  сещате се ... да се локалират и разграничават инструментите един от друг  в пространството?    което естествено зависи много от помещението и всичко.

Crossblade

• Гост
« Отговор #9 -: Януари 26, 2011, 19:07:06 pm »
Замисли се за разположение, при което сериозното слушане да е near field. Мисля, че тези колони няма да имат проблем с това, но другите да кажат.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #10 -: Януари 26, 2011, 20:16:39 pm »
Замисли се за разположение, при което сериозното слушане да е near field. Мисля, че тези колони няма да имат проблем с това, но другите да кажат.
Говоренето на изуст не е от полза никому!
Май трябва да направя правило специално за това... че се уливате напоследък...

temp, колонките пресъздават коректно звученето на интструментите, и това е най-голямото им предимство... и най-големия недостатък. Повечето хора искат верен звук само на теория...

Не можеш да очакваш обаче от колони с такъв размер и цена напълно реалистично пресъздаване на музиката .. като мащаб, налягане и много други неща ... иначе просто нямаше да има по-висок клас колони :)
Или накратко - за размера и цената си ATC SCM7 е една чудесна колонка, но от нея не могат да се очакват чудеса.

temp

• Гост
« Отговор #11 -: Януари 26, 2011, 21:07:34 pm »
Rudra ,точно това ме интересуваше :)  синтез от обективизъм с елементи на субективизъм и важната съставка реализъм на базата на чист и прост съпоставизъм :)))))))
Благодаря :)   
Значи тези колонки стават за лек и приятен ненатоварващ саунд ,а наистина който иска фундамент да се насочи към флоурстенд :))))) 

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #12 -: Януари 26, 2011, 21:13:32 pm »
а наистина който иска фундамент да се насочи към флоурстенд :))))) 

Тук не съм съвсем съгласен, Ако говорим за наличие на сериозен бас - ок, стоящите колони имат своите предимства, но до определен бюджет, аз предпочитам букшелв варианта.
Дори в случая с АТС, на мен  и на някои английски дилъри, по-ни допада 19 пред 40 ... И ако трябва да избирам лично аз бих взел тях, или при горе-долу равен бюджет - 20 класик...но това е въпрос на гледна точка и вкусове.
много хора пък предпочитат 40 :) drazmahala е нагледен пример.

Успех!

vasilivanov

• Гост
« Отговор #13 -: Януари 26, 2011, 21:44:21 pm »
Съжалявам, че ще го кажа, но ATC не свирят добре с недобри записи, което никак не е добре за домашно ползване. Човек особено, ако е повече меломан няма как да си чуе музиката без да го дразни нещо.
Скоро ми се очертава една среща с един познат да чуя ATC SCM 40 с лампов усилвател и ще пиша какъв ще е резултатът.

Това, което чух от някои модели на ATC беше доста агресивно, натрапващо и изморително звучене за моите уши, но само при рок музика. За друга музика се справят доста добре, за класическа не знам, ще бъде интересно да се чуе.

И пак казвам това си е мое мнение, а тъй като се търсят мнения реших и аз да си напиша моето нищо, че не е положително. Надявам се няма да обидя никой, изказването ми не е крайно, защото не съм ги слушал подробно.
И всичко това, което казах не е конкретно за този модел, а като цяло за нещата, които съм чул от фирмата.
Така, че ги чуй, на едни се харесват на други не.
Аз ATC не ги свързвам със спокойно и релаксиращо звучене.
Виж, ако са PMC то те са друга бира. Адски много ми допаднаха.

temp

• Гост
« Отговор #14 -: Януари 26, 2011, 22:01:22 pm »
vasilivanov ,интересно мнение ,казваш агресивно звучене....  високите са острички може би или баса има силен удар - Punch ,басовата атака как е? а средите какви са?    понеже много мразя пресилени такива.

Rudra и аз съм за мониторни колонки (в момента съм със MA-B2,но бих се радвал ако свирят като големи с мащаба,налягането и тн....  мислиш ли че има такава колона? хем стендова хем звучаща като голяма ,с подходящата стойка.