Автор Тема: Отзиви за ATC SCM 7?  (Прочетена 21952 пъти)

Неактивен RossT

• Публикации: 21
Re:Отзиви за ATC SCM 7?
« Отговор #15 -: Януари 26, 2011, 22:32:01 pm »

Едно от възможните по-бюджетни решения е Creek, но нямам преки наблюдения - RossT слуша  АТС с Creek, може да сподели впечатления, или пък ако е удобно да се разберете за домашно демо :)

Аз за съжаление съм слушал моито колони само с Creek Evo 2 и сега със Creek 5350 и мога само да препоръчам комбинацията. При мен донякъде има проблем с това, че колоните са качени на 1.80 височина и си мисля, че това не е оптимално, но нямам друг вариант, поне докато не сменя къщата.... Относно казаното по-рано от колега, колоните наистина разкриват лошите записи и това е до степен такава, че престанах да слушам 60% от музиката си. Просто разликите в звука са драматични и не вярвам даден аудио upgrade да компенсира дефицита. Все по-често се хващам, че слушам звука, а не музиката, която харесвам, но уви лошото се чува, а също и хубавото.

Едниствения лек е да прекарам звука през Denon-a (3310) с включен AudisseyEQ и тогава се почва едно украсяване... Сигурно болшинството неподготвени слушатели биха ахнали.  

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #16 -: Януари 26, 2011, 22:44:21 pm »
Не е проблем на колоната... че хората записват зле :)

Идеята на колоната е да разкрива записа. Каквото влиза - това да излиза.
Добре записаните неща звучат чудесно, зле записаните неща звучат зле ... какво по-естествено от това :)
Оттам нататък... както вече казах голяма част от хората всъшност не търсят верен звук... а допадащо на вкусовете им оцветяване!

vasilivanov

• Гост
« Отговор #17 -: Януари 26, 2011, 23:12:06 pm »
Човек трябва да си зададе въпроса и да си направи сметка предварително какво цели да постигне.

Моята цел е колкото се може повече записи да свирят, за да си слушам любимата музика. Поне за мен губи смисъл да слушам само 30% от нещата си и да не мога да се насладя на останалото. Точно за това се опитвам да търся по-универсални неща, за съжаление трудна работа.
И аз се дразня от много оцветен звук, защото си отвличам вниманието от самата музика.

Цитат
vasilivanov ,интересно мнение ,казваш агресивно звучене....  високите са острички може би или баса има силен удар - Punch ,басовата атака как е? а средите какви са?    понеже много мразя пресилени такива.

Не са пресилени, въпросните колони(atcscm7) нямат напомпан звук, бих казал, че Focal имат повече пресилено и напомпано звучене и доста оцветено по мой критерии.

Само проблемът с високите, остава при не толкова добри записи. Тези седмици би трябвало да чуя ATC scm 40 в необработено помещение и ще дам мнение пак.
И слухът е важен. Ушите ми не понасят повече високи. При теб може да не е така.

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #18 -: Януари 27, 2011, 00:15:27 am »
Колега, доколкото разбирам все още не си ходил да слушаш тези колони, а се опитваш да си изградиш мнение от мнението на други хора, което според мен и много грешно. Разбираш, че е грешно след няколко грешни опита:) Това от опит го казвам.
Съветвам те да си отделиш час-два, да си вземеш 5-6 диска с любимата музика и да послушаш. Някой друг ден пак. Така 2-3 пъти и вече ще знаеш как наистина тези колони ти въздействат, не как просто звучат. Ще разбереш вълнува ли те този саунд или просто чуваш някакви музиканти да свирят на някакви инструменти. Гаранция, че дилърът ще създаде необходимата спокойна обстановка!
Така ще разбереш дали са твоите колони... или не.
Естествено, съществена подробност е електрониката, с която ще ги чуеш в шоуруума и спецификата на помещението, но все пак ще имаш реална представа как свирят, доколкото "реален" не е субективна дума:)
Все пак да споделя моето мнение за въпросните колони - за парите си свирят чудесно, а и мисля, че ще са подходящи за твоята стая.
Те така те:)
you're nobody without a naim

Crossblade

• Гост
« Отговор #19 -: Януари 27, 2011, 01:13:31 am »
Говоренето на изуст не е от полза никому!
Май трябва да направя правило специално за това... че се уливате напоследък...

