Автор Тема: Домашно кино втора употреба  (Прочетена 29784 пъти)

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
Домашно кино втора употреба
« -: Март 19, 2011, 20:16:48 pm »
Вече може да се нарече завършена (почти) може да си взема някой медиа плеър но за сега плейстейшъна се справя горе-долу.

Ресивър Denon AVR 1708
DVD Denon 1920
Предни: Jamo E 875
Център: Jamo E 8 Cen
Сърраунд: Jamo E 8 Sur

всичко това ми илезе малко над 1500 лв с включени всички разходи по транспорта и други.

Телевизор: Panasonic TX-L42D25E
Сателитен Приемник: Dreambox 500S

тези двете ги взех нови :) и playstation 3 който всъщо взех на старо.

ето и малко снимки

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Re:Домашно кино втора употреба
« Отговор #1 -: Март 19, 2011, 21:01:20 pm »
Честито със здраве да си ползваш система. Препоръчвам обаче ако имаш възможност да раздалечиш фронта .Как звучи на кино на музика ,дай малко лични впечатления.

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #2 -: Март 19, 2011, 23:28:41 pm »
Има възможност да се раздалечат още малко но почват да пречат много на вратите от двете страни. От дясно където изглежда на снимката че има повече място всъщност се отваря врата и ако изнеса колоната в дясно вратата ще я закача и ще я нарани по някое време.

Като впечатления няма никакви оплаквания нито при кино нито при стерео но аз и не съм слушал много системи. Леко остричко звучат, старите свиреха по меко а при тези забелязвам че колкото повече ги усилвам свирят по-добре, като е намален звука сякаш не ми достига нещо пипам по тон корекциите, но мине ли -30db свирят страхотно

Освен че фронталние колони са близо задните и те не са много далече от задната стена и са височко но за сега няма как да ги сложа по друг начин.

svetlo555

• Гост
« Отговор #3 -: Март 20, 2011, 19:35:20 pm »
Кабела да не минава през иконата в никакаъв случай!!!

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #4 -: Март 20, 2011, 21:17:25 pm »
Смущения ли вкарва  ;)

Взел съм бели тънки кабелни канали и ще ги оправя тези кабели. И мен ме дразнат доста но все не остава време

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #5 -: Декември 28, 2013, 17:59:52 pm »
След някои доста големи промени по системата, качвам една нова снимка - толкова успях да направя преди децата да разпилеят играчки наоколо :)

Най-големите промени са рисивърът, Pioneer VSX-LX55 който взех отдавна и последната придобивка ОТ Monitor Audio Silver 2 + стойки Norstone. Подобрения по системата тепърва предстоят, като най-важното ще е отделно помещение, че в това няма терен  дори за правилно разполагане на текущите ОТ. Наложи се даже да позлвам тапите за портовете, защото думкат отвратително без тях.

По празниците имах време да послушам повечко и да си поиграя с настройките на рисивъра. Едното от нещата които направих е да настроя рисивъра в biamp режим което сякаш доведе до извстно подобрение. Другото нещо е че почнах да ползвам Direct режимите на рисивъра, тъй като със старите колони се чуваше отвратително в тези режими. Само с автоматичните калибровки  от рисивъра можеше да се слуша. Сега нещата в Директ са значително по-добре, поне докато са сложени тапите. Без тях си бучи здраво дори и на ниски нива. На високи не съм и пробвал още, че 60 часа разработване дават с препоръка да не се прекалява.

Но след няколко сменени рисивъра и колони извода ми се затвърди, че най-наложително е да се смени помещението и живот и здраве на пролет и това ще стане.

tropatak

• Гост
« Отговор #6 -: Декември 28, 2013, 22:20:30 pm »
Предполагам за би-амп си ползвал освен необходимите настройки и 2 чифта кабели за тонколони, махане на свързващите джъмпери, 4-те изхода на 4 усилвателя/стъпала, тоест захранване на всяка честота с по един усилвател на всяка колона и отделни кабели? Казвам го защото на снимката се виждат само един чифт тънички кабели за тонколони. Извини ме ако пропускам нещо, иначе би-амп все пак е за предпочитане по множество причини. Поздрави :)

Radyson

• Гост
« Отговор #7 -: Декември 28, 2013, 23:01:44 pm »
Честито ! Да си ги слушаш със здраве!
 (y)
След време може да експериментираш с различни кабели и да си прецениш дали промяната в звука е към по-добър  ;)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #8 -: Декември 28, 2013, 23:06:10 pm »
Добре де, защо не ги дръпнеш още 10-15 см напред колоните и леко да ги завъртиш към центъра?
Запълнил ли си частично стойките с кварцов пясък?
Помещението изглежда достатъчно голямо.

