Автор Тема: Помощ за избор на ОТ  (Прочетена 19129 пъти)

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
Помощ за избор на ОТ
« -: Януари 26, 2011, 22:57:23 pm »
Здравейте, от скоро се опитвам да си събера система и взех един ресивър denon avr 1708 на старо и сега обмислям да си взема и подходящи за него ОТ. Като за начало може само 2 и предпочитам да са стоящи. В момента работи с едни стари респроми та предполагам каквото и да взема ще е по добре от тях но незнам да не взема нещо прекалено слабо или нещо прекалено добро респективно излишно скъпо. Слушам също доста музика на него от DVD плеъра (denon 1920) или mp3 през playstation 3 и двете са вързани през цифровте входове на ресвъра.

Благодаря предварително.

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Помощ за избор на ОТ
« Отговор #1 -: Януари 26, 2011, 22:58:40 pm »
Без подробности като - бюджет, помещение, нови или втора ръка и т.н. трудно можем да ти дадем какъвто и да е съвет!

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #2 -: Януари 26, 2011, 23:28:20 pm »
Да пропуснал съм ги тези неща
Помещение 16 квадрата, има голям отвор без врата към друго помещение незнам дали трябва да се вземе предвид. Ще се слуша в тези 16 квадрата. Мястото за слушане е на около 3.50 от ОТ. Няма значение дали са нови или втора употреба, нямам претенции в това отношение. Относно бюджета всъщност не съм много сигурен а и ще има значителна разлика между нови и втора ръка. Предполагам че различните марки от подобен клас са на близки цени а ако не ми достигат пари може да отложа покупката за месец два докато досъбера разликата. Ще кажа на сляпо да кажем 1000 лв.

П.С
Още няои неща които забравих и може да са от полза
Стените са на гипсова шпакловка с латекс, пода е чамово дюшеме и има килим на 1м от ОТ

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Януари 26, 2011, 23:42:14 pm »
Ако държиш колоните да са стоящи - избора е ограничен.
Едно от интересните предложения около този бюджет е:

Monitor Audio Bronze BX 5

Други любопитни предложения има в границата около 1400-1500лв.
Повече пари не мисля че е разумно да отделяш, изхождайки от нивото на рисивъра ти.

Ако пък решиш да заложиш на букшелв колони, там избора в този бюджет е по-голям...
Например:
Focal 706V
Monitor Audio Bx2
Monitor Audio Rx1
Klipsch RB 61
Acoustic Energy Aelite 1

и други...

В този случай трябва да предвидиш и бюджет за добри стойки.

Успех!

diannedel4ev

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 27, 2011, 00:16:03 am »
Подкрепям за букшелф колони, стоящите са твърде големи за 16кв. Само Focal съм слушал от горните, много са добри. :)

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #5 -: Януари 27, 2011, 16:23:44 pm »
Нямам нищо против букшелф колоните но стойките ми се виждат страшно грозни. Освен всичко ми се струва че и лесно може да се обърнат а имам детенце в къщи което може да я свърши тази работа. Точно поради тази причина трябва и да не са с открити говорители защото мембраните ще бъдат намачкани доста бързо. По скоро съм съгласен да събера още 500 лв. отколкото да взмем букшелф като пак казвам причините за това въобще не са от "аудио" естество.

Благодаря на Rudra за предложенията, особено за горната граница в парите :) защото този въпрос всъщност ме измъчваше основно - от колко пари на горе няма смиъл да давам. Явно трябва да чуя някои от около 1000 и после от около 1500 и да си реша заслужава ли си разликата.

KABELA

• Гост
« Отговор #6 -: Март 30, 2011, 22:15:55 pm »
И какво стана в крайна сметка взе ли ОТ и какви?

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #7 -: Март 30, 2011, 22:53:28 pm »
Ако погледнеш в раздела "моята система" ще видиш.:)

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #8 -: Март 30, 2011, 23:00:05 pm »
Реших да постъпя финансово разумно и взех тези http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=491.0 - втора ръка, напълно ме устройват за сега и в кино режим и в стерео режим. Понеже не съм от София ми беше почти невъзможно да дойда в работен ден и да обикалям магазини в град който не познавам. Вероятно ако чуя някои от предложените ми модели ще ги харесам повече но както казах нито имам възможност, вече нямам и желание защото jamo-то ми харесва. Ако имам финансова възможност, някой ден далечен от днешния ще купя нови компоненти и тогава ще прежаля няколко дни отпуск да пообиколя и да чуя това онова.

KABELA

• Гост
« Отговор #9 -: Март 30, 2011, 23:28:59 pm »
Искаш да кажеш, че си купил за 1000 лева тонколони JAMO на старо ли? Втора употреба на модела E 875 така ли?

Неактивен p01s0n

• Публикации: 181
« Отговор #10 -: Март 31, 2011, 00:05:56 am »
Ами то е от ясно по ясно какво се е случило   ;)

KABELA

• Гост
« Отговор #11 -: Март 31, 2011, 00:07:14 am »
Е ми мисля, че е направил грешка и то голяма!

Неактивен p01s0n

« Отговор #12 -: Март 31, 2011, 00:16:36 am »
Може да е грешка може и да не е .... важното е човека да е доволен от покупката :) за 1000 лева виж колко колони си е взел искаше да си вземе само две, а си взе цели 5 :)

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #13 -: Март 31, 2011, 01:04:09 am »
За да бъдем обективни последната цена на колоните беше 800лв.+пълен комплект кабели за тях (ориентировъчна стойност 150лв). Колегата дойде да ги послуша напълно подготвен донесе си ресивъра и любим дискове.Послуша с моя ресивър после с неговия ,музика и филми (около 3-4 часа) , хареса ги и ги взе. Убеден съм , че и към момента той не съжалява за покупката . В интерес на истината аз също не съм съжалявал за това Jamo струва си парите . Всичко е въпрос на вкус и на финанси.

Неактивен p01s0n

« Отговор #14 -: Март 31, 2011, 09:00:04 am »
И според мен изгодна сделка е направена :) Хората с такива техники според мен си ги пазят много както и аз правя така, 4е за тази сума си е взел почти нови ОТ
Хайде да ходим на работа, че закъсняваме пак  :o
Лек ден на всички които са будни в този час  :P