Jan 132012
 

Преди няколко години, Dynaudio решиха да предложат на потребителите компактни, активни, Hi-Fi букшелф озвучителни тела. Моделът Focus 110 A беше чудесно приет, най-вече защото предлагаше чудесно съотношение цена/звук, като в същото време даваше възможност компонентите в системата да се сведат до минимум.

Ето че сега датчаните правят нова стъпка в тази посока, този път по-радикална и иновативна! Множеството потребители, най-вече от нежния пол, които искат да се наслаждават на качествен звук, но се ужасяват при вида на плетеница от кабели, вече могат да отдъхнат.

Новото предложение от Dynaudio се нарича XEO и представлява система от безжични, активни, Hi-Fi озвучителни тела и супер компактен трансмитер. Трансмитерът се свързва с адуио източник,  посредством  оптичен кабел, USB кабел, стандартни аналогови чинчове или 3.5мм стерео жак, след което предава безжично сигнала към озвучителните тела. Според спецификациите, един трансмитер може да захрани до три чифта озвучителни тела, на разстояние от 50м, като поддържаните файлове са с ограничение до 24bit/48kHz.

Озвучителните тела в серията са два модела – X3 – компактни букшелф и X5 – стоящи. Всеки чифт идва със собствено дистанционно, позволяващо смяна на източника(различните входове на трансмитера) и промяна на нивото на усилване на сигнала. Вградения в тях високоефективен цифров усилвател е с обявена мощност от 50W, според инженерите на компнията напълно достатъчно да захрани колоните до високи SPL стойности, а в случай, че към озвучителните тела не се подава сигнал, те автоматично преминават в енерго спестяващ режим на изчакване, в който консумират едва 0,6W. Високочестотния говорител е 27mm с мек купол, а мид/бас говорителите са 14.5 cm, с разработени от Dynaudio MSP(магнезиев силикат полимер) мембрани.  Предлагат се в бял или черен лак и разбира се са конструирани и изработени в Дания. Очакваните цени за компонентите на системата са – 250€  за трансмитера, 1300€ за чифт от Xeo 3 и 2700€ за чифт от Xeo 5 озвучителните тела.

източник: http://whathifi.com

 Posted by at 15:05