Автор Тема: Oppo BDP-95 EU  (Прочетена 16215 пъти)

Неактивен RossT

• Публикации: 21
Oppo BDP-95 EU
« -: Април 09, 2011, 19:39:30 pm »
Един брой пътува насам - започнаха да изпълняват европейските поръчки на 07.04. Като го получа ще споделя впечатления. Изглежда на този етап плейърът все още има трески за дялане, защото в по-особени ситуации прави проблеми, каквито 83 и 83 SE нямат (според написаното по щатските форуми). Чакат се обичайните актуализации и т.н. Пускам темата в този раздел, защото при мен причината за покупката е най-вече да се ползва като стерео източник. За видео Пуканката ми стига. Жалко, че нямам база за сравнение с/у някой по-приличен CD плейър...

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Oppo BDP-95 EU
« Отговор #1 -: Април 09, 2011, 19:56:53 pm »
Честито. Браво, че хАмериканците най-сетне се отвориха за Европа.
Като дойде пиши повече впечатления как е като стерео източник, качеството му при BD и как се държи с различни HD рипове и формати.
За сравнението му с друг аудио плеър в класа му може да намериш желаещи от форума.

Неактивен RossT

« Отговор #2 -: Април 09, 2011, 20:38:35 pm »
Той всъщност идва от Oppo UK, които си приемат поръчки от цяла Европа и от по-рано. Не исках да поръчвам от US, защото с гаранцията малко се усложняват нещата....

Неактивен RossT

« Отговор #3 -: Април 15, 2011, 21:09:24 pm »
Получих плейъра. Дойде с дата на производство март 2011 и последния f/w. Според очакванията, всичко свири и пее, Blu-ray качеството е превъзходно (но мисля, то е такова със всеки читав BD плейър). Не използвам аналоговите изходи за многоканално аудио, а всичко минава по HDMI на bitstream, така че звука и видеото са повече фуннкция на Denon-a.

Относно стерео звученето - леко разочарование на фона на скромната ми Asus Xonar STX подобрена с 2 х LME49720 Op-Amps. Аз винаги съм бил сигурен, че звуковата карта в настоящата й конфигурация е много прилично решение за стерео звук, но сега съм повече от убеден. Oppo-то звучи много добре и собствениците му повсеместно го хвалят, но същата музика (дори flac срещу оригиналното CD в Oppo) при мен има по-голяма дълбочина (май му казват сцена) и по-дълбок бас. Разликата е малка, но определено чуваема, особено при музика с повече басове. Нивата са същите за разлика от предишният ми Philips BDP-9500, който в стерео режим искаше малко повече децибели от стерео усилвателя, за да даде същото ниво на звук.

По wi-fi нещата не са идеални, flac-овете кешират бавно и се случва да накъсват, което едва ли е проблем на моята мрежа. Wi-Fi донгъл-а към плейъра не вижда N мрежи на 5 GHz (много жалко), а при G скорости ще е достатъчен само за mp3-ки. Не съм пробвал mkv рипове по въздуха...

Относно способностите му като медиен пелйър - не може да пуска пълни BD директории, трябва да му се посочи конкретния файл с филма...

Ето и малко снимки:

Daniel Datchev

• Гост
« Отговор #4 -: Април 20, 2011, 15:44:35 pm »
Здравейте,
аз съм нов за българските форуми.
Бих искал да попитам RossT да ли е пробвал балансираните аудио изходите на OPPO BDP-95 EU .
Относно FLAC, Lossless, MP3 за сега не се интересувам. Единствено как работи с външен източник на видео файлове.

Неактивен RossT

« Отговор #5 -: Април 21, 2011, 05:23:03 am »
Не съм пробвал балансираните изходи. Относно външните видео източници, ще трябва да тествам допълнително. Във всеки случай, предполагам че популярните медийни плейъри ще имат по-широка съвместимост. Пусках един .mts файл по мрежата и си беше 1:1 с PCH A-210. Ако ползвах аналоговите изходи за MCH щеше да се чуе дали свири по-добре от Denon-a, но за сега не съм стигнал до там.

