Автор Тема: Стерео система в бюджет 4000 лева за dance, pop, hip-hop  (Прочетена 6259 пъти)

Неактивен vaaco

• Публикации: 2
Здравейте,искам да си направя стерео система като за начало и в бъдеще да я надградя до 5.1.Живея в къща,слушам dance,pop,hip-hop,Хола е 45-50 кв.като разстоянието от където ще се слуша музика(в бъдеще гледат филми) е 5-6 метра.Бюджета за стерео усилвател и ОТ е  4000 лева.Мога да осигуря разстояние на колоните между 60 сантиметра от задната стена и 40-45 сантиметра около страничните.Музика ще се слуша от компютъра,като ще се използва и dac.Ако може да ме посъветвате и при избор на dac в бюджет до 1000 лева.Поздрави-Георги

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Стерео система в бюджет 4000 лева за dance, pop, hip-hop
« Отговор #1 -: Април 01, 2014, 12:38:09 pm »
vaaco, при положение, че искаш да надградиш в бъдеще системата до 5.1, то може би е най-добре да ограничиш избора си до стерео усилватели, които поддържат комбиниране с кино рисивър. Това донякъде стеснява избора ти.
Хубаво е, че си описал каква чузика предпочиташ, но би ли бил по-изчерпателен, какво е приоритет за теб в звученето на системата?

Неактивен vaaco

• Публикации: 2
« Отговор #2 -: Април 01, 2014, 13:14:26 pm »
Предпочитам басът да е мек(топъл),имам дете на 1 годинка :),общо звученето да е ясно,чисто,обемно.Много ме притеснява разстоянието от което ще слушам музика.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Април 01, 2014, 18:52:31 pm »
Не виждам какво може да те притеснява разстоянието от 5-6 метра. Ако имаш възможност да съобразиш разполагамето на колоните с това разстояние всичко ще е наред.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #4 -: Април 02, 2014, 12:21:37 pm »
vaaco, не знам какво разбираш под "МЕК" бас, но не съм сигурен, че това определение е подходящо за описание на акуратно възпроизвеждане. Както и да е, предпочитаните от теб стилове музика (dance,pop,hip-hop), както и голямото помещение, разстоянието до колоните и т.н. предполагат слушане на сравнително високи нива и търсене на плътно и динамично звучене. Озвучителните тела, особено в този бюджет, не са универсални. Според мен моделите на някои производители са по-подходящи за един тип музика - примерно камерен джаз или спокойни акустични произведения, докато моделите на други производители често са по-добър избор за по-динамична и шумна музика.

Имайки предвид това, според мен в твоя случай интересни решения биха били Monitor Audio Silver 6, Klipsch Reference RF 82, някои модели на B&W - ако все още се внасят, може би KEF q500/700, както и Dali Ikon 6/7.

Въпросът с услилвателите е малко по-сложен. Щом ще интегрираш системата с такава за домашно  кино в бъдеще, то добре е търсенето ти на усилвател да се ограничи до модели поддържащи такъв тип надграждане.
Такива усилватели са коментирани в тази тема - Съвет за усилвател към система за домашно кино.

Успех!