Sep 042010
 

В Берлин нa IFA 2010, Sharp показаха първия си 3D телевизор – LE925.

Модела ще притежава всички технологии от по-ниските им серии, но в добавка ще е оборудван с 3D възможности. От производителя са запазили новаторската технология с 4 пиксела /червен, син, зелен и жълт/ – Quattron. За гледането на 3D картина ще са необходими активни очила от Sharp.

Sharp твърдят, че техните 3D дисплеи притежават много по-висока яркост /необходима за 3D защото очилата редуцират светлината/, също така и много нисък crosstalk за да осигурят впечатляващ 3D образ. От Sharp дори обещават да предоставят най-добрата 3D картина за момента – нека изчакаме да се убедим в това. Алгоритъм за конвертиране на 2D към 3D също ще бъде наличен в серията, както и един чифт активни 3D очила.

Като технически характеристики телевизора е с EdgeLED подсветка, 4 броя HDMI 1.4, 200Hz със сканираща подсветка и говорители с мощност 2х10W плюс 15W събуфер.

Time Shift записване и Интернет.

Sharp също така предоставят възможност на потребителите да паузират предавания на живо, възможно заради Time Shift функцията и вградената флаш памет.

Предлагат се и няколко на брой интернет приложения чрез системата AQUOS NET+, DLNA функции за стриймване на видео, музика и снимки по локалната ви мрежа и USB порт, поддържащ DivxHD видео.

Модела предлага изключително тънък корпус, позволен от EdgeLED подсветката и входове/изходи насочени надолу. Предния панел е със стъкло, придаващ му елегантен и луксозен вид.

Sharp Ще пуснат модела в 46, 52, 60 и 68 инча диагонали. Очакват се на пазара през месец септември и октомври. Цените не са оповестени все още.