Daniel Datchev

• Гост
« Отговор #6 -: Април 21, 2011, 12:08:01 pm »
 (y)Аз лично бих взел Oppo BDP-95 EU единствено заради балансираните изходи и DAC на Sabre 32 bit. Доколкото видях видео обработката е една и съща. :)

Неактивен RossT

« Отговор #7 -: Април 21, 2011, 14:06:23 pm »
Видеото е едно и също с кое друго? Защото Qdeo Kyoto2 чипа се води "върха на сладоледа" към днешна дата и не вярвам много плейъри с друг процесор да го конкурират. По-скоро проблемът е, че при високото качество на Blu-ray формата, човек трудно ще види разликата от добър до най-добър видео процесор. Пишеха, че upscaling-a му бил велик, но на кого му дреме за SD и upscaling в наши дни...

Друг дефицит, който установих тази сутрин е, че по мрежата изобщо не вижда .mkv файловете, но иначе ги пуска безпроблемно от USB медия - 2.5" диск или флашка (пробвах и двете). По мрежата от видео форматите виждаше (от моите налични) avi, wmv, mts и mov, но не и mkv....

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #8 -: Април 21, 2011, 14:28:56 pm »
Пробвал ли си с BD.ISO и BDMV папка от външен диск или по мрежата как се държи?

Неактивен RossT

« Отговор #9 -: Април 21, 2011, 16:56:42 pm »
Не може да пуска пълните BD папки, трябваше да му посоча конкретния файл с филма. Това си беше донякъде очаквано, мисля тази привилегия е за момента запазена територия на медийните плейъри. С BD.iso не съм пробвал, защото имам само един такъв BD филм от 3-4 TB пълни рипове и не мога да си спомня кой беше. Ще ги претърся и проверя, но едва ли си струва напъна. Очевидно Oppo 95 не може да замени пуканката.

Забелязах, че от lossless файловете не свири м4а, какъвто и контейнер да е това...

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #10 -: Април 21, 2011, 17:25:25 pm »
m4a са Apple Loseless формат, в който се свалят май от iTunes. И аз имам няколко такива албума и не вървят на никакъв плеър. Конвертирам ги го flac.

За конкуренция на мултимедиен плеър изобщо не може да става дума. Това си е отличен DVD/BD плеър, допълнен от добър CD плеър. Като HD плеър има само основните неща. Те едва ли разчитат на тези му възможности. Наблягат на друго.

Неактивен RossT

« Отговор #11 -: Април 26, 2011, 19:30:39 pm »
Намерих интересно любителско сравнение на Oppo 95 с много по-сериозен източник в добра стерео система и резултатите са много близки, като Oppo се е справило изключително добре с аудио файлове от висока резолюция, просвирвани от HDD... Жалко, че правилата не позволяват публикуване на линкове. Референтната система е била:

CDS3 CD PLAYER & XPS2 POWER SUPPLY £9500
PROCESSOR NAC 282 & SUPERCAP
POWER AMP NAP250
SPEAKERS PROAC FUTURE POINT 5
Chord signature cables system cost over £23,000

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #12 -: Април 26, 2011, 19:55:36 pm »
RossT, правилата позволяват публикуване :) просто трябва да си направиш труда да преведеш написаното от линка!

Daniel Datchev

• Гост
« Отговор #13 -: Юни 17, 2011, 07:11:00 am »
Здравей RossT,
аз купих OPPO 95 EU.
Не съм имал много време да експериментирам, но какво трабва да е разширението за субтитри на медиа фийловете за да ги чете.
Благодаря предварително.

Неактивен RossT

« Отговор #14 -: Юни 17, 2011, 21:52:01 pm »
Повечето медия файлове чете само от USB HDD и по тази причина, аз продължавам да си ползвам PCH A-210 за медиен плейър. Oppo ползвам най-вече за музика и Blu-ray. В книжката би трябвало да пише поддържаните формати, предполагам .srt и .sub като минимум...

BTW има бета firmware (скоро ще стане и официален), който добавя много подобрения и поддръжка на ogg. и други не-flac некомпресирани музикални формати... Аз го качих днес и всичко е ОК.