Не мисля, че е добра идея някой друг да решава кои колони да вземеш.
При стоящите колони, които си харесал, би получил по-голямо налягане, от което би имал полза, особено при слушането на метъл в това помещение.
Модела на Audio Physic не съм слушал сериозно - имал съм възможност много пъти, но по някаква причина концепцията на този производител не ме привлича. От друга страна това е най-високият като бюджет модел, от изброените от теб, и обявената му в момента цена го прави добра оферта.
Usher X-708 си направих труда да слушам веднъж, покрай суперлативите на един бивш съфорумник. До ден днешен имам подозрения, че нещо не беше наред в системата - или може би става дума за крайно различни вкусове. Хубавото е, че си ги чул и са ти харесали, и също като модела на Audio Physic имат добро намаление. Лошото е, че и те, както и моделът на Audio Physic са демо бройки на много години и обикалят експото всяка година, където уви повече хора отиват да пипнат колоните и да се снимат с тях, отколкото да слушат

Това не е задължително проблем само по себе си, но е добре да го имаш предвид. Също е добре да имаш предвид с каква електроника си слушал колоните на експото и с каква ще ги слушаш вкъщи.
Ако аз трябва да избирам за себе си колони в този бюджет, то
ProAc Studio 118 вероятно би бил първият ми избор, но аз слушам метъл твърде рядко, помещението ми не е 30м2 и търся неща в звученето на дадена колона, които може да са различни от това, което търсиш ти

.
За
Monitor Audio Silver 6 сме писали десетки пъти във фоума, не мисля, че има много какво да се добави.