И кое е говорене на изуст?! Ще коментираш ли нещо по мнението ми? Може би проблема е, че аз не съм на твоето мнение, че е ок да се слуша в стая със звук на баня  ???

Вкарвай ВТОРОТО правило на форума. Първото е ясно на всички - не давайте мнения, различни от това на Рудра.  ;D

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #20 -: Януари 27, 2011, 01:22:22 am »
Говорене на изуст е това, че нито си слушал някога ATC SCM 7, нито който и да било модел на ATC.
Това са Hi-Fi колони, не компютърни колонки, и не са предназначени за Nearfield слушане.
Явно е желанието ти да се изказваш навсякъде - в повечето случаи без да имаш ни най-малка идея за какво конкретно става дума.
Такъв род включвания, както вече казах не са от полза никому и не са желани тук.
Достатъчно форуми има, където се говорят основно празни приказки, и както виждам там се развиваш чудесно.
Сега спирам със спама в темата на човека. Чувствай се учтиво(до колкото е възможно) предупреден... за пореден път!

hgi

• Гост
« Отговор #21 -: Януари 27, 2011, 01:45:09 am »
сорка за офф-а...
бих казал, че Focal имат повече пресилено и напомпано звучене и доста оцветено по мой критерии.
Интересно ми ако за теб Focal звучат пресилено и напомпано какво би казал за Klipsch. :)  Лично аз нямам проблем с оцветяването стига да ми става благо на душата докато слушам и да ми е жив, реален и сочен звукът. Също така  според мен проблемът с лошите записи няма как да не се прояви при всички прилични колони.

Та идеята ми temp е, че трябва да отидеш и да слушаш сам, мненията тук само могат да те объркат - всеки има различни уши и вкус, а и много зависи каква музика предимно слуша.

temp

• Гост
« Отговор #22 -: Януари 27, 2011, 10:56:24 am »
Няма да ме объркат мненията именно защото са различни ,това са гледни точки и това че някой вижда от друг ъгал незначи че другите са слепи :)
някой беше казал че когато казваме "моята гледна точка" мирогледът ни се е свил и ограничил точно колкото една точка!
Мненията ви ми харесват и не ме заблуждават ,защото мога да си отсея каквото ме интересува благодарение на вашето съдействие :)
Благодаря ви приятели.

а за високите честоти и аз не харесвам супер остри ,харесвам да предават това което трябва без да избиват като ако си спомняте лятото на 2010 системата на макинтош как грачеше ,явно се дължеше и на кофти кросоувър. за онази система със безброй пишялки и средите говоря :))))

Неактивен PIP

• Публикации: 44
« Отговор #23 -: Януари 27, 2011, 11:24:26 am »
Какъв е смисъла от аудио системата, ако човек не може да слуша половината си музика.  При прослушването се носят всякакви дискове, а не ‚аудиофилски‘.  И не съм съгласен, че добрата система (ОТ) е причина за невъзможността да се слушат всякаква музика и всякакви записи.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #24 -: Януари 27, 2011, 11:47:21 am »
Тук не става дума, че на АТС не може да се слуша всякаква музика, а че определени ЛОШО записани албуми/песни не звучат добре. Те няма да звучат добре на всяка добра колона. При по-ниския клас няма такава детайлност, всичко е замазано и звучи еднакво добре /зле/.

Неактивен PIP

• Публикации: 44
« Отговор #25 -: Януари 27, 2011, 13:48:12 pm »
Тук не става дума, че на АТС не може да се слуша всякаква музика, а че определени ЛОШО записани албуми/песни не звучат добре. Те няма да звучат добре на всяка добра колона. При по-ниския клас няма такава детайлност, всичко е замазано и звучи еднакво добре /зле/.

Нямах предвид конкретно atc, а по принцип се чудех как някой ще допусне да слуша само 30% от музиката си. Аз намирам много  от типично аудиофилските заглавия за скучни и вярвам, че ако толкова голяма част от записите не звучат ‚слушаемо‘ проблема не е в тях.