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #9 -: Декември 29, 2013, 00:16:10 am »
@tropatak
снимката е преди bi-amp свързването, почти веднага след първоначалното пускане. Иначе си има втори чифт кабели, и въобще стъпка по стъпка изпълнено всичко от ръководството на рисивъра и ОТ.

@Radyson
Kабелите които се виждат са QED Original и ги оставих за високите, за ниските сложих някакви на jamo сребристи, но имам едни Eagle Cable silver line 4mm ама с голям зор влиза по портовете, някой ден ще се въоража с търпение и може да ги сложа за ниските.

@lazarus18
Ако ги дръпна още ще излязат точно по средата на вратата на дневната, отделно на тази тераса на която се вижда вратата на снимката държим столчето в което бебето яде и играчките на голямото та дори в момента като се внася нещо от там трябва да се подхожда с голямо внимание, въобще излязат ли пред шкафа е въпрос на дни да стане неприятен инцидент. Иначе колкото за теста може да се разместят.

За пясъка мислех да питам как точно става това пълнене, под предната тръба с големия диаметър има дупка, явно за кабели та там на дали може да се сложи пясък. Задната с по-малкия диаметър сякаш би задържала пясъка, или трябва да е в торби нещо. Не изключвам варианта да не съм сглобил и стойката правилно, но следвах точно инструкциите и като гледам картинките надписите и другите отличителни белези са си на мястото. Не видях обаче обяснено къде трябва да се пълнят.

Стаята е 3.80х3.80 в основната си част, има и още 3 квадрата кухненски бокс към нея, та не е от най-големите като цяло.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #10 -: Декември 29, 2013, 02:03:18 am »
"Другото нещо е че почнах да ползвам Direct режимите на рисивъра, тъй като със старите колони се чуваше отвратително в тези режими. "
Това не го вярвам старите ти колони аз ги слушах само в директ режим и звучаха много по добре от всички останали режими на ресивъра а ако помниш имах по слаб модел Pioneer от твоя .

"Kабелите които се виждат са QED Original и ги оставих за високите, за ниските сложих някакви на jamo сребристи, но имам едни Eagle Cable silver line 4mm ама с голям зор влиза по портовете, някой ден ще се въоража с търпение и може да ги сложа за ниските."

Jamo кабела е много зле и освен за съраунд за друго не става , Игъла задължително го сложи на местото на Джамото за баса . QED Original е много добър кабел за парите си , но според мен трябва да вложиш повече средства в спикър кабел .
Честито за новите колони голям ъпдеит си направил спрямо Джамото .

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #11 -: Декември 29, 2013, 03:23:35 am »
В стерео режим съм ги слушал аз винаги, ама то на дали проблема е в тях, авто калибровката оправяше каквото може в акустиката на стаята и като я спреш нещата ставаха грозни. В стерео изглежда че подтискаше доста ниските за да не бучат и повдига леко високите но като поусилиш високите ставаха остричи и бързо ти се уморяват ушите, а ако слушаш по-тихо ниските ги няма много. А в директ се обръщаха нещата, високите потъмняваха и прекалено много и размазани ниски, чак глухо почваха да звучат.

Като правих ремонт на дневната ги пусках за малко в една от другите стаи, и ми се стори че доста по-добре се представят, ама ги пусках с един стар усилвател а не с рисивъра и малко субективна работа като не ги сравняваш директно.

Като цяло гледам много да не си го слагам, винаги ще има по-добри, на джамото много му се радвах, ама заминаха и сега някой друг му се радва, аз се радвам на новите вече :)

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #12 -: Май 04, 2014, 00:53:34 am »
В новото помещение, версия 0.2 :)

Чакам суб Bk xxls400 който поръчах преди 3 дни, взех и MA BX център от колегата Invisigoth, който се вписва в пъти по-добре от Джамото. Спазарили сме и BX2-ките които ще взема предполагам до 5-7 дена и мисля да ползвам за сърраунд сложени на някакви по-високи стойки зад дивана. И така с тези подобрения които очаквам да се случат съвсем скоро мисля да поприключа поне с с аудио частта.

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #13 -: Май 04, 2014, 10:33:16 am »
Направи проба с някакви абсорбери зад колоните. Имаш идеалната възможност за това. Аз пробвах в къщи, като демпвах с дебели плътни покривки телевизора и местата зад колоните. Промяната в звука беше огромна, много по-голяма отколкото промяната на свързващите кабели.
Поздравления за системата!

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #14 -: Май 06, 2014, 22:19:09 pm »
Тепърва ще правя ексеприменти, чакам първо да дойдат всички ОТ, незнам и точно как се правят тия абсорбери но като му дойде времето :-)