Автор Тема: Избор на ОТ в бюджет около 3000лв  (Прочетена 8154 пъти)

Неактивен Alex_bs_new

• Публикации: 46
Избор на ОТ в бюджет около 3000лв
« -: Ноември 28, 2015, 20:34:46 pm »
Здравейте,
Бих искал да помоля за мнение, относно следните варианти на ОТ:
Monitor Audio Silver 6 vs Audio Physic Sitara - стоящи
Usher X-718 vs ProAc Studio 118 - букшелф

Цените са приблизително еднакви за букшелфовете, както и за стоящите ОТ, а именно около 3000 лв.
Помещението е около 30 м2
Разстояние до стените може да се осигури, колкото трябва, това не е лимитиращ фактор.
Музика - Хеви Метъл + Класическа

Днес на Експо-то чух Usher X-708 и бях много приятно изненадан. Бях на крачка от решението да се върна с тях у дома :)
Къде в София може да се чуе Монитор Аудио Силвър 6?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Избор на ОТ в бюджет около 3000лв
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2015, 21:25:37 pm »
Това са доста различно свирещи озвучителни тела.
Не, че хеви метъл и класическа музика е популярна комбинация :)

С каква електроника плануваш да захранваш колоните и какви са изискванията и предпочитанията ти към звука?

Неактивен Alex_bs_new

« Отговор #2 -: Ноември 28, 2015, 23:29:07 pm »
Електрониката.....след това, което чух днес, трудно ще вляза в някакъв нормален бюджет.
Както и да е, засега експериментирам,  към момента имам:
TEAC R650 + TEAC P650 + DAC NAD, също и
Kenwood M2 + Kenwood C2
Всичко подлежи на ъпгрейд, все още не съм достигнал до значението на кабелите :)
Реших да почна от ОТ, но кои да взема?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2015, 00:40:58 am »
Не мисля, че е добра идея някой друг да решава кои колони да вземеш.
При стоящите колони, които си харесал, би получил по-голямо налягане, от което би имал полза, особено при слушането на метъл в това помещение.
Модела на Audio Physic не съм слушал сериозно - имал съм възможност много пъти, но по някаква причина концепцията на този производител не ме привлича. От друга страна това е най-високият като бюджет модел, от изброените от теб, и обявената му в момента цена го прави добра оферта.

Usher X-708 си направих труда да слушам веднъж, покрай суперлативите на един бивш съфорумник. До ден днешен имам подозрения, че нещо не беше наред в системата - или може би става дума за крайно различни вкусове. Хубавото е, че си ги чул и са ти харесали, и също като модела на Audio Physic имат добро намаление. Лошото е, че и те, както и моделът на Audio Physic са демо бройки на много години и обикалят експото всяка година, където уви повече хора отиват да пипнат колоните и да се снимат с тях, отколкото да слушат :)
Това не е задължително проблем само по себе си, но е добре да го имаш предвид. Също е добре да имаш предвид с каква електроника си слушал колоните на експото и с каква ще ги слушаш вкъщи.

Ако аз трябва да избирам за себе си колони в този бюджет, то ProAc Studio 118 вероятно би бил първият ми избор, но аз слушам метъл твърде рядко, помещението ми не е 30м2 и търся неща в звученето на дадена колона, които може да са различни от това, което търсиш ти :).

За Monitor Audio Silver 6 сме писали десетки пъти във фоума, не мисля, че има много какво да се добави.

Jov

• Гост
« Отговор #4 -: Декември 02, 2015, 00:45:19 am »
Ако можеш да отделиш още 1 000 лв. за ProAc Studio 148, не се колебай. Звук не се описва, но колоните са невероятни!

Активен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #5 -: Декември 03, 2015, 17:27:24 pm »
Неразумно е да даваш една торба с пари за колони които не си чул, ми ако не ти харесат ? На Киров колоните верно са мостри на по няколко години обаче ти дават и гаранция и ги взимаш изгодно. Имам няколко приятели с Usher , но флорстенди и са великолепни колони, ProAc не съм слушал и не коментирам . Слушай и избирай спрямо твоя вкус , в крайна сметка ти ще им се радваш. Ще чакам да се похвалиш :).

Неактивен Alex_bs_new

« Отговор #6 -: Декември 06, 2015, 13:03:46 pm »
Благодаря за мненията на всички.
Разбира се, колоните, които ще взема ще бъдат предварително прослушани от мен :).
Идеята ми беше да огранича избора до няколко определени модела, които да прослушам.
Горе-долу се ориентирах, благодаря.
Ще пиша след събитието.
Поздрави на всички и честито на Николай-евците :)

Неактивен asiurib

• Публикации: 9
« Отговор #7 -: Януари 01, 2016, 12:28:42 pm »
До скоро имах Usher X-718, а преди това MA rs6,rs1 +center и MA silver 6. Различно звучащи говорители са и ти препоръчвам сам да ги послушаш и то в домашна обстановка. Чух на изложението въпросния модел на Audio Physics и както обикновено останах с добро впечатление марката. Ако аз бях на твое място и нямаше къде и как да чуя тези колони и като отбележим че включваш и твърд рок за слушане, бих ги степенувал така: 1. Audio Physics Sitara; 2. Usher X-718; 3. Monitor Audio Silver 6; 4. ProAc Studio 118.
ProAc Studio 118 е добра колона, но за рок ти трябват колони с повече бас. Всъщност най-вероятно при линейно слушане със всички тези колони ще имаш липса на бас за рок